mielone - 47549 przepisów (strona:470/3170)

Kotlety mielone 162

Kotlety mielone, mieszane z mięsa wieprzowego i drobiowego. około 80 dkg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 małe czerstwe bułki 1 szkl. ciepłego mleka   2-3  łyżki musztardy 2 jajka  sól, pieprz , majeranek  Bułki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do namoczenia. Namoczone bułki zblendować, dodać przeciśnięty przez praskę

Moje domowe kucharzenie
Serowe kotlety mielone pod pieczarkami 143

Kotlety mielone nigdy się nie znudzą:). Warto jednak urozmaicić je dodatkami, które nadadzą im nowego smaku i powiewu świeżości. Dziś w wersji serowo-pieczarkowej:).  500g mięsa mielonego 2 cebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól

Szefowa kuchni
Pieczone filety z kurczaka z warzywami i z żółtym ryżem 166

łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka sosu ciemnego sojowego, ponadto: ok. 500 g ryżu jaśminowego, 1 kłącze kurkumy ok. 3-4 cm, sól, brukselka, cukier, zielona pietruszka, chili suszone mielone. Przygotowanie: Marchew obieramy i jeśli jest duża to przekrawamy po długości, a następnie na 2-3 części, obraną cebulę kroimy na ósemki. Filety z kurczaka przekładamy do rękawa(...)Filety z kurczaka, warzywa wyjmujemy z rękawa, sos zlewamy i dodajemy do ryżu. Danie dla całej rodziny jest gotowe,  wystarczy  ryż podać z mięsem, warzywami  oprószyć mielonymi płatkami chili i dodać zielonej pietruszki

Moniki Smakołyki
Lazania ze szpinakiem i mięsem 164

połączenie super się skomponowało i smakowało. Polecam, warto. Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 16 płatów makaronu oliwa z oliwek 200 g starta mozzarella Warstwa mięsna: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 400 g passaty pomidorowej suszone oregano sól pieprz Warstwa ze szpinakiem: 400 g świeżego szpinaku 1 opakowanie sera feta 1 ząbek czosnku(...)gotujemy al'dente. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy odrobiną oliwy z oliwek.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, oraz mięso mielone. Smażymy do czasu aż mięso będzie podsmażone. Wtedy dodajemy passatę, mieszamy, dodajemy suszone oregano, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. 3. Na drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju lub masła

kruche babeczki
Truskawkowa proteinka - pyszny fit deser 172

może być roślinne) 2 łyżeczki żelatyny 200 g daktyli 50 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 100 g nasion słonecznika 5 łyżek płatków owsianych  płatki migdałów do podania  Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na co najmniej 15 minut. Odlewamy wodę (ale nie wylewamy jej) dodajemy słonecznik, mielone migdały i płatki owsiane i całość blendujemy na gładką

Cynamonowe szczęście
Pulpety z indyka z brukselką w sosie porowo paprykowym 151

Lekkie, dietetyczne jesienne pulpety z indyka z brukselką w pysznym sosie kremowym porowo paprykowym. pulpety: 50 dkg mielonego z indyka  1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 cebula olej rzepakowy 1 ząbek czosnku 15 brukselek pozostałe: mąka pszenna do obtoczenia 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sos porowy: 1 por biała część(...)papryki czerwonej papryczka chili 1 cebula 200 ml śmietany 30 % 200 ml mleka 100 g serka topionego sól, pieprz koperek Pulpety: Do miski przekładam mięso mielone, dodaję jajko, kaszkę, sól, pieprz, majeranek, czosnek sprasowany. Cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju, dodaję do mięsa. Wszystko dokładnie mieszam i wyrabiam. Brukselkę nacinam na krzyż od ogonka i gotuję około

wesoła kuchnia
Zupa gulaszowa 179

papryka czerwona 1 żółta papryka 3 ziemniaki  1 łyżka koncentratu pomidorowego  2 ogórki konserwowe  800 ml bulionu  1 łyżeczka mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól  olej do smażenia  W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym

Kolorowa kuchnia Elki
Pulpety z indyka w gulaszu z bakłażanem i papryką 158

mielonego 1 jajko 2 łyżki kaszki manny sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku mąka pszenna do obtoczenia 1 cebula 1 ząbek czosnku gulasz: 500 ml passaty pomidorowej 1 bakłażan 1 cebula 1 papryka czerwona 30 dkg pieczarek sól, pieprz papryka wędzona, papryczka chili 70 g serka fromage czosnkowy natka pietruszki olej rzepakowy Pulpety: Mięso mielone przekładam do miski

wesoła kuchnia
Jajka w skorupce ( po szkocku ) 190

pieczenie. Jajka po szkocku to jajka ugotowane na twardo owinięte farszem z mięsa mielonego. Są w musztardowej, złocistej i aromatycznej skorupce. Idealne na ciepło jak i na zimno. Najlepiej smakują z ulubionym sosem.  PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 6 szt. ( rozm. S ) 🌿 mięso mielone 500 g.  🌿 żółtko + 4 łyżki mleka 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
Zupa meksykańska 177

mielonego z szynki wieprzowej, - papryka czerwona (ok. 150 g), - puszka czerwonej fasoli (ok. 240 g), - puszka kukurydzy (ok. 220 g), - 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 50 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na łyżce oleju.  2. Do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso mielone i smażymy kilka minut. 3. Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. 4. Do mięsa dodajemy podsmażoną paprykę, czerwoną fasolę, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i wodę (ok. 2 szklanki, w zależności od preferencji konsystencji). 5. Całość doprawiamy do smaku papryką słodką, ostrą, wędzoną, ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i dusimy kilka minut. Zupa meksykańska jest bogata w: - błonnik

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Klops inaczej 172

Klopsa zawsze piekłam w piekarniku. Tutaj trochę inna wersja, ale również bardzo smaczna. Uwielbiam kotlety mielone , ale nie zawsze chce mi się je smażyć i wyszukałam szybsze i zdrowsze rozwiązanie: klops gotowany. Gdy pierwszy raz przygotowywałam to danie miałam przygotowane składniki na zupę meksykańską w razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać(...)zdjęcie) lub na kolację jako wędlinę na kanapki (idealnie smakuje z majonezem ;)) Przepis znalazłam w internecie jednak go nie zapisałam i nie mogę podać źródła. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) cebula ząbek czosnku sól, pieprz, łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,  vegeta, papryka ostra/słodka (mała łyżeczka) ziele angielskie, liść laurowy (2-3) *robiłam wersję

Na moim talerzu
Mięso mielone 135

Zapiekanka z mięsa mielonego Gołąbki Tort gołąbkowy Kotlety mielone Zupa po meksykańsku Pulpeciki/Makaroniada Klops gotowany Naleśniki po meksykańsku Makaron w sosie pomidorowym

Na moim talerzu
Kurczak z grzybami i warzywa – Wok 156

mała marchewka 1 kapusta Pak Choi 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego na tarce imbiru 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżka octu jabłkowego lub winogronowego 1 czubata, łyżeczka brązowego , cukru trzcinowego 2 łyżki ,sosu sojowego jasnego sól , chilli mielone do smaku dodatkowo : olej do smażenia Grzyby wkładamy do miski , zalewamy wrzątkiem i zostawiamy do czasu

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka warzywna z mięsem mielonym i mozzarellą 175

mięsa mielonego drobiowego 250g mrożonych warzyw po włosku 50g suchej kaszy jęczmiennej  125g (1 kulka) mozzarelli przyprawy: czosnek granulowany, pieprz czarny, kurkuma, papryka wędzona, zioła prowansalskie  olej do smażenia Sposób przygotowania: W naczyniu przygotowujemy sos. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę, gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie na suchej patelni rozmrażamy warzywa. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy przyprawy i kaszę smażymy kolejne 5 minut. Wyłączamy patelnie, dodajemy sos i dokładnie mieszamy. Do naczynia warstwami nakładamy warzywa z mięsem, kaszą i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
DOMOWA, KONSERWOWA KIEŁBASA W SŁOIKU + FILMIK 153

polecam. SKŁADNIKI : 1,5 kg karczku 1 kg boczku 1 kg łopatki 3 łyżki żelatyny 3  łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżeczka mielonego ziela 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 5 ząbków czosnku 500 ml wody  9 słoików(...)PRZYGOTOWANIE : ,Mięso myjemy, porcjujemy. Mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach - karczek, łopatka a na małych oczkach boczek. Mięso przekładamy do miski, dodajemy całe przyprawy, żelatynę i wodę. Dokładnie wyrabiamy ręką. Do czystych słoików nakładamy porcję mięsa, ubijając je, do wysokości 3/4. Zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 1 godzinę od momentu zagotowania się wody. Po pasteryzacji kiełbasę słoikową studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli