średnich obrotach. Śmietankę ubić na sztywno i dodać również do masy serowej. Delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać przepołowione ciastka i jeszcze raz przemieszać. Masę wylać na spód ciasteczkowy. Sernik schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Składniki na polewę: 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 30% lub 36% kilka ciastek Oreo lub Neo Wykonanie: Śmietankę podgrzać(...)prawie do wrzenia, zdjąć z palnika i dodać posiekaną czekoladę. Po minucie wymieszać do połączenia się składników. Schłodzoną polewę wylać na sernik. Ozdobić ciastkami
Trufelkowosoli morskiej Dodatkowo (opcjonalnie): Małe bezy Sposób przygotowania Spód: Masło topimy, studzimy, a następnie łączymy z pokruszonymi na mak herbatnikami. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę (tylko spód) i wyrównujemy. Sernik: Oddzielamy żółtka od białek i ucieramy je z cukrem. Dodajemy przynajmniej raz (tak jak u mnie) zmielony ser, śmietanę, mąkę ziemniaczaną, puree z dyni oraz pieprz i cynamon(...)mieszając czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy śmietankę, ale energicznie mieszamy, by się wszystko ładnie połączyło. Na końcu dodajemy masło oraz sól. Jeszcze ciepłym karmelem polewamy wierzch sernika i zdobimy bezikami
Kuchnia w czekoladzieZIEMNYMI: 200 g masła 1 łyżka masła orzechowego 200 g czekolady gorzkiej 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 50 g orzeszków ziemnych solonych SERNIK GOTOWANY Z KAJMAKIEM: 500 g zmielonego twarogu 1 łyżka cukru 200 g masy krówkowej (kajmaku) 100 g masła 100 g masła orzechowego 2 jajka 1 budyń śmietankowy POLEWA CZEKOLADOWA(...)orzechowego. Dorota Owczarek http://doowa.blogspot.com/…/mini-serniczki-waniliowe.html Angelika Kasiak http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/…/ciastka-z… Danuta Zygarlicka http://www.mojewypiekiinietylko.com/…/czekoladki…/… Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Serniki gotowane Tagged: czekolada , kajmak , masło orzechowe , orzechy ziemne
https:KKuchniaMniamdziś dla Was propozycję ciasta na weekend. Jako, że mamy jesień - sernik dyniowy. Zapraszam Składniki: 750 dag twarