Przepis na : obiad
Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty kurczak ze złocistą, chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem kolorowych darów jesieni oraz aromatycznej natki z pietruszki i wyrazistej cebulki z czosnkiem to świetny pomysł na rodzinny obiad. Składniki: 1 kurczak (użyty w przepisie miał 1.90kg) 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól pieprz olej Farsz: 500g mięsa mielonego drobiowego 200g dyni (waga po obraniu) 60g suszonej żurawiny 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula ole... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.