Wszyscy mamy już przygotowane lub właśnie kończymy przygotowywać specjały na wielkanocne śniadanie. Jeszcze trochę pracy, odrobina zamieszania przed jutrzejszym świętowaniem :) Dlatego ja tu ze zwieńczeniem i przysłowiową wisienką na torcie wielkanocnym, jaką może się stać pyszny likier jajeczny z nutą wanilii. Przygotowuje się go w ekspresowym tempie i jest gotowy do spożycia niemal od razu. Do tego pyszny, aksamitny i idealnie wpasowujący się w jajeczny klimat świąt :) Można go podać solo, w kieliszku, jako li... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)