mielone - 47549 przepisów (strona:462/3170)

Pulpeciki w sosie chrzanowym / Meatballs in Horseradish Sauce 115

Pulpeciki w sosie chrzanowym to ciekawy pomysł na obiad z klopsikami w roli głównej. Ten pyszny klasyk jest smacznym, pożywnym daniem jednogarnkowym. Jeśli szukacie przepisu na mięso mielone inaczej niż zwykle, zachęcam do wypróbowania. Pulpeciki w sosie chrzanowym możecie przygotować z ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, drobiowego, wołowego albo mieszanego. Doprawcie je tak, jak najbardziej lubicie, ale do sosu(...)kaszą i zestawem surówek. Smacznego:) Jeśli lubicie klopsiki, zachęcam do wypróbowania moich pulpetów zapiekanych z ziemniakami: Przepis na pulpeciki w sosie chrzanowym, składniki: na pulpeciki: 400-500 g mielonego mięsa, mała cebula, ząbek czosnku (opcjonalnie), kilka łyżek bułki tartej, duże jajko, przyprawy do smaku: sól, pieprz, granulowany czosnek, majeranek, słodka i ostra papryka na sos: mała cebula

Lekcje w kuchni
Drożdżowe bułeczki z mięsnym farszem (Panini con ragù di carne) 123

łyżki cukru 1 łyżka soli 200-230 g letniej wody 1 jajko do posmarowania bu ł eczek sezam do posypania bu łeczek Sos mię sny 200 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g passaty pomidorowej 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano kilka listków bazyli s ó l, pieprz  oliwa z oliwek **** INGREDIENTI Panini(...)drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, na których podsmażamy  cebulę, marchew oraz ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę przez ok. 5 minut. Do warzyw dodajemy mielone mięso, podsmażamy, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą,  suszone oregano, kilka listków bazylii ;  doprawiamy solą i pieprzem.   Ragù

La grande e la piccola cuoca
Pieczeń drobiowa z wędzonym twarogiem. 71

Pyszna propozycja zarówno na obiad jak i na zimno jako przekąska, przystawka, a nawet na kanapki zamiast wędliny. Zapraszam. Co nam trzeba? 500 g mięsa mielonego drobiowego-ja mam z piersi kurczaka 250 g twarogu wędzonego jajko 3 łyżki buki tartej po poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, ostrej i curry. Mała foremka prostokatna- aluminiowa, sylikonowa taka

Latosiowydom
Biszkopt makowy, bardzo wilgotny. 91

ciasto, makariniki Prep Time 20 minutes Cook Time 1 hour Total Time 1 hour 20 minutes Servings 27 porcji Calories 678 kcal Ingredients 300 g maku niebieskiego lub maku mielonego 8 szt jajek 240 g cukru 1 szklanka 240ml = 240g cukru 200 g masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej drobno zmielonej 3 łyżki miodu 5 łyżek bułki tartej(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 szt aromat migdałowy Instructions Mak sparzyć zalać wodą i gotować przez 15min, odcedzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na sitku o małych oczkach. W przypadku maku mielonego jedynie parzymy mak gotując go przez 15 min. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę. Do masy dodać miód, bułkę tartą, aromat migdałowy

SmartBake.pl
Pulpety w sosie koperkowym 79

zeszklenia, na klarowanym maśle. Koperek drobno siekamy. Kajzerkę zalewamy woda lub mlekiem. Odstawiamy do namoczenia, a następnie dokładnie odciskamy. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Na samym końcu dodajemy odciśniętą kajzerkę, mielimy. Do miski z mięsem dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy mięsną

Smaki Na Talerzu
SZYNKA DROBIOWA Z SZYNKOWARA 117

piersi z kurczaka * 2 ząbki czosnku * 2 łyżeczki soli peklowej * 110 ml wody * 1 łyżeczka żelatyny * odrobina pieprzu czarnego mielonego do smaku Wykonanie: 1 podwójną pierś z kurczaka pokroić w bardzo małą kostkę, pozostałe filety zmielić na mięso mielone, wszystko przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sól peklową, pieprz, żelatynę i wlać wodę. Mięso bardzo

Zrób to smacznie
Ciasteczka wielkanocne – „Owieczki” 96

szkl. cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 żółtka 50 g mielonych migdałów 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka przyprawy korzennej Mąkę przesiewamy razem z proszkiem budyniowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Wsypujemy mielone migdały. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i siekamy nożem do połączenia. Następnie dodajemy żółtka. Zagniatamy

Smaki Na Talerzu
KLOPS Z JAJKIEM 103

kanapkę z chrzanem. Składniki: 800 g mielonego mięsa z indyka 3-4 łyżki bułki tartej 4 jajka ugotowane na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki musztardy  2 ząbki czosnku cebula  pęczek natki pietruszki majeranek sól,pieprz 20 dag wędzonego boczku Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso mielone połączyć z dwoma surowymi

Niespełnione zdolności kulinarne
Kiełbasa regionalna, opiekana w piekarniku 77

była kulka, tylko ta gorsza część, zdecydowanie wędlina będzie wtedy lepsza) 0,5 kg świeżego boczku bez skóry i kości 1 łyżka mielonych ziaren gorczycy 2 łyżki ostrej, mielonej papryki 1 łyżka granulowanego czosnku 2 łyżki cukru 2 łyżki soli peklowej lub zwykłej 0,5 szklanki, zimnego rosołu Boczek mielimy dwukrotnie na sitku „8” , szynkę kroimy

Ogrodnik w podróży
Tarta bananowa z migdałami 123

mielonych migdałów, 75g masła, 3 łyżki siemienia lnianego, 8 łyżek wody, 3 banany, sok z połowy cytryny, garść rodzynek, garść orzechów włoskich, garść migdałów w słupkach, 2 łyżeczki syropu klonowego. 1. Siemię lniane wsyp do kubka, zalej wodą i odstaw na ok. 10 minut, aż powstanie żelowa struktura (podobna do kisielu). 2. Mąkę wsyp do malaksera, dodaj mielone migdały, twarde masło pokrojone na mniejsze kawałki i zawartość kubka, w którym pęczniało siemię lniane. 3. W malakserze wyrób ciasto (możesz też zrobić to ręcznie jeśli wolisz). 4. Przygotowanym ciastem wylep silikonową formę do tarty (lub zwykłą wyłożoną papierem do pieczenia) i wstaw do lodówki na 20 minut. 5. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz

Z notatnika dietetyka
Lekkie, pieczone kotlety mielone 95

Dziś zaproponuje Wam, coś co bardzo lubicie, ale w zupełnie innej odsłonie. Bo kto nie lubi kotletów mielonych? Ja osobiście uwielbiam i mogłabym je jeść co drugi dzień… jedyna rzecz, która mnie zniechęca, to sterczenie przy kuchence i smażenie tych kotletów. Pilnowanie, żeby się dobrze usmażyły, żeby się nie przesuszyły zbytnio, żeby się nie przypaliły… później sprzątanie(...)pieczenia blaszce. Na każdego kotleta nałożyć łyżeczkę masła. Piec w 170 st z termoobiegiem dwie blaszki na raz przez 25-30 min.** Smacznego! Jeżeli macie sprawdzone przepisy na kotlety mielone to podzielcie się ze mną przepisem :) * Można oczywiście wykorzystać swój ulubiony i sprawdzony przepis na kotlety i również je upiec. ** Im większy udział mięsa tłustego, tym kotlety będę

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 125

przesmażonej wątróbki drobiowej lub pominąć 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Mięso przełożyć na sitko, aby odciekło. Soczewicę przełożyć na sitko i kilka razy opłukać pod bieżącą wodą. Soczewicę wrzucić do garnka i zalać wrzątkiem, tylko tyle żeby dokładnie(...)średnim gazie bez przykrycia. Jeżeli cała woda nie odparuje, soczewicę przełożyć na gęste sitko i odcedzić (u mnie nie było takiej konieczności). Soczewicę, mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, na małym sitku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię zacznie wiązać

moj przepis na
Kawa z chili i cynamonem 121

szczypta mielonego chili, ale nie więcej niż jedna ósma łyżeczki opcjonalnie mleko lub bita  śmietana i starta na tarce gorzka czekolada Kawa z chili i cynamonem 1. Do rondelka wlewam zimną wodę, dodaję laskę cynamonu i cukier trzcinowy. Podgrzewam przez około 5-7 minut, aż cukier się rozpuści. 2. Kiedy woda zaczyna wrzeć, dodaję kawę i mielone chili. Wyłączam ogień, przekrywam rondelek pokrywką i pozostawiam na około 7 minut. 3. Zaparzoną kawę cedzę przez bardzo gęste sitko lub filtr do kawy. Opcjonalnie można do niej dodać nieco mleka albo udekorować bitą śmietaną i posypać na wierzchu startą na tarce gorzką czekoladą. Buen provecho! Kawa z chili i cynamonem - właściwości Zawarta w kawie kofeina często jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tortellini z parmezanem i kiełbasą 114

kiełbasą : Tortellini z parmezanem i kiełbasą to ciekawa propozycja na danie obiadowe czy kolację. Tradycyjne, włoskie tortellini to makaronowe pierożki, które mogą mieć farsz mięsny (szynka, kurczak, mięso mielone) lub wegetariański (ser, szpinak, grzyby, warzywa). Tortellini możemy kupić zarówno świeże jak i suszone. Za każdym razem gotujemy je w osolonej wodzie. Próbowałam już wielu równych sałatek. Fantazjowałam również(...)rozpuszczą. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę lub pokrojone salami. Następnie ugotowane tortellini mieszamy w misce z przygotowanym sosem serowym. Dodajemy kiełbasę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na końcu całość posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Artykuł Tortellini z parmezanem i kiełbasą pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Klopsiki w sosie grzybowym 101

pure, a nawet z makaronem - jest tyle możliwości, że chyba nigdy się nie znudzą;)  Polecam również inne przepisy na dania z mięsa mielonego: Szwedzkie klopsiki kottbullar  Leniwe gołąbki (bez zawijania)  Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym  Składniki (na 5-6 porcji

Obiad gotowy