jego oryginalna wersja:). 500g mięsa mielonego z indyka 1 puszka czerwonej fasoli 2 czerwone papryki 2 cebule 2 puszki pomidorów 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kminek, oregano, kolendra 2 łyżki oleju do podania: jogurt naturalny, starty ser, natka pietruszki 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia
Szefowa kuchniłyżeczki proszku do pieczenia (u nas na kamieniu winnym) -150g ksylitolu -300 ml napoju roślinnego/mleka -150g masła orzechowego z kawałkami karmelu Sport Definition -2 łyżki mielonego lnu Sernik dyniowy -400g serka homogenizowanego -500g twarogu -140g puree z dyni pieczonej -2 duże jajka -ksylitol -50g skrobi -cynamon Dodatkowo -truskawki, borówki -biała czekolada(...)puree z dyni zblendować razem, dodać ksylitol i cynamon według preferencji. 8. Do masy serowej dodać jajka i znów całość zmiksować lub zblendować (zależy czy wolicie serniki grubo mielone czy gładkie). 9. Na koniec wsypać skrobie i znów wszystko wymieszać. 10. Na podpieczony spód wlać masę serową, na górę „porozrzucać” kawałki ciasta oraz owoce. 11. Sernik piec
Candy Pandaskuchni lubię oszczędność i kreatywność, a to danie to wypadkowa tych dwóch. W lodówce zalegała wędzona szynka i mięso mielone(...)szafce suszone śliwki - przepis napisał się sam! Jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale i efektowny, więc świetnie sprawdzi się na jakąś ważną uroczystość. Roladki: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 80g wędzonej szynki ok. 30-50g suszonych śliwek 1 wiejskie jajko 5 łyżek mleka 5 łyżek panko lub 3 łyżki zwykłej bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka
Cooking Monsterpodbił na równi z klasykiem składniki na 4 osoby : 4 duże , grube plastry schabu ( około 1,5 cm ) 2 jajka 2 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych , kukurydzianych 1 łyżeczka suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz(...)smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie ,ale niezbyt cienkie kotlety . Chodzi o to żeby było mięso , a nie sama panierka Każdy kotlet obsypujemy z obu stron suszoną , mieloną cebulą , ona nadaje im wspaniały , królewski aromat .. Nic nie pobije tego smaku Jeśli używacie soli cebulowej to już nie solicie dodatkowo , a jeśli suszonej cebuli jak ja ,to dodatkowo solicie
Ogrodnik w podróżykości i zdjęciu skóry/ po klasyfikacji chude ładne kawałki w kostkę około 1-1,5 cm kawałki ścięgniste, błony 2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pieprz czarny drobno mielony 2 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to mieszanka przypraw skład:gorczyca, majeranek, kminek, kolendra, lubczyk, papryka ostra i słodka, jałowiec) -czosnek świeży dobrej jakości zgnieciony(...)rozdrabniamy mięso wieprzowe i drobiowe ścięgniste. Do zmielonej karkówki i boczku dodajemy wodę i wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy następnie wyrabiamy mięso drobiowe osobno, mięso krojone w kostkę i mielone na 2,5 mm. Następnie łączymy wszystkie mięsko i dokładnie mieszamy aby wszystkie gatunki mięsa równomiernie się połączyły i mięso było kleiste. Napełniamy jelita i odkręcamy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki 150 g miękkiego masła + trochę do wysmarowania foremki 225 g drobnego cukru 6 jajek (oddzielnie żółtka i białka) sok i skórka otarta z 4 cytryn 300 g blanszowanych, mielonych migdałów 115 g mąki ziemniaczanej + trochę do wysypania foremki Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem i wysypać mąką ziemniaczaną. Masło utrzeć(...)cytryn i ubijać, aż powstanie jedwabisty krem cytrynowy. W drugiej misce ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać ją do kremu i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać mielone migdały i mąkę, delikatnie połączyć z resztą. Ciasto przelać do formy, piec 10 min. Następnie obniżyć temperaturę do 150 st. C i piec jeszcze 40 min. do "suchego
Słodkie inspiracjepewno znacie to danie. Pyszne i koi podniebienia mięsożerców. Uwielbiam je, najbardziej w naleśniku :P SKŁADNIKI: 800g mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 kostka mięsna 1/2 puszki fasoli czerwonej 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 400g pomidorów z puszki 180g koncentratu pomidorowego 1 łyżki papryki słodkiej 1/8 łyżeczki chili firmy Galeo (można więcej jeśli lubicie ostre) 1 płaska łyżeczka(...)przyprawy do wieprzowiny ew. sól, pieprz olej WYKONANIE: 1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy rozdrobniony czosnek, gdy się zrumienią dodajemy mięso mielone. Dodajemy przyprawy. Smażymy aż mięso zacznie się rumienić. 2. Dodajemy pomidory oraz koncentrat. Czekamy do odparowania zbędnej wody. 3. Pod koniec dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość chwilę gotujemy
