Przepis na : deser
Ciasto fakturą, wyglądem i smakiem przypomina zwykłe brownie. Ciężkie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, które aksamitnie rozpływa się w ustach. Przepis podpatrzyłam w którejś telewizji śniadaniowej. Wydał mi się dosyć sensowny i faktycznie taki jest. Wykonanie nie nastręcza trudności i nie jest czasochłonne. Z podanych składników wychodzi duża blacha przepysznego ciasta. Składniki: 150 g masła/ margaryny 1,5 szkl cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 1,5 szkl puree z ... czytaj dalej...
Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)