mielone - 47549 przepisów (strona:482/3170)

Rozgrzewająca zupa meksykańska z mięsem mielonym 159

zupę. Jest to idealna rozgrzewająca i pożywna zupa na pogodę jaką mamy właśnie za oknem, czyli kompletnie nie zachecającą do wyjścia z ciepłego domu :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego/wieprzowo-wołowego/wołowego 1 mała cebula biała 1 mała cebula czerwona 4 ząbki czosnku 700 ml passaty pomidorowej/2 puszki pomidorów całych lub krojonych 2 marchewki 2 pomidory 1 czerwona(...)wędzonej w proszku szczypta cukru sól pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz i zeszklić pokrojone drobno cebule i czosnek. Dodać mięso mielone i podsmażyć, gdy mięso będzie już zarumienione dodać świeże papryki oraz te w proszku i smażyć jeszcze około minutę. Następnie dodać przecier pomidorowy, świeże pomidory oraz marchew. Doprawić

Malinowo w kuchni
Najlepsze Rogale Marcińskie 172

wstawić do lodówki na około 2 godziny. Masa makowa: 5. Suchy mak zemleć (można go zemleć w młynku do kawy lub maszynce do mielenia maku, jeśli nie mamy tego i tego to gotujemy mak niemielony i po ugotowaniu dwa razy mielimy go w maszynce do mięsa). Mak przesypać do garnka, zalać mlekiem oraz wodą i zagotować na niedużym

Mała Cukierenka
Zapiekanka pasterza 140

zrobić przegląd lodówki i wrzucić jakieś smakowite resztki. Przepis bardzo prosty, przepyszny, uniwersalny – świetnie poleca się na obiad dla wygłodniałej rodziny. Składniki (na 2-3 porcje): 500g mielonej wołowiny 3 małe marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 mały por 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 500g pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego 200ml bulionu drobiowego(...)Wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.   W międzyczasie przygotowujemy mięsą warstwę – na patelnie wlewamy łyżkę oleju i wrzucamy mięso mielone – smażymy je, rozdrabniając na mniejsze kawałki, aż soki odparują i zacznie się zrumieniać. Usmażone, przekładamy na talerz.   Gdy smażymy mięso, możemy przygotować resztę składników – marchewki

Smaczna Strona
Zupa grzybowa z mięsem mielonym 108

duża marchew 1 pietruszka 1 seler korzeniowy 1 por (biała część) 4 duże ziemniaki 500 g borowików 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1,5 litra bulionu warzywnego 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy na duże kawałki. Grzyby oczyszczamy, kroimy na plasterki. Masło rozgrzewamy, wrzucamy posiekaną cebulę i rozgniecione ząbki czosnku. Następnie wrzucamy jarzyny, por, grzyby i mięso mielone. Dusimy pod przykryciem, ciągle mieszając i rozdrabniając mięso. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liście laurowe, lubczyk i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Gołąbki z mięsem i pieczarkami 226

tylko zdjęcie, ale w najbliższym czasie zrobię ponownie. A jakie Wy gołąbki robicie, jakie lubicie? Pochwalcie się swoimi przepisami i zdjęciami. Składniki: 1 duża główka kapusty 1 kg mięsa mielonego 400 g ryżu 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 1 szklanka wody 1 łyżka majeranku 1 łyżka masła klarowanego bazylia oregano sól pieprz(...)wodzie. Pieczarkki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i smażyć aż wyparuje woda. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone. podsmażone pieczarki. . Doprawić solą majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać na liścia i zawijać gołąbki. Najmniejsze liście z kapusty ułożyć

O kuchni z uczuciem
Mielone Z Brukselką 207

razem moje ulubione mielone nadziałam brukselką. Wyszły bardzo smaczne, a w dodatku(...)dniu nie miałam ochoty na zbyt dużą ilość mięsa więc brukselka idealnie zastąpiła mięsny środek kotleta na warzywny ;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 1/2  cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie

Gotowanie...to proste !
Czarno i czerwono czyli Halloween obiad nie tylko dla zombies 101

Gołąbki z czarnej kapusty w krwisto – czerwonym pomidorowym są smaczne i proste w przygotowaniu. Gołąbki z czarnej kapusty Składniki: na 4 porcje 800 g czarnej kapusty 500 g mielonego mięsa, u mnie wieprzowo – wołowe 1 cebula 1 czosnek solo 1 jajko 1 opakowanie mieszanki na risotto 500 ml bulionu z mięsa lub warzyw sól i pieprz(...)połowę bulionu i gotuj ryż przez około 20 minut. Jak bulion wyparuje, wlej resztę i gotuj do jego wchłonięcia. Mieszaj ryż od czasu do czasu. Do przestudzonego risotto dodaj mielone mięso, jajko, sól i pieprz. Wymieszaj farsz. Odetnij większą część nerwu z liści kapusty. Ułóż 2 – 3 liście obok siebie, nałóż farsz i zroluj. Układaj gołąbki

codojedzenia
Placek orzechowo-serowo-jabłkowy – kuchnia podkarpacka 152

proszku do pieczenia Masa orzechowa: 300 g orzechów włoskich, mielonych lub siekanych 20 łyżek mleka – około 150 ml 10 łyżek cukru (w oryginale 20) Masa serowa: 500 g mielonego sera 150 g miękkiego masła 100 g cukru (w oryginale 200g) 5 żółtek 6 białek 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok z cytryny bakalie (rodzynki, skórka pomarańczowa) Jabłka(...)grzałka góra-dół). Drugą część ciasta wykładamy na brytfankę tej samej wielkości wyłożoną papierem do pieczenia. Na surowe ciasto wykładamy masę orzechową, a na nią masę serową. Ser mielimy trzykrotnie. Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy ser, a następnie żółtka. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i ewentualnie bakalie. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy

Trzeci talerz
Pieczeń meksykańska w boczku wędzonym 272

z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2 jajka 4 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz czarny papryka słodka mielona pieprz ziołowy ok 1 łyżeczki soli 300 g wędzonego boczku Mięso z łopatki zmielić w maszynce do mielenia na drobnym sitku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić

https:KKuchniaMniam
PYSZNE HAMBURGERY Z MIĘSA WIEPRZOWEGO 133

hamburgerów 5 sztuk kotleciki do hamburgerów: mięso mielone z łopatki 500 g cebula 1/2 sztuki (mała) czosnek 2 ząbki musztarda miodowa 1 łyżka (kopiata) sól pieprz czarny mielony olej do smażenia 3 łyżki (wykorzystałam zalewę z suszonych pomidorów) dodatkowo: sałata lodowa 1/2 główki pomidorki koktajlowe 10 sztuk surówka z białej kapusty ( KLIK ) cebula 1 sztuka ketchup

Mała w garnku miesza
Mielone z niespodzianką. 153

macie pomysłu na obiad? Bardzo proszę. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię mielone w każdej postaci(...)razem zrobiłam w formie kotletów nadzianych cebulą, papryką i ogórkiem kiszonym. Nam smakowały, może i Wam posmakują :) Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 1/2 kg. mięsa mielonego ( miałam łopatkę) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek cebula ogórek kiszony papryka czerwona Dodatkowo: 1 szklanka gorącej wody liść laurowy 2-3 kulki ziela

Agusiowe smakołyki
Domowe burgery z serem blue 141

oraz pełnoziarnistej) 1 łyżka brązowego cukru 80 g masła 2 jajka szczypta soli na wierzch: 1 roztrzepane jajko, ziarenka sezamu lub czarnuszki Burgery (około 3 burgery) 400 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, po około 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu i tymianku(...)balsamiczny, mieszamy przykrywamy i dusimy około 20-25 minut, aż cebula zupełnie zmięknie i lekko się skarmelizuje (sprawdzajcie i mieszajcie co jakiś czas żeby się nie przypaliła). Mięso: Mięso mielone mieszamy z musztardą oraz przyprawami i oliwą, dokładnie wyrabiamy ręcznie aż będzie jednolite i formujemy burgery. Mięso smażymy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Składanie

Życie Pełne Smaku
WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 128

menu zarówno tych dużych, jak i małych. Jest znakomitym źródłem żelaza, witamin z grupy B, oraz cynku. Polecam też inne przepisy na przemycenie wątróbki np. pasztet czy kotlety mielone z wątróbką i pieczarkami . Składniki – wątróbka z jabłkami i cynamonem: 500 g wątróbki(...)mnie indyczej lub cielęcej) 100 g twardego i kwaśnego jabłka 100 g cebuli 40 g masła klarowanego świeżo zmielony pieprz cynamon cejloński sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony majeranek   Wątróbkę umyć, osuszyć i oczyścić z błonek, włókien oraz żółci. Następnie oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w ósemki lub większe kawałki. Cebulę

Ola la LCHF
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 315

blogu "Sprawdzonej kuchni". Ale wcale nie ucierpiały na smaku ... i to najważniejsze. Gorąco polecam do kawy lub herbaty 😉 Składniki: (cyt. za autorką) 1   jajko 150   g   mielonych migdałów 65   g   cukru pudru 1/2   łyżeczki soku z cytryny 40   g   mąki krupczatki 1/2   łyżeczki proszku do pieczenia 1   łyżka masła(...)łyżeczki aromatu migdałowego Dodatkowo: kilka łyżek cukru pudru od obtoczenia ciastek Wykonanie: Jajko ubić z cukrem pudrem na puszystą, gęstą masę. Następnie dodać sok z cytryny, ekstrakt waniliowy, mielone migały, mąkę i masło, wszystko dokładnie wymieszać. Masę na chwilę włożyć do lodówki, ciastka będzie łatwiej formować. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C ( opcja grzałek: góra - dół ). Schłodzone

Walijskie Pichcenie
Kotlety z białej kiełbasy z kapustą 116

swoim składzie mają aromatyczną kiełbasę w zasadzie nie trzeba się było głowić co dodać, aby były naprawdę smaczne. Świeża kapusta nadała im miękkości, co ja ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :) Potrzebujemy: 500 g białej kiełbasy z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 główki małej kapusty 1 czerwona cebula 2 jajka 1 szklanka kaszy manny 2 łyżki(...)zmięknąć i odparować cały sok. Do malaksera wkładamy cebulę i ją szatkujemy. Następnie dodajemy podduszoną kapustę oraz obraną z osłonek kiełbasę. Blendujemy aż powstanie nam masa jak na kotlety mielone. Do masy na kotlety dodajemy jajka, kaszę mannę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy gotową masę na około 15 minut, aby kasza manna wchłonęła nieco wilgoci

MamaOskarka