ogórki - 26028 przepisów (strona:475/1736)

Gulasz z białą kiełbasą i warzywami 127

piekarniku, ale w takiej formie jest również pyszna. Składniki na gulasz z białą kiełbasą: 4 białe parzone kiełbasy mała czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku mała cukinia 2 ogórki konserwowe 150 ml śmietany 30% łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, pieprz ziołowy Przygotowanie Białą kiełbasę obieramy z jelita i kroimy w grubą kostkę. Podsmażamy ją na patelni(...)cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany drobno czosnek. Chwilę podsmażamy, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i cukinię pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy śmietanę, koncentrat pomidorowy, ogórki pokrojone w kostkę i przyprawy. Całość dusimy na niewielkim ogniu jeszcze ok 15 minut. Artykuł Gulasz z białą kiełbasą i warzywami pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z kapustą pekińską, szynką i ogórkiem + film 181

Prosta, szybka i smaczna sałatka z kapustą pekińską, szynką i świeżym ogórkiem z dodatkiem rzodkiewek, jajek i szczypiorku na bazie majonezu i musztardy, to znakomita propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację. Często podaję ją na domowych imprezach, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw przygotowanych na grillu, może także stanowić samodzielną przekąskę.   .   składniki(...)porcje 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 4 jajka ugotowane na twardo 200 g szynki drobiowej pęczek rzodkiewiek pęczek szczypioru z dymki duży ogórek zielony 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym wrzucamy do miski. Szynkę, obranego ze skórki ogórka oraz rzodkiewki kroimy w niewielką kostkę, szczypior z dymki drobno siekamy

Smakowite Dania
Dieta – makaron z tuńczykiem 227

suszone 3 ogórki konserwowe odrobina oliwy z pomidorów koperek 2 szklanki makaronu razowego Makaron z tuńczykiem – przepis Z papryki wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Ogórka, cebulę, pomidory suszone również kroimy w kosteczkę. Koperek drobno siekamy. Na odrobinie oliwy szklimy cebulę, jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy wszystko razem, aż papryka zrobi się(...)miękka. Kolejno dodajemy ogórka, pomidory i odsączonego tuńczyka . Całość dusimy razem przez 3-4 minuty. Makaron gotujemy al dente i dodajemy do przygotowanego sosu. Posypujemy posiekanym koperkiem i wykładamy na talerze. Tak przygotowany makaron możecie również zabrać na obiad do pracy, albo na uczelnię. Spróbujcie – ten makaron jest wyśmienity. Post Dieta – makaron z tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka swojska. 279

kiszone ze spiżarni, papryka też, ser żółty w plastrach, czosnek 3 ząbki, kiełbasa śląska, kukurydza z puszki... ...dorzucamy sól, pieprz, paprykę w proszku... Paprykę konserwową, kiełbasę, ser i ogórki kroimy w kostkę :) Wszystkie produkty wkładamy do dużej miski i dokładnie mieszamy, na końcu wyciskamy czosnek... Przekładamy do misek i chowamy do lodówki :) Serwujemy na zimno :) Smacznego

chleba naszego
Pyszna sałatka z ryżem, brokułem i sosem czosnkowym 662

idealnie sprawdzi się zarówno na grillu, jak i przy świątecznym stole. Składniki: torebka ryżu parboiled brokuł (dałam mrożony) czerwona cebula 4 jajka 150 g wędzonego sera puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2 spore ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy w posolonej(...)twardo. Składniki studzimy. W tym czasie składniki na sos mieszamy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę) i odstawiamy do lodówki. Ostudzonego brokuła dzielimy na drobne różyczki. Jajka, ser i ogórki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, polewamy sosem i mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Nadziane ogórki – szybka przekąska na imprezę 181

posiekanego koperku szczypta pieprzu orzechy włoskie Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry (2 cm). Małą łyżeczką wykrawamy środek tak by powstał taki kieliszeczek. Do miski wrzucamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy majonez, posiekany koperek, pieprz. Mieszam. Do kieliszeczków nakładam po 1 łyżeczce masy tuńczykowej. Na wierzch orzech włoski. Smacznego.   Artykuł Nadziane ogórki – szybka przekąska na imprezę

MojaQchnia.pl
Sałatka śledziowa z ziemniakiem, jajkiem i ogórkiem kiszonym 176

średnią miskę : 1 szkl. mleka - do namoczenia ryby 4 płaty filetów śledziowych typu matias - małe 3 ziemniaki - średnie;  ugotowane w łupinkach 2 jajka - duże; ugotować na twardo 3 ogórki kiszone - średnie 1 cebula - mała 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki jogurtu naturalnego - gęstego pieprz cytrynowy - do smaku sok z cytryny - do smaku Filety opłukać(...)kostkę. Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą, wrzucić do wrzątki i ugotować w łupinkach - stan ugotowania sprawdzać widelcem; lepiej żeby były lekko twardawe, niż zbyt miękkie i rozpadające się . Ogórki kiszone oraz cebulę pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Skropić lekko cytryną i przyprawić pieprzem do smaku. Soli tu już nie potrzeba - wystarczająco dużo

Grunt to przepis!
TARTA KEBAB-GYROS 158

Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 żółtko 120 g masła 50 ml zimnej wody 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 filet z kurczaka 1/2 papryki 1 czerwona cebula 2 ogórki konserwowe Dagoma 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 3 jajka 2 łyżki mleka przyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto(...)łyżeczka) do momentu aż nie będzie surowy. Odsączamy na sitku i studzimy. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy na piórka. Ogórki odsączamy z octu i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie pokrojone składniki wykładamy na podpieczonym cieście. Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Dodajemy mleko, ok. 1 łyżeczkę przyprawy

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety sojowe na bigosie z pieczarek i papryki 162

Składniki: Klopsiki: 250 g soi jajko sól, pieprz, papryka ostra, czosnek bułka tarta Składniki na bigos: 250 g pieczarek 4 średnie cebule 4-5 kawałków papryki konserwowej 4-5 ogórków konserwowych pół szklanki ketchupu pół szklanki wody zioła prowansalskie, oregano, bazylia sól, pieprz Przygotowanie Na wieczór przed przygotowaniem klopsików soję zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie zmieniamy wodę(...)dietetycznej mogą to być otręby) i smażymy na oleju z obu stron na złoto. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w piórka, podsmażamy. Papryki konserwową odsączamy i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w talarki. Wszystkie składniki wrzucamy do głębokiego rondla, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią. Na koniec dodajemy keczup, rozcieńczony z wodą i mieszamy. Dusimy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka jajeczna 166

łyżek majonezu 200 g szynki konserwowej Ananas z puszki 1 por (biała część) 3 ogórki konserwowe Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka, szynkę, ananasa i ogórki pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w krążki. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka jajeczna 160

łyżek majonezu 200 g szynki konserwowej Ananas z puszki 1 por (biała część) 3 ogórki konserwowe Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ugotowane na twardo jajka, szynkę, ananasa i ogórki pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w krążki. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z czerwonej fasoli 203

Błyskawiczna sałatka do chleba. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek (ok. 200 g) 5 ogórków konserwowych 4 jajka 150 g sera(...)żółtego 4-5 łyżek majonezu pieprz i sól Przygotowanie: Ugotować jajka na twardo. Do dużej miski wsypać odcedzoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Pieczarki, ogórki, ser oraz jajka pokroić w kostkę i dodać do całości. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka gyros warstwowa 193

formie warstwowym, ponieważ pięknie się tak prezentuje:) Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 6-8 Składniki: 1 mała sałata pekińska 700 g fileta z kurczaka 3 ogórki konserwowe 6 łyżek kukurydzy 3 czerwone cebule 3 łyżki przyprawa do kurczaka 2 łyżki oliwy 8 łyżek ketchupu 8 łyżek(...)majonezu Przygotowanie: Mięso z kurczaka pokroić w dużą kostkę i wymieszać z oliwą i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć. Posiekać sałatę i cebulę. Ogórka pokroić w niewielką kostkę. Sałatkę wykładać warstwowo: kurczak, ketchup, cebula, ogórek, kukurydza, majonez i na górę sałatę pekińską. Krok po kroku: 1. Pokroić mięso i obtoczyć

KuchniaWeDwoje.pl
DOMOWE SUSHI W TORTILLI 131

będzie tradycyjnych sushi, a przekąski w tortilli a'la sushi. Można je skomponować według upodobań i gustów. Idealnie sprawdzą takie dodatki jak: łosoś wędzony lub grillowany, paluszki krabowe, awokado, ogórek, mango, liście sałaty, serek philadelphia oraz sosy: sojowy, chili i teriyaki. Warto też zaopatrzyć się w matę do sushi, gdyż ułatwia ona znacznie pracę podczas zwijanie. Przekąski smakują wyśmienicie(...)sushi 5 szt. tortilli 3 łyżki octu ryżowego 2 łyżeczki cukru 1/2 łyżki soli 100 g łososia wędzonego 1/2 awokado 1/2 mango 6 listków sałaty 100 g serka philadelphia ogórek świeży sos sojowy sos teriyaki Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania ryżu do sushi. Ryż musimy dokładnie wypłukać kilka razy pod bieżącą wodą. Zlewamy mleczną woda i powtarzamy. Płukamy do momentu

Kuchnia MagdaLeny
Tradycyjna sałatka warzywna 164

pokażę w jaki sposób przygotować ją na trochę inny sposób. Tradycyjna sałatka warzywna – składniki 4 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 4 ziemniaki 4 jajka 1 mała cebula 4 ogórki kiszone 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz szczypta kwasku(...)cytrynowego łyżeczka cukru Tradycyjna sałatka warzywna – przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, musztardą i doprawiamy do smaku solą, kwaskiem cytrynowym, pieprzem, cukrem i odrobiną pieprzu. Sałatkę przekładamy do miseczek i ładnie dekorujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania