Sznycle wieprzowe po cesarsku

Sznycle wieprzowe po cesarsku

Sznycle wieprzowe po cesarsku

Dzisiaj potrawa inspirowana kuchnią austriacką. Pyszne delikatne sznycle wieprzowe (u mnie ze schabu) w połączeniu z kwaśnym sosem z kaparami. Wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Składniki (4 porcje) -600 g schabu wieprzowego -ok. 4 łyżki mąki pszennej -200 ml bulionu -200 ml śmietanki kremówki -3 łyżki kwaśnej śmietany -2-3 łyżki marynowanych kaparów -skórka starta z 1 cytryny -sok z 1 cytryny -4 łyżki masła -sól, pieprz Przygotowanie Schab pokroić w cienkie plastry. Poprzyciskać m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.