ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:468/892)

sernik piankowy 167

rozpuszczonej w 1/3 szklanki gorącej wody 6 łyżek cukru pudru Wykonanie Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody,odstawić do tężenia. Żelatynę rozpuścić. Połączyć tężejącą galaretki z żelatyną ,wymieszać dokładnie. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, a następnie dodawać porcjami zmielony ser. Dodać tężejące galaretki ,wymieszane z żelatyną .Miksować na gładka masę -ja zblendowałam. Dodatkowo - słoiczek dżemu,lub pasty owocowej Składniki pół

w mojej kuchni
Bardzo szpinakowa pasta z dodatkiem gorgonzoli i parmezanu 143

oraz najważniejszego: serca. Składniki: 200 g świeżych liści szpinaku 100 g gorgonzoli  2 szalotki 5 ząbków czosnku (gwarancja dobrego smaku) 200 ml białego wytrawnego wina 200 ml śmietanki kremówki (wybrałam 12%) sól i pieprz do smaku 1 szczypta ostrej papryczki 4 łyżki oliwy 200 g makaronu włoskiego ze szpinakiem (może być dowolny, choć dobrze jest wybrać wyrabiany ręcznie

Wino Francja Kuchnia
TRUSKAWKOWIEC Z RABARBAREM 130

pszennej 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 1 op. kisielu truskawkowego bez cukru szczypta soli 1-2 łodygi rabarbaru Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Mus owocowy: 300 g truskawek 5 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru 3/4 op. galaretki truskawkowej Dekoracja: ok. 200 g truskawek maczek truskawkowy Wykonanie: Biszkopt

Kuchnia MagdaLeny
Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany 104947

prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:500 ml śmietanki kremówki 30 %500 g serka mascarpone1 laskę wanilii3

Krokusowy Dom
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 126

się w lodówce przez całą noc lub w zamrażarce przez przynajmniej 3-4h przed przygotowaniem tarty. Krem twarożkowy: 500g mascarpone 200g sera twarogowego (najlepiej Mój ulubiony) 200ml śmietanki kremówki (30-36%) 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny Cytrynę wyparzamy we wrzątku. Do miseczki wkładamy mascarpone, twaróg oraz śmietankę, wsypujemy cukier puder i ocieramy skórkę z cytryny

Cooking Monster
Sernik z bananami i masłem orzechowym 281

220g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa bananowa: 4 banany 1 łyżka rumu 2 łyżki soku cytrynowego 1 łyżka masła roztopionego Dodatkowo: około 100-120ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% (do deserów) 1 łyżeczka cukru pudru banan + plus sok z cytryny Spód: 1. Do blendera przełożyć ciastka, zmiksować i przesypać okruchy do miski. Następnie orzechy przełożyć

Mała Cukierenka
Leśny mech 165

proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej typu 450, do nasączenia: 30 ml mocnej herbaty, 10 ml rumu, 5 ml soku z cytryny, szczypta cukru krem: 500 ml śmietany kremówki 30%, 4 łyżki cukru pudru, 400 g serka mascarpone, 200 ml przecieru z owoców leśnych, 5 g żelatyny, Szpinak zmiksować z sokiem z cytryny.  Jajka ubić z cukrem

królestwo garów
Muffiny marchewkowe z ananasem i orzechami 200

grahamki nie jest przyczyną aby nazwać te muffinki dietetyczne. Do muffinów ugotowałam karmelowy sos. Lubicie karmelowy sos? To najprostszy sos do deserów, na który składają się dwa składniki, śmietanka kremówka i golden syrop. Oczywiście jeśli nie macie syropu, możecie roztopić cukier, a potem dodać śmietankę. Na wszystko jest sposób. Lubię gotować sos karmelowy, bo gotuję tyle ile mi potrzeba

codojedzenia
Lody waniliowe 153

Jaki był jego efekt? Możecie ocenić jedynie wizualnie. Co do smaku i konsystencji, co jest bardzo ważne w lodach, musicie mi zaufać. Lody waniliowe. Składniki: - 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% - 385 g schłodzonego mleka skondensowanego słodzonego - 1 laska wanilii   Śmietankę ubijamy z ziarnami wanilii stopniowo wlewając mleko skondensowane. Ubijamy (robotem, mikserem, blenderem – czym kto ma) do chwili

mojewypiekiinietylko
Czekoladowy makaron z sosem karmelowym i orzechami 195

szczypta soli po 50 g masła i cukru trzcinowego muscavado garść orzechów - dowolnych, ja wybrałam pekan, połamanych i uprażonych na suchej patelni na lekko złoty kolor pól szklanki śmietany kremówki Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Dwie minuty przed czasem odcedzamy makaron pozostawiając pól szklanki wody. W czasie gdy gotujemy makaron na patelni rozpuszczamy masło

Dzieje kuchennej Wiewióry
ETON MESS Z MALINAMI 177

długą kulinarną historią. Jego początki sięgają lat trzydziestych XX. wieku! I pomyśleć, że już wtedy wiedzieli, co dobre ;)    W oryginalnej wersji są to tylko pokruszone bezy, ubita kremówka i świeże kawałki truskawek. W mojej wersji poszłam o krok dalej, a świeże owoce zastąpiłam sosem malinowym, który swoją kwaskowatością bardzo fajnie łączy się z okrutnie słodkimi bezami. Ale oczywiście

W kuchni Karmel-itki
LODY Z ZIELONYCH SZPARAGÓW I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 171

białej czekolady i cukrem waniliowym lody wyszły słodkie, kremowe i pyszne. Składniki: 500 g zielonych szparagów szczypta soli 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mleka 1/4 szklanki kremówki 36% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 tabliczki białej czekolady Odcinamy końcówki szparagów. Do wrzenia doprowadzamy zimną wodę z osoloną wodą. Wkładamy szparagi główkami do góry i gotujemy ok 3 minut

Kuchnia w oparach
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 193

wiśnie. Masę równomiernie przełożyć na podpieczony spód. Ciasto piec dodatkowe 25-30 minut oraz kolejno ostudzić i schłodzić w lodówce (przeważnie zostawiam je na całą noc). Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem waniliowym ubić na sztywno i rozsmarować na masie wiśniowej. Wierzch posypać czekoladą oraz ewentualnie udekorować według uznania

Di gotuje
ciasto śnieżny puch 338

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru lub do smaku dodatkowo: ok. 5 – 6 łyżek wiórek kokosowych do posypania ciasta ok. 15 szt. herbatników + 4 na docinkę (ilość herbatników zależy od ich wielkości) wykonanie: Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto na herbatnikach bez pieczenia 220

opak Dodatkowo :  frużelina malinowa  - 1 słoik ( 280 g ) listki waflowe bez cukru 76 g ( 2 paczki ) herbatniki petit beurre blacky - 200 g biała czekolada - 150 g śmietana kremówka 36% - 2 łyżki migdały płatki - do dekoracji. Przygotowanie: Krem: Szklankę mleka odlać, pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier, zagotować. Mąkę połączyć z budyniem, dodać do zimnego mleka, dokładnie zmiksować

Kuchnia Danusi