sernik piankowy

sernik piankowy

sernik piankowy

Składniki biszkopt 8 średnich jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej u mnie 450) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka 250 ml - b laszka 32x 24 Wykonanie Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę .Pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę spirytusu,lub octu jabłkowego ,oraz łyżka po łyżce cukru ,aż do skończenia, ubijając po każdym dodaniu. Następnie dodać po jednym żółtku, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać na najniższych... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, galaretka, ciasto, pasta, pasty, ser biały, wiśnia, ciastka kremówki, ciasta z masa, ciasto kokosowe, ciasto owocowe, ciasto z galaretka, szybkie ciasto

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.