mielone - 47549 przepisów (strona:475/3170)

Zupa ze świeżych ogórków z klopsikami i serkiem topionym 379

Składniki: ok. 5 sztuk ogórków gruntowych 3-4 ziemniaki 1 marchew 3 śmietankowe serki topione 300g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 łyżka kaszki manny sól, pieprz, majeranek 1 litr bulionu warzywnego (lub wody) pół pęczka koperku     *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką manną, majerankiem, solą i pieprzem – do smaku *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy

Blog z Apetytem
Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego 141

kupuję u Quina ) . Przeważnie kupuje kilka paczek ( nie są duże objętościowo, ani drogie ) i mam je w zamrażarce na takie chwile jak tego dnia. Tego dnia, mięso mielone leżało w lodówce, pomysłu na nie, nie było. Otworzyłam zamrażarkę a tam ciasto, pokrojone(...)kwadraty, po 30 minutach było już rozmrożone gotowe do użycia. Ciasto się rozmrażało, a ja zrobiłam nadzienie do pierożków   Nadzienie do pierożków 500 gram mięsa z łopatki ( mielonego) 4 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 2 zielone cebulki 0, 5 szklanki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki oleju sezamowego 0,5 szklanki mrożonych liści kolendry   Czosnek obrałam

Kuchnia na wzgórzu
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 153

danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki selera naciowego garść orzechów włoskich łuskanych 2 marchewki 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1l wody zagotowujemy, solimy(...)odparują większość wody. Doprawiamy sola, czarnym pieprzem, słodka papryka oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz roztarty czosnek i przesmażamy aż cebula się zeszkli. Dokładamy mięso mielone i doprawiamy. Kiedy mięso zmieni kolor dokładamy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Podlewamy śmietanka i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno

Pyry na Gaz
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 161

Znudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku. Sprawdzą się na obiad w dzień powszedni, jak i na niedzielę. Roboty przy nich nie ma wiele, więc i narzekać nie powinniście, że trudne, drogie czy też skomplikowane :) Normal 0 21 false(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na ok 8 sztuk:   500g mielonej szynki lub łopatki 6 pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 1 gałązka tymianku 2 łyżki bułki tartej Sól, pieprz 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Cebulę

Kuchnia w czekoladzie
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 212

, na które mówimy też pulpety. To już zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute

Niedzielny kucharz
Wegetariański bigos z cukinii do słoików , przetwory 356

marchewki 1,5 kg cebuli 4-5 słoiczków, koncentratu pomidorowego ,małych lub 1/2 dużego litrowego 10 kulek ziela angielskiego 6 liści laurowych 1 opakowanie ostrej papryki 2 opakowania słodkiej , mielonej papryki 1 łyżka pieprzu ( można mniej , jak nie lubicie ostrego ) 2 łyżki cukru sól do smaku olej rzepakowy do smażenia Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)patelni rozgrzewamy olej , podsmażamy na nim cebulę i marchewkę . Najlepiej roić to partiami i przekładać do garnka . Jak już podsmażymy całą cebulę z marchewką , na patelnię wrzucamy wszystkie mielone papryki i chwilkę blanszujemy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dosłownie minutkę , ciągle mieszając żeby nie zrobiła się gorzka . Zalewamy wodą i całość przelewamy do garnka z cebulą i marchwią . Dorzucamy ziele

Ogrodnik w podróży
Łazanki z kapustą 134

momentu, w którym słonina wytopi się ale nie będzie mieć złotego koloru. Dodać drobno krojoną cebulę. Cebulę smażyć wraz z słoniną przez dwie do trzech minut. Następnie dodać mieloną kapustę, mielone orzechy włoskie, sól oraz pieprz. Smażyć na małym ogniu przez 50 minut od czasu do czasu mieszając. Masło rozpuścić. Wylać odrobinę masła na dno naczynia

mecooks
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 189

kaszy gryczanej prażonej extra, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 białe cebule, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, chili świeżo mielona do smaku, sól do smaku 2 żółtka, p ęczek koperku, ponadto: mąka pszenna do obtoczenia, masło. Przygotowanie: Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sosem sojowym i pastą pomidorową. Odstawiamy(...)kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju rzepakowym, doprawiamy solą do smaku. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Mięso z pomidorami miksujemy lub mielimy. Koperek siekamy. Do dużej miski przekładamy kaszę, polędwiczki, cebulę, koperek i pieprz młotkowany. Całość mieszamy. Żółtka dokładnie roztrzepujemy, wlewamy do mięsa z kaszą, doprawiamy solą, chili i całość jeszcze

