mielone - 47549 przepisów (strona:466/3170)

Proste ciastka z migdałami i mascarpone – Blogmas 2019 #7 116

oleju 30 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g migdałów mielonych migdały do dekoracji ciastek Jajko ubić z miodem i erytrytolem, dodać serek mascarpone i wlać 2 łyżki oleju. Mąkę orkiszową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, mielone migdały wymieszać w osobnej misce. Wszystkie składniki połączyć ze sobą

Fitkot
Ciasto pomarańczowo-śnieżkowe 115

blaszka 24x28cm): Ciasto: 1 duża pomarańcza 5 jajek 1/2 szklanka cukru 1 łyżka kakao 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mielonych orzechów Masa śnieżkowa: 1 dowolna galaretka + 1/2 szklanki wody 2 opakowania śnieżki 1 szklanka mleka Dodatkowo: 1 dowolna galaretka rozpuszczona w szklance wrzątku i ostawiona do lekkiego stężenia okrągłe(...)Pozostawić na noc. Następnego dnia pomarańczę w całości razem ze skórką zmielić w maszynce do mięsa. 2. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Na koniec dodać mielone orzechy oraz pomarańczę. Lekko wymieszać. Wyłożyć na blaszkę i piec do suchego patyczka w 180st.C. 3. Przygotować masę śnieżkową: galaretkę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Odstawić

Kuchnia domowa Ani
Przepis na lekki deser – brzoskwinie pod migdałową kruszonką 105

Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Brzoskwinie umyj i pokrój na kawałki. Ułóż je na dnie kokilek lub naczynia, w którym będziesz je zapiekać. Mielone migdały wymieszaj z płatkami migdałów i z cukrem trzcinowym. Obficie posyp brzoskwinie. Wstaw(...)niską półkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz około 35 minut lub tylko do momentu, gdy wierz deseru stanie się lekko brązowy. Składniki 6 dojrzałych brzoskwiń 50 g mielonych migdałów 50 g płatków migdałów 2 łyżki cukru trzcinowego   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz

Eat me! Fit me!
Kalafiorowa tikka masala 124

łyżeczki goździki mielone – ¼ łyżeczki kardamon – ¼ łyżeczki czosnek – 4 ząbki cebula – 1 sztuka imbir – kawałek ok 5cm suszone pomidory – 5 sztuk ostra mielona papryka – ½ łyżeczki olej – 3 łyżki sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 200°C bez termoobiegu. Nerkowce i szafran zalej wrzątkiem (700 ml) i odstaw do namoczenia

wiecejwarzyw.pl
Ciasteczka okienkiem 110

łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 250 g masła 1 jajko 125 g mielonych orzechów laskowych Wykonanie: W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać pokrojone zimne masło, jajko i mielone orzechy. Ze składników zagnieść kulę, zawinąć w folię, włożyć na ok. 30 minut do lodówki

Pomysłowa kuchnia
Kiełbasą z grzybami shimeji i kaszą o nucie wędzonej papryki 113

kiełbasy morlińskiej z szynki Morliny  https://morliny.pl . , 1 duża biała cebula, 100 g kaszy gryczanej białej, 1 łyżka masła, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ½ łyżeczki przyprawy curry, przyprawa papryka wędzona, suszone chili świeżo mielone, kilka sztuk dużych kapary, pęczek zielonej pietruszki, sól do smaku, kilka pomidorków koktajlowych. Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy

Moniki Smakołyki
Kozi ser w cieście orzechowym i relish z gruszek 105

pyszności, tak jak rozpływa się w ustach ciepły kozi ser! Niech gruszki dopełnią całości i niech będzie przytulnie. Kozi ser w cieście orzechowym i relish z gruszek Potrzebujesz: 70g mielonych orzechów włoskich 70g zimnego masła 1 łyżkę brązowego cukru 1/2 łyżeczki soli 140g mąki 1 białko jaja 1 żółtko jaja do posmarowania ciasta 200g roladki koziego sera Relish(...)czosnku Dodatkowo: 1 gruszka 200g ulubionych liści sałat garść orzechów włoskich 3 łyżki dobrej jakości oleju lub oliwy sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj mielone orzechy z mąką, cukrem i solą. 2. Dodaj masło i białko jaja - zagniataj do momentu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. 3. Roladkę koziego sera pokrój na 4 części

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kotleciki mielone z dorsza w sosie koperkowym 107

Kotleciki mielone z dorsza to prosty i smaczny obiad. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Nic nie stoi na przeszkodzie, by usmażyć je na patelni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
szybkowar-gołąbki z nadzieniem z marchewki, ryżu, drobiu... 146

Składniki: kapusta biała 1 główka duża, marchew 6 sztuk średnie, ryż ugotowany 4 woreczki, mielone drobiowe mięso 50 dag, kucharek 2 łyżki, bułka namoczona w wodze 1 sztuka, pieprz ziołowy, cebula podsmażona na oleju 2 sztuki, papryka ostra 1 łyżeczka, woda 1,5 litra, przecier pomidorowy 100 gram, śmietana 100 gram, mąka pszenna 2 łyżki(...)natka pietruszki 1/2 pęczka Cebulę pokrojoną w kostkę posypaną 1 łyżeczką cukru podsmażyć na 1/2 szklanki oleju, wystudzić, marchew obrać i zetrzeć na tarce grubsze oczka, dodać do mięsa mielonego z przyprawami, odciśniętą z wody bułką, ugotowanym ryżem, cebulą, dokładnie wszystko wymieszać. Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i ścigać sparzone liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik w orzechowym biszkopcie 217

Sernik w wersji świątecznej, który naprawdę świetnie smakuje. Jeśli kompletujecie już pomysły na świąteczny stół, to warto zwrócić uwagę na to ciasto. Składniki (blaszka 24x28cm): Biszkopt orzechowy: 100 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła - rozpuścić i ostudzić. szczypta soli Wkładka(...)kwaśnej śmietany 18% 300 g masła 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego Polewa: 150 g czekolady mlecznej lub deserowej 4 łyżki śmietany 30% + siekane lub mielone orzechy do posypania wierzchu Sposób wykonania: Ciasta najlepiej upiec dzień wcześniej. 1. Zrobić biszkopt orzechowy, oddzielić białka od żółtek, białka ubić, następnie dodać cukier, utrzeć i partiami dodawać po jednym

Kuchnia domowa Ani
Pulpety mięsne z cukinią w sosie pomidorowym. 113

mięsa mielonego wieprzowego pół średniej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka sól i pieprz do smaku 1 jajko 1 łyżeczka suszonej bazylii Sos; 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka miodu sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku łyżeczka suszonej bazylii ok pół szklanki startego żółtego sera Przygotowanie; Do miski przełożyć mięso mielone, wbić jajko. Z cukinii wydrążyć środek, marchew obrać. Następnie na grubych oczkach tarki zetrzeć cukinię i marchew. Dodać drobno pokrojona cebulę i starty czosnek. dodać wszystkie przyprawy i wyrobić. Uformować pulpety, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.  Do garnka wlać pomidory z puszki, dolać szklankę wody. Gotować około 15 minut. Dodać następnie przecier pomidorowy, starty czosnek, miód i przyprawy

Radość kipiąca uśmiechem.
Orzechowe ciasteczka w białej czekoladzie z migdałem + Gosia i jej sprytne patenty 96

masła 120 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 90 g mielonych orzechów laskowych 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta soli Dodatkowo: powidła śliwkowe 100 g białej czekolady 1 łyżka masła garść migdałów Mąkę przesiewamy razem ze szczyptą soli i cynamonem. Dodajemy cukier puder oraz mielone orzechy. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki lub starte na dużych oczkach tarki

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka gołąbkowa 184

jest więcej kapusty. Wiadomo, zależy co kto lubi. Jednak faktycznie, smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 300 ml przecieru pomidorowego * sól, cukier, pieprz czarny i ziołowy Kapustę w całości(...)miękkości. Wyłączyłam ogień pod garnkiem ok. 5 minut przed wskazanym czasem do gotowania na opakowaniu. Miałam ryż w torebkach, to odsączyłam wodę.  Ostudziłam. Połączyłam ryż i mięso mielone,wymieszałam i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Kapustę przecięłam na pół a potem na ćwiartki. Wycięłam głąba i pocięłam kapustę nożem na 5 mm grubości.  W naczyniu

Pieprzyć z Fantazją
pyszna drożdżówka z twarogiem i śliwkami z nutą anyżu... 111

Składniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 3/4 szklanki, anyż mielony 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko letnie 1,5 szklanki, jajka 6 sztuk "M", maka tortowa 60 dag, sól 1 szczypta twaróg śmietankowy 50 dag, cukier 4 łyżki, jajka 2 sztuki, śmietana 18% 200 gram, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki śliwki 70 dag, puder cukier - ile potrzeba(...)łyżką cukru i mąki, 1/2 szklanki letnie mleko, zostawić na 30 minut do podrośnięcia. Do zaczynu wsypać mąkę, cukier, sól, wlać letnie mleko z olejem rzepakowym i mielony anyż ( gwiazdki anyżu mielę w młynku do kawy i zmielony w słoiczku przechowuję ), wlać roztrzepane jajka. Hakiem robota wyrabiać ciasto drożdżowe z 7 minut, misę nakryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia

W Mojej Kuchni Lubię
Shepherd’s Pie wg Gordona Ramsay’a 85

zwolnić się z gotowania. Przygotowanie większej porcji wcale więcej nie kosztuje, a zyskujemy sporo czasu. Jednym z takich dań jest Shepherd’s Pie, czyli dobrze doprawione mięso mielone z warzywami pod ziemniaczaną pierzynką. Ponadto, możemy przygotować go na różne sposoby – w brytfance, czy nawet w postaci(...)tarty na kruchym spodzie. Jeżeli nie mieliście okazji jeść tego wykwintnego dania – koniecznie musicie to nadrobić! Przepis na 6-8 porcji. Składniki na mięsną warstwę: – 800g mięsa mielonego wołowego – 1 łyżka oleju – 1 duża marchew – 1 duża cebula – 225g groszku mrożonego lub świeżego – 1 łyżka świeżego rozmarynu – 1 łyżka świeżego tymianku

Be Fit Be Strong