ROLADA BEZOWA Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI
Przepis na : deser
Delikatna, miękka rolada bezowa z chrupiącą posypką pralinową, kremem cytrynowym z mascarpone i truskawkami, bardzo lekka, idealna na lato. Wręcz rozpływa się w ustach. Na pewno zasmakuje Waszym gościom. Przygotowanie : 30 min. Chłodzenie : 2 godz. Pieczenie: 20 min. Składniki dla 6 osób : Składniki na posypkę pralinową: ● 100 g cukru ● 100 g obranych orzechów laskowych* ● ok. 50 ml wody Składniki na roladę bezową: ● 230 g cukru ● 4 białka ● 1 łyżeczka Maizeny ● ½ łyżk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
roladki, orzechy, krem, truskawka, truskawki, mascarpone, ciastka kremówki, cytryna, krem mascarpone, desery, deser, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, bez pieczenia, ciasta z kremami, ciasto z kremem, deser z mascarpone, ciasto cytrynowe, ciasto z truskawkami, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz