Domowe gołąbki z ryżem i mięsem.

Domowe gołąbki z ryżem i mięsem.

Domowe gołąbki z ryżem i mięsem.

     T akie gołąbki goszczą na moim stole co roku w listopadzie. Są smaczne znikają szybko, dlatego robię ich ponad 40 sztuk. Zjadamy je w ciągu 2 - 3 dni.  :) Ja podaję Wam przepis na dużą ilość gołąbków, jeśli ktoś chce zrobić mniejszą ilość wystarczy zmniejszyć porcje o połowę.     Składniki : 1 i 1/2 kg ryżu 5 l wody 1 kg mięsa wieprzowego ( łopatka, karkówka ) 1 kg kiełbasy 1 kg podgardla lub surowego tłustego boczku 3 duże cebule smalec 1/2 szklanki oleju sól pieprz czarn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję