Kaczka nadziewana wątróbką

Kaczka nadziewana wątróbką

Kaczka nadziewana wątróbką

Przepis na : obiad

Kaczka to klasyka i symbol polskiej kuchni. Pieczona kaczka z chrupiącą skórką, z aromatycznymi ziołami, faszerowana wątróbką to świetny pomysł na świąteczne danie obiadowe, a także rodzinny wykwintny obiad. Składniki: 1 kaczka (2,1kg) 1 łyżeczki suszonego tymianku 4 łyżeczki majeranku 2 łyżki masła sól pieprz olej Farsz: 500g wątróbki drobiowej 200g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 cebula 120g masła 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej sól pieprz gałka muszkatołowa Wykonanie: 1. Kaczkę umyć i osus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, tarta, mielone, wątróbka drobiowa, mięso mielone, bułki, mięso, obiad, dania obiadowe, pierś, piersi z kaczki, boże narodzenie, jajka faszerowane , dania mięsne

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.