Biszkopt makowy, bardzo wilgotny.

Biszkopt makowy, bardzo wilgotny.

Biszkopt makowy, bardzo wilgotny.

Biszkopt makowy jest wykwintny w swojej prostocie. Bardzo wilgotny, pachnący świętami. Świetnie komponuje się zarówno z kwaśną żurawiną, jak i słodką bezą lub kremem z czarnego sezamu. Biszkopt z poniższego przepisu to propozycja dla osób, które bardziej cenią sobie ciasta mokre i intensywne w smaku. Dzięki dużej ilości jajek w stosunku do składników suchych, biszkopt makowy jest mocno wilgotny i nie potrzebuje już dodatkowego nawilżania. Torcik ten piekłam w ramach podziękowań dla sąsiadki, która zawsze nam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SmartBake.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

SmartBake.plSmartBake.pl

Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, tarta, mak, mielone, ciasto, bułki, sernik, mięso mielone, tort, torty, mięso, deser, desery, ciasto z makiem, ciasto z kremem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, sernik bez pieczenia

Inne przepisy z SmartBake.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.