Dziś Ja gotujemięsa mielonego 1 cebula 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego około 3 garście makaronu olej do smażenia 2 szklanki wody oregano bazylia papryka słodka i ostra sól, pieprz Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Po chwili dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem podsmażać. Dodać mięso mielone i podsmażać do momentu zrumienienia, pamiętając i przemieszaniu co jakiś czas. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podsmażyć, a następnie dodać wodę i zagotować. Dodać makaron i gotować do momentu, aż makaron będzie al dente. Jeśli będzie konieczność należy dolać wody, aby potrawa się nie przypaliła. Czas gotowania i ilość wody zależy od kształtu i ilości
talerz przyjemnościniedzielny obiad wymyśliłem przepyszną pieczeń :) Składniki: Warstwa mięsna: - ok. 1,5 kg mięsa mielonego, - 2 małe cebule, - 2 jajka, - 6 łyżeczek ajvaru łagodnego, - szczypiorek, - sól, pieprz. Farsz: - 450g szpinak mrożony, - 250g sera feta, - sól, pieprz, czosnek granulowany. Sposób przygotowania: Do miski wkładamy mięso mielone, pokrojone w kostkę cebule oraz szczypiorek, jajka, ajvar łagodny i przyprawy. Mieszamy dokładnie
Przepisy Mikołajaznajoma. A mianowicie zawinąć w bakłażana mielone mięso i upiec. Dorobiłam do tego jeszcze sos ze świeżych pomidorów i danie gotowe :) Składniki: duży bakłażan 300 g mielonego mięsa z indyka 2 cebule 2 ząbki czosnku bazylia, oregano, świeży tymianek, pieprz, sól, cukier 500 g pomidorów Na oliwie podsmażamy cebulę, czosnek z przyprawami, dodajemy obrane ze skórki pomidory
Cytryna&Co.żurawiny szklanka brązowego cukru (można dodać też miód pół na pół, lub w wersji dietetycznej ksylitol) gwiazdka anyżu, kwiat muszkatołowy, gałka muszkatołowa (pół), mielone goździki (pół łyżeczki), mielony imbir (pół łyżeczki), szczypta pieprzu, cynamon (pół łyżeczki, albo więcej - do smaku) Żurawinę myjemy, wrzucamy do rondelka, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu (uwaga kipi!) około 2 godzin
Cytryna&Co.szczęście) na sezam, nie nadużywam go w kuchni, więc u w hummusie częściej korzystam z zamienników. A są to: Masło orzechowe (z orzechów ziemnych, nerkowców lub migdałowe) Mielone nerkowce, orzechy ziene, migdały, orzechy laskowe, macadamia lub brazylijskie Olej z orzechów włoskich, laskowych, oliwa, olej z pestek winogron do tego, co kto lubi: rzodkiewka, szczypiorek, ogorek, czosnek, zioła(...)połówki limonki sól, pieprz do smaku olej z orzechów włoskich/oliwa/olej sezamowy solidna łycha masła orzechowego (dowolnego lub pasty sezamowej) Przyprawy w zależności od nastroju: kmin mielony, pimienton (wędzona papryka), suszony czosnek / cebula, garam masala, kurkuma, curry Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, jeśli Mój hummus z cebulką i czosnkiem słoik/puszka cieciorki sok z połówki limonki sól
Cytryna&Co.surowych żeberek wieprzowych 15 dkg ananasa z puszki 2 łyżki musztardy 2 łyżki octu 3 łyżki miodu płynnego 5 łyżek ketchupu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 pełna łyżeczka(...)soli 1/8 łyżeczka pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Jak przygotować karmelizowane żeberka wieprzowe . Ananasa zmiksować, włożyć do miski. Do ananasa dodać musztardę, ocet, miód, ketchup, sok z cytryny, imbir mielony, sól, pieprz i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać bardzo dokładnie. Przygotowaną marynatą natrzeć żeberka po czym odstawić całość na dwie godziny do marynowania . Po dwóch godzinach żeberka ułożyć na blasze
mecooksfarsz : 500 g filetów rybnych, 1 cebula, 1 jajko, imbir mielony, sól, pieprz drobno mielony, 1 – 2 łyżki bułki tartej, tłuszcz do smażenia cebuli (u mnie oliwa), ciasto : ciasto na pierogi : 400 g mąki, gorąca woda, sól, Farsz : Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu. Cebulę i rybę zemleć w maszynce do mielenia. Masę doprawić do smaku solą
królestwo garówświeżych drożdży 1/2 szklanki śmietany 20% 1 jajko 5 g soli 5 g cukru Wo ł owe ragù 200 g passaty pomidorowej 200 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 szalotka oliwa z oliwek s ó l, pieprz Dodatkowo 1 jajko 2-3 łyżki startego parmezanu **** PREPARAZIONE(...)Wołowe ragù Szalotkę oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek. Po ok. 2-3 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Do mięsa dodajemy passatę pomidorow ą, 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich ; doprawiamy solą
La grande e la piccola cuoca