mielone - 47549 przepisów (strona:461/3170)

Kawa z chili i cynamonem 133

szczypta mielonego chili, ale nie więcej niż jedna ósma łyżeczki opcjonalnie mleko lub bita  śmietana i starta na tarce gorzka czekolada Kawa z chili i cynamonem 1. Do rondelka wlewam zimną wodę, dodaję laskę cynamonu i cukier trzcinowy. Podgrzewam przez około 5-7 minut, aż cukier się rozpuści. 2. Kiedy woda zaczyna wrzeć, dodaję kawę i mielone chili. Wyłączam ogień, przekrywam rondelek pokrywką i pozostawiam na około 7 minut. 3. Zaparzoną kawę cedzę przez bardzo gęste sitko lub filtr do kawy. Opcjonalnie można do niej dodać nieco mleka albo udekorować bitą śmietaną i posypać na wierzchu startą na tarce gorzką czekoladą. Buen provecho! Kawa z chili i cynamonem - właściwości Zawarta w kawie kofeina często jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tortellini z parmezanem i kiełbasą 124

kiełbasą : Tortellini z parmezanem i kiełbasą to ciekawa propozycja na danie obiadowe czy kolację. Tradycyjne, włoskie tortellini to makaronowe pierożki, które mogą mieć farsz mięsny (szynka, kurczak, mięso mielone) lub wegetariański (ser, szpinak, grzyby, warzywa). Tortellini możemy kupić zarówno świeże jak i suszone. Za każdym razem gotujemy je w osolonej wodzie. Próbowałam już wielu równych sałatek. Fantazjowałam również(...)rozpuszczą. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę lub pokrojone salami. Następnie ugotowane tortellini mieszamy w misce z przygotowanym sosem serowym. Dodajemy kiełbasę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Na końcu całość posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki. Artykuł Tortellini z parmezanem i kiełbasą pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Klopsiki w sosie grzybowym 111

pure, a nawet z makaronem - jest tyle możliwości, że chyba nigdy się nie znudzą;)  Polecam również inne przepisy na dania z mięsa mielonego: Szwedzkie klopsiki kottbullar  Leniwe gołąbki (bez zawijania)  Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym  Składniki (na 5-6 porcji

Obiad gotowy
Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy 88

masz jak iść na burgera…? Dowiedz się jak zrobić pysznego burgera w domu. To łatwiejsze niż myślisz. To którego burgera wybierasz? Jak zrobić burgera w domu? Masz mielone mięso i dosyć zwykłych kotletów? A może po prostu chodzi za Tobą burger jakiego co jakiś czas wciągałaś lub wciągałeś na lunch? Zrób sobie pysznego burgera w domu! Wbrew(...)kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis na zdrowe burgery z soczewicy i grzybów Piętnaście

Niedzielny kucharz
Riggatoni faszerowane mięsem mielonym pod serowo-śmietankową pierzynką 120

mnie makaron dobry na wszystko, a w takim wydaniu to już szczególnie. Makaron cudownie wilgotny od śmietanki, dobrze doprawione mięsko mielone, a do tego wszystkiego przepysznie zapieczone sery. 400 g łopatki wieprzowej 250 g makaronu riggatoni 1 ząbek czosnku 1 średnia cebula 3 trójkątne serki topione 100 g sera mozzarella 150 g sera gouda 200 g śmietanki(...)dente w mocno posolonej wodzie, następnie zahartować go zimną wodą.  Ser żółty i mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Zimny makaron nadziewać przestudzonym mięsem mielonym i układać go w naczyniu żaroodpornym.  Kiedy mamy już jedną warstwę makaronu posypujemy ją połową serów, a następnie postępując jak wcześniej układamy drugą warstwę. Wszystko zasypujemy serami. Śmietankę

Krylowa Kuchnia
Orzeszki z kremem orzechowym 90

pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na krem: 1 szklanka kwaśnej śmietany 30%  250 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 200 g mielonych orzechów włoskich  Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia dodać zimne masło i posiekać je z mąką. Następnie dodać resztę składników i bardzo szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć(...)odstawiam na noc w ciepłe miejsce, rano śmietanka jest gęsta i kwaśna. Masło miksować z cukrem pudrem, następnie porcjami dodawać śmietanę i sok z cytryny, na samym końcu dodać mielone orzechy, zmiksować na jednolity krem. Połówki ciasteczek napełniać kremem i łączyć ze sobą w "orzeszek", odstawić na godzinę do lodówki. Smacznego! p.s.do kremu można dodać troszkę spirytusu

Krylowa Kuchnia
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 99

pieczonego bakłażana Składniki: 2 bakłażany 1 łyżka tahini 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki oliwy z oliwek dodatkowo do doprawienia (opcjonalnie): łyżeczka mielonego kuminu pół łyżeczki wędzonej papryki sok z połowy cytryny do dekoracji: liście mięty, liście czerwonego szczawiu, ziarna sezamu Baba ghanoush -  sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 240°C. Bakłażany ponakłuwaj(...)Oberżynę możesz zgrillować z oliwą i podawać posypaną serem (np. feta) i ziołami. Po przepołowieniu i wydrążeniu bakłażany świetnie nadają się do faszerowania . Do wypełnienia możesz wykorzystać kasze, mięso mielone, warzywa, sery i ulubione przyprawy oraz zioła. Bakłażan pokrojony w grube plastry sprawdzi się do  grillowania, zapiekanek, wytrawnych tart , a pokrojony w kostkę - do gulaszy lub warzywnych

Gary Bez dna
Gołąbki bez zawijania 91

smakuje. Brzmi to nieco dziwnie, wiemy, wiemy, ale zachęcamy do wypróbowania tego przepisu na nieco inne gołąbki w sosie pomidorowym. Składniki na gołąbki bez zawijania Gołąbki: 500 g mięsa mielonego 1 średnia kapusta (800 g) 3 małe cebule 3 / 4 szklanki kaszy manny 2 jajka 1 płaska łyżeczka soli sól, pieprz do smaku mąka pszenna do obtoczenia olej(...)dużych oczkach, głąb wyrzucić. Wsypać łyżeczkę soli, wymieszać, odstawić na 20-30 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć. Cebule obrać, drobno posiekać. Do miski z kapustą dodać mięso mielone, cebule, kaszę mannę oraz jajka, dokładnie wymieszać rękami, żeby składniki równomiernie się połączyły. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować gołąbki, każdy obtoczyć w mące, następnie przełożyć na patelnię

niecodziennikpary
Sos bolognese 104

seler naciowy? Jesteście zdziwieni? My także byliśmy. Okazało się jednak, że ten przepis jest świetny i według niego zrobiliśmy doskonały sos bolognese . Składniki na sos bolognese 250 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 150 g wędzonego boczku 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 puszka pomidorów bez skórki 1 przecier pomidorowy(...)posiekany czosnek, tymianek oraz cebulę, podsmażać, aż cebula się zeszkli. Dodać marchew i seler, wlać 1 / 2 szklanki wody, dusić pod przykryciem do czasu, aż warzywa zmiękną. Dodać mięso mielone, dokładnie je rozdrobnić. Gdy będzie już ścięte, wlać szklankę mleka i podgrzewać dalej do jego odparowania. Następnie wlać wino i je także odparować. Pomidory z puszki drobno pokroić

niecodziennikpary
Zupa z klopsikami 97

przygotowanie prostego obiadu. Ponieważ ma wkładkę w postaci mięsnych klopsików, z pewnością zasmakuje również każdemu Mężczyźnie, który preferuje treściwe dania. Składniki na zupę z klopsikami Klopsiki: 500 g mielonego mięsa 2 kromki chleba 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 płaska łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 litry rosołu(...)pęczek koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Klopsiki: Chleb namoczyć w zimnej wodzie, pozostawić na kilkanaście minut, odcisnąć. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Do miski włożyć mięso mielone, namoczone i odciśnięte kromki chleba, dodać cebulę, czosnek, jajko i paprykę w proszku. Dokładnie połączyć wszystkie składniki, posolić i popieprzyć. Z mięsnej masy formować małe kulki. Klopsiki włożyć

niecodziennikpary
Pikantne burrito z czerwoną fasolą 85

oraz ser cheddar. Zabrakło tylko margarity. Składniki na pikantne burrito z czerwoną fasolą Mięsno-fasolowy farsz: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 250 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) pieprz cayenne do smaku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Pozostałe dodatki: 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 główka rzymskiej sałaty 100 g sera żółtego(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mięsno-fasolowy farsz: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć, aż się zeszkli. Wsypać czosnek, chwilę podsmażać. Dodać mięso mielone, usmażyć na rumiano, odstawić z ognia. Do mięsa wlać zawartość puszki fasoli wraz z sosem, pognieść tłuczkiem do ziemniaków. Doprawić do smaku pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem

niecodziennikpary
Wołowy hamburger 96

smaczniejszym. Warto było przeznaczyć przedpołudnie na przygotowanie i pieczenie bułeczek, aby na obiad zajadać się domowym hamburgerem z wołowiny . Składniki na wołowy hamburger Wołowy hamburger: 400 g mięsa wołowego mielonego 15 zielonych oliwek 8 kaparów 1 średnia cebula 1 jajko 2 łyżeczki ostrej musztardy 2 łyżki sosu Worcestershire sól, pieprz do smaku olej 1 / 2 łyżeczki cukru do zeszklenia(...)pokroić w piórka. Wołowy hamburger: Oliwki i kapary wyjąć z zalewy, drobno posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić z dodatkiem cukru na oleju. Przestudzić. Do miski przełożyć mięso mielone, rozgnieść je dłońmi. Dodać oliwki, kapary, cebulę, jajko, sos Worcestershire i musztardę, wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie uformować 8 płaskich, okrągłych hamburgerów, smażyć

niecodziennikpary
Sernik z mascarpone 201

szklanki cukru Kruche ciasto na spód: 100 g zimnego masła 100 g cukru 200 g mąki pszennej 25 g mielonych migdałów 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto na spód: Na blat wysypać mąkę, mielone migdały oraz cukier, dodać pokrojone zimne masło, posiekać dużym nożem. Na środku zrobić wgłębienie, wlać

niecodziennikpary
Kotlety mielone z mięsa gotowanego 120

indyka 2 małe cebule 2 jajka sól, pieprz, mielona czerwona papryka, kilka kropel maggi 3-4 łyżki wody ok.2 płaskie łyżki sosu pieczarkowego w proszku olej do smażenia, bułka tarta Przygotowanie: Z wystudzonego mięsa wybrać kości, pozbyć się skór, zmielić Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju Mielone mięso jest raczej suche, dlatego dodałam do niego letnią

Proste Potrawy
Kotleciki ryżowe z łososiem 106

dwie szalotki) 1 mały pęczek koperku 1 duże jajko 1 łyżka masła + olej do smażenia 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki curry w proszku sól morska, świeżo mielony pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku – zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (idealnie nadaje się ryż z poprzedniego dnia, jeśli ugotowaliśmy zbyt dużo). Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)dodajemy bułkę tartą, curry oraz po dużej szczypie soli i pieprzu. Mieszamy dłonią, aż składniki równomiernie się wymieszają. Formujemy ok. 12 kotlecików (możemy lepić owalne lub okrągłe – jak mielone) i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 cm warstwę oleju. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z ulubioną surówką lub sałatą. Post

Poezja smaku