CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON

CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON

CZEKOLADOWA CHMURA NIGELLI LAWSON

Przepis na : deser

    Ciasto dla prawdziwych wielbicieli czekolady. Bez mąki więc bezglutenowe. Ciasto jest tak proste,że każdy sobie z nim poradzi. Zachęcam bo rozpływa się w ustach. Składniki na tortownicę 23 cm 250 g gorzkiej czekolady  125 g masła 6 jajek 175 g cukru 2 łyżki likieru amaretto bądź cointreau ( niekoniecznie) Śmietanowy wierzch: 500 ml śmietany kremówki  2 łyżki cukru pudru  maliny,borówki bądź inne owoce do dekoracji na wierzch  kakao do posypania  Rozgrzać piekarnik do 180 sp C ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.