Tort pigwowy wybuchowy

Tort pigwowy wybuchowy

Tort pigwowy wybuchowy

Lekki jak puch, lekko kwaskowy przełożony pigwą i kremem pigwowym. Krem zrobiłam z galaretki która pozyskałam ze smażenie skórek tego owocu. Dekoracja z czekolady gorzkiej i białej oraz owocu granatu i pigwy skarmelizowanej. biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki maki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej warstwa pigwa: 1 kg pigwy 1 cytryna 2 łyżki cukru trzcinowego 2/3 opakowania galaretki brzoskwiniowej 1/2 szklanki wody galaretka pigwowa ze skórek: 1 pigwa skórki i gniazda z pestk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Autor

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, galaretka, tort, torty, biszkopt, mascarpone, biała czekolada, ciasto, mus, ciastka kremówki, mak, deser, desery, krem mascarpone, krem czekoladowy, deser z galaretka, ciasto z galaretka, ciasto z kremem, ciasta z kremami, deser z mascarpone, ciasto z makiem, ciasto z musem czekoladowym, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.