Moniki Smakołyki
Pieczone gołąbki z kaszą, grzybami i sosem pomidorowym 128

gryczana połączona z mięsem i niezwykle aromatycznymi grzybami, zawinięta w liście włoskiej kapusty i pieczona w pachnącym, mocno pomidorowym sosie to ciekawa alternatywa dla klasycznych gołąbków. Składniki: 300g mięsa mielonego z łopatki 200g kaszy gryczanej 200g odgotowanych leśnych grzybów 1 kapusta włoska 2 cebule 1 jajko 2 łyżki masła sól pieprz olej do wysmarowania formy Sos pomidorowy: 200g passaty(...)ziele angielskie, podlać bulionem i chwilę gotować. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem zagęścić mąką wymieszaną z wodą, wlać śmietanę i chwilę gotować aż sos zgęstnieje. 5. Farsz: Mięso mielone, kaszę, podsmażone grzyby z cebulą wymieszać ze sobą, dodać jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. 6. Na środku każdego liścia kapusty układać farsz, a następnie złożyć boki

Szalona Kuchnia Eweliny
Rumsztyk, czyli kotlet mielony smażony z cebulą 185

kotlet ukrywający się pod dużą ilością cebuli to właśnie rumsztyk:). Danie ciężkie i tłuste, ale i smaczne.  500g mielonego mięsa wieprzowego  6 dużych cebul  sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia 1. Mięso mielone zagniatamy z solą, pieprzem i papryką słodką. Formujemy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do zarumienienia przez

Szefowa kuchni
Proste hamburgery z coleslaw 168

mielę. zwłaszcza kiedy przyrządzam hamburgery z dodatkiem wołowego mięsa. Wołowina z karczka jest najlepsza! Biała kapusta…chyba najbardziej popularne warzywo w Polsce o tej porze tryska świeżością. Coleslaw jest pyszne i świetnie pasuje do hamburgerów. Kolacja zapowiada się pysznie. „ Hamburgerowo ” może również być na obiad! Proste hamburgery Składniki: na 6 – 8 hamburgerów 500 g mielonej wołowiny z karczka 500 g mielonej wieprzowiny 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżka soli ½ łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżka musztardy francuskiej 100 ml śmietanki 6 – 8 brioszek tutaj przepis rukola do podania Coleslaw 500 g białej młodej, u mnie młoda 50 ml winnego octu ¾ łyżeczki soli czarny pieprz do smaku

codojedzenia
Cukiniowe lasagne z sosem ze świeżych pomidorów 176

mogą być kolorowe 1 cebula 2 łyżki klarowanego masła 3 ząbki czosnku 1 kg mieszanych pomidorów garść świeżego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżka suszonej bazylii 800 g mielonego mięsa 1 łyżka soli czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka ostrej papryki paczka żółtego sera plęsniowego 1 kulka mozzarella, 125 g 3 łyżki oliwy Pokrój cebulę w drobną kostkę(...)papryką. Gotuj sos aż pomidory będą rozgotowane a sam sos gęsty. Pokrój w cienkie paski cukinię, posól i odstaw na durszlaku. Na drugiej patelni rozpuść trochę tłuszczu i zrumień mielone. Dodaj do sosu i zagotuj. Przygotuj owalne naczynie i posmaruj oliwą. Na dnie ułóż część cukinii, następnie napełnij do pełna sosem. Zakończ cukinią, pokruszonym serem pleśniowym i mozzarella

codojedzenia
Mielone z kaszą gryczaną 149

Kotlety mielone z kaszą gryczaną przygotowałam z mięsa z golonki wieprzowej. Jeżeli użyjemy mięsa z golonki, kotlety bedą delikatne, soczyste i będą dobrze się trzymały – mięso z golonki jest kleiste(...)mięsa z golonki wieprzowej, 250 g kaszy gryczanej, 1 cebula, tłuszcz (u mnie tłuszcz gęsi, może być masło, olej), 1 – 2 ząbki czosnku, 1 łyżka tymianku, sól, cukier, świeżo mielony pieprz, Cebulę pokroić w kostkę. Kaszę wypłukać. W garnku z grubym dnem lekko rozgrzać tluszcz, wrzucić cebulę, poddusić dodając łyżeczkę soli i szczyptę cukru. Do cebuli dodać kaszę, przesmażyć

królestwo garów
Sałatka makaronowa z mięsem mielonym 147

schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść grzybów(...)łyżki sosu czosnkowego od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 234

przygotowuję najczęściej. Jestem pewna, że pokochacie to danie i będzie u Was gościć pod różną postacią.  Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie (ok. 1 kg) 400g mięsa mielonego drobiowego 2-3 ząbki czosnku 1 cebula 100ml przecieru pomidorowego ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku Szczypta ostrej papryki w proszku Oregano do smaku Sól i pieprz do smaku(...)mozzarelli Przygotowanie: Cukinie przekroić na pół, wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Cebulę i czosnek posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Środek cukinii pokroić w kostkę podsmażyć. Na patelnię wrzucić mięso mielone, smażyć kilka minut do miękkości mięsa. Dodać przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku.  Za pomocą łyżki farsz nakładać do wydrążonych cukinii. Posypać startą mozzarellą. Piec

Fabryka pomysłów