ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:475/892)

Truskawkowa chmurka 4066

Składniki na galaretkę z malinami: 900 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 4 galaretki truskawkowe (każda na 500 ml wody) 1 litr wrzącej wody Składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze

Kulinarne Przeboje
Szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym 207

prawda? Zachęcam Was do zapoznania się z pełną ofertą firmy MAKO Lubicie lody na ciepło? A próbowaliście małych cytrynowych bez? Polecam Składniki: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki (36%) – śmietana musi być zimna! 2 łyżki cukru pudru 150 g borówek około 2 łyżki sosu jagodowego* + do dekoracji listki świeżej mięty 2 krążki bezowe do tortów MAKO *wykorzystałam

Słodkie okruszki
Kawowa panna cotta 124

poręcznych słoiczkach. Jeśli deser ma być odpowiedni dla wszystkich – także dla dzieci i kobiet w ciąży – warto użyć kawy zbożowej Inki. Kawowa panna cotta: 3/4 szklanki śmietanki kremówki 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego 4 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru trzcinowego) 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżeczki kawy zbożowej Inki ziarenka z połowy laski wanilii Galaretka kawowa: ciut ponad

Poezja smaku
Zupa kalafiorowa na maśle 227

średnie ziemniaki; 2 litry zimnej wody; 1 łyżka masła klarowanego; 1 liść laurowy; 4 ziarna ziela angielskiego; Pęczek świeżego koperku; 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36 % (tzw. kremówki); Szczypta gałki muszkatołowej - opcjonalnie; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Kalafiora umyć, osuszyć, podzielić (nożem) na malutkie różyczki. Marchewki, seler, pietruszkę

Gospodyni Miejska
Galaretka śmietankowa z kafirem i trawą cytrynową 276

kubki smakowe bo nie będziecie wiedzieć czy to słodkie czy też słone :] Zaczynajmy! Czas przygotowania: 30 minut + czas na stężenie Dla 1-2 osób Składniki: 100 ml śmietanki kremówki 100 ml wody 3 liście suszonego kafiru 2 cm wnętrze łodygi trawy cytrynowej (ew. suszona) pokrojone drobno szczypta curry  odrobina cukru brzozowego lub zwykłego sok z 1/4 cytryny pół łyżeczki

Kuchnia PROzdrowotna
Tiramisu z galaretką i brzoskwiniami -idealny deser na zbliżające się dzień Matki 208

jedno z moich ulubionych ciast i lubię je przygotowywać na wiele sposobów   składniki   3 paczki biszkoptów podłóżnych 50 dag serka mascarpone 3 opakowania śmietan fix 700ml kremówki 36 % 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomaranczowe kakao 4 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie blszka wymiary 24 x 24   przygotowanie brzoskwinie odsączyć

Moje Wyroby
Lody truskawkowe z mascarpone + film 134

serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru przepis Umyte i obrane z szypułek truskawki umieszczemy w misce i blendujemy je do uzyskana jednolitej konsystencji. Do drugiej miski wlewamy śmietanę kremówkę i ubijamy ją do momentu aż zgęstnieje ale nie na sztywno. Do ubitej śmietany wsypujemy cukier puder i wszystko razem dokładnie łączymy, następnie dodajemy serek mascarpone i całość miksujemy do połączenia

Smakowite Dania
Delikatny krem z białych szparagów. Jak wybrać najlepsze szparagi? 127

czasu do czasu mieszając. 4) Następnie całość zalać gorącym bulionem, doprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, wymieszać i gotować pod przykryciem, do momentu, aż warzywa zmiękną. 5) Dodać śmietankę kremówkę lub mleczko kokosowe i całość zmiksować, najlepiej blenderem kielichowym, na gładki krem. 6) Główki szparagów zblanszować na parze lub wrzucając do gotującej się wody na około 2 min. 7) Gotowy

Fitsweet.me
Lody waniliowe 189

Jaki był jego efekt? Możecie ocenić jedynie wizualnie. Co do smaku i konsystencji, co jest bardzo ważne w lodach, musicie mi zaufać. Lody waniliowe. Składniki: - 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% - 385 g schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego - 1 laska wanilii   Śmietankę ubijamy z ziarnami wanilii stopniowo wlewając mleko skondensowane. Ubijamy (robotem, mikserem, blenderem – czym kto ma) do chwili

mojewypiekiinietylko
Deser „słodki bałagan” z bezą, bananami i malinową konfiturą 170

tylko Wam się nie zmarnują, ale przygotujecie coś naprawdę pysznego. Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) * kawałki bezy – po połamaniu powinny starczyć na dwie warstwy 1 mały banan śmietana kremówka 30-36% (zimna) około 6 czubatych łyżeczek konfitury malinowej Stovit listki świeżej mięty   * podane ilości składników są orientacyjne, zależą od wielkości pucharków / szklanek Przygotowanie: Na dno pucharków kruszymy bezę

Słodkie okruszki
Tarta serowa z borówką amerykańską, białą czekoladą i płatkami żytnimi 213

białka + 1 całe duże jajko  3 łyżki płatków owsianych  100 g miękkiej margaryny Palma (spółki Bielmar) 1 opakowanie malinowego budyniu (40 g ) 100 g śmietanki kremówki 36%  3 łyżki stołowe soku z cytryny   100 g świeżych owoców borówki amerykańskiej  Na wierzch:  25 g borówki amerykańskiej  garść płatków żytnich  60 g białej

vaniliowoczekoladowa
Spaghetti carbonara z cukinią i szparagami 143

porcje/ 30 dag makaronu spaghetti 25 dag boczku 25 dag zielonych szparagów 2 cukinie 2 cebule 4 ząbki czosnku Mały kawałek pora 3 jajka 100 ml śmietanki kremówki 50 g sera parmezan lub grana padano Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Posiekana natka pietruszki  do posypania Sposób przygotowania: Cukinię i szparagi umyć, ze szparagów odłamać zdrewniałe

Wanilia i Kardamon
Tort bezowy 158

średnicy, urosną nieco przy pieczeniu, dlatego średnica tortu będzie większa. Składniki: 3 duże białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny +400 g śmietany kremówki, sezonowe owoce do dekoracji Jak zrobić Tort bezowy? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko się

Ciastkozercy
GRYCZANA TARTA SERNIKOWA Z OWOCAMI 146

bezglutenowa z mąki gryczanej, wypełniona sernikiem na zimno, z dodatkiem truskawek i borówek oraz galaretką krystaliczną. Masa sernikowa wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem jogurtu greckiego zamiast śmietanki kremówki, dzięki temu jest mniej kaloryczna, a w smaku delikatna i rozpływająca się w ustach. Jeżeli chodzi o spód gryczany to dla mnie jest on bezkonkurencyjny i o niebo lepszy

Kuchnia MagdaLeny
Łaciatek kawowy z pianką śmietanowo truskawkową 452

pieczenia 3 kopiaste  szklanki mąki tortowej 5 jajek 300 ml mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 krem do tortów o smaku tiramisu z kawą Delecty 500 ml śmietany kremówki 30 % 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki przegotowanej wody 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki blaszka 24/38cm Wykonanie :   Do garnka wlewamy wodę, olej, dodajemy cukier, cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili