Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną

Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną

Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną

Przepis na : deser

Jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną i tartą czekoladą to ciasto, które rozpływa się w ustach. Jest bardzo smaczne i, wbrew pozorom, nie takie trudne do zrobienia, jakby się wydawało. Wymaga co prawda nieco czasu, ale efekt końcowy wynagradza wszelki trud. [embed]https://youtu.be/GOgjgPKT-yY[/embed] Składniki na jabłecznik na biszkopcie z bitą śmietaną (blaszka 28x23 cm): Na biszkopt: 8 jajek wielkości M (400 g waga w skorupkach) 150 g mąki tortowej (szklanka) 200 g drobnego cukru (szklanka) 50 g mąki ziemniac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Justyna Zarzecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, biszkopt, ciasto, jabłecznik, tarta, ciasta z jabłkami, bez pieczenia, szarlotka, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szarlotka z jabłkami, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciastka kremówki, ciasto 3 bit, ciasto kokosowe, deser, desery, ciasto budyniowe, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto z połówkami jabłek, tarta z jabłkami

Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.