Tort "Number cake"

Tort

Tort "Number cake"

A oto tort, który robi od pewnego czasu furorę na każdym przyjęciu, niezwykle efektowny i prosty w wykonaniu, ale za to trochę czasochłonny. Blaty najlepiej upiec wieczorem dzień przed imprezą, kremem przekładać rano,  a dekorować tuż przed samym podaniem tortu. Jest to konieczne, aby kruche spody zdążyły zmięknąć od kremu, tak by tort był później łatwy do krojenia (polecam kroić nożem do pieczywa). Składniki (4 blaty): 200 g mąki pszennej 50 g mąki migdałowej (można pominąć i zastąpić mąką pszenną) 50 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowo w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, malinowe, torty, tort, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasteczka, ciastka kremówki, mascarpone, trufle, impreza, pieczywo, szybkie ciasto, krem mascarpone, czekoladowe ciasteczka , ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, kruche ciasteczka, krem czekoladowy, łatwe ciasto

Inne przepisy z Malinowo w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.