Sycylijska granita kawowa

Sycylijska granita kawowa

Sycylijska granita kawowa

Mrożony włoski deser na bazie kawy, który nie tylko nas orzeźwi ale również postawi na nogi dzięki kofeinie. Granita w przeciwieństwie do sorbetu ma ziarnistą strukturę lodu, a na Sycylii przysmak ten podaję się ze słodką bułeczką brioche. Składniki: 2 szklanki mocnego espresso kilka łyżek cukru brązowego lub białego ewentualnie szczypta cynamonu, kardamonu lub wanilii śmietana kremówka W naparze rozpuścić cukier i przyprawy. Przelać do szerokiego i zamykanego naczynia. Wstawić do zamrażalnika na godzinę. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję