Czasem są takie okazje, że musi być tort, najczęściej są to urodziny.W tym przypadku też tak było!. Wspaniały, lekki z porzeczkami w syropie. Możecie zrobić jeden lub dwa poziomy, przepis podaję na duży, piętrowy tort. Dolna część pieczona w tortownicy o średnicy 26 cm, góra 19 cm. Jajka do biszkoptu wyjmijcie z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem żeby miały temperaturę pokojową tak jak pozostałe składniki. Przepis podaję na jeden blat dolny, a potem tą samą ilość należy pomnożyć na trzy dolne ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...