Długo przekonywałam się do tego deseru. Za cza rował mnie jedzony pewnego wiosennego dnia w Krakowie w wersji lawendowej. I przepadłam. Zaczęłam sama tworzyć swoje przepisy – jeden z lepszych, jaki mi się udał, to różany creme brulee z białą czekoladą. Coś pysznego! Przepis znajdziecie TUTAJ . Kilka razy eksperymentowałam z truskawkami, ze smakowymi herbatami, niestety, nie wszystkie próby były udane lub smaczne. W końcu postanowiłam zrobić ten deser na sposób podstawowy. Dziś przedstawiam przepis na... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!