Babka migdałowa

Babka migdałowa

Babka migdałowa

Przepyszna, wilgotna babka migdałowa. Dzięki obecności migdałów dłużej zachowuje świeżość i nigdy nie jest sucha. Zachwyciła mnie zarówno smakiem jak i czasem przygotowania bo jest ekspresowa. Polecam spróbować jej nie tylko na Wielkanoc :) Składniki: 120 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 180 g cukru 4 duże jajka 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z proszkiem do piecze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Strefa

Autor

Słodka Strefa

Nazywam się Natalia, mam 16 lat i uwielbiam piec już od najmłodszych lat :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, sosy, wielkanoc, ciasto, ciastka kremówki, biała czekolada, czekolada, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasta z masa

Inne przepisy z Słodka Strefa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.