Sycylijska granita kawowa
Sycylijska granita kawowa
Mrożony włoski deser na bazie kawy, który nie tylko nas orzeźwi ale również postawi na nogi dzięki kofeinie. Granita w przeciwieństwie do sorbetu ma ziarnistą strukturę lodu, a na Sycylii przysmak ten podaję się ze słodką bułeczką brioche. Składniki: 2 szklanki mocnego espresso kilka łyżek cukru brązowego lub białego ewentualnie szczypta cynamonu, kardamonu lub wanilii śmietana kremówka W naparze rozpuścić cukier i przyprawy. Przelać do szerokiego i zamykanego naczynia. Wstawić do zamrażalnika na godzinę. P... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne
Autor
Wyzwania Kuchenne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
deser, desery, ciastka kremówki
Inne przepisy z wyzwania kuchenne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję