Przepis na : deser
Weekend to fantastyczny czas na długie rozpieszczanie podniebień! Na przykład domową panna cottą :D A jeśli dodamy do tego niezwykle kremową konsystencję na dyniowym puree z muśnięciem korzennych przypraw, zwieńczoną słodkim musem jabłkowym z żurawiną i chrupiącymi migdałami, to okazuje się, że można się rozpieszczać po niebiańsku! Deser przełomu jesieni i zimy. Lekki, śmietankowo-dyniowy podkład z ciepłym posmakiem goździków, imbiru i cynamonu, a na górze pyszny, słodki, owocowy mus, który świetnie dopełnia ca... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)