Babka migdałowa z kajmakiem

Babka migdałowa z kajmakiem

Babka migdałowa z kajmakiem

Przepis na : deser

Aby babka była smaczna, powinna być wilgotna. Suchelcom mówimy nie. Babka migdałowa z kajmakiem jest wilgotna nawet na drugi czy trzeci dzień – spokojnie można przygotować ją dzień przed podaniem. W smaku to jedna z najlepszych babek! Cudownie migdałowa, delikatna, aż chce się sięgać po następny kawałek! Możecie polać ją tak jak ja – kajmakiem lub użyć polewy czekoladowej. Doskonała do kawy, herbatki czy na odświętny stół wielkanocny. Babka migdałowa z kajmakiem: 100 g mielonych migdałów (zmielo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, kajmak, tarta, mielone, bułki, polewa czekoladowa, mak, ciasto, deser, ciasteczka, desery, ciasteczka z czekolada, bułka pszenna, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasta z masa

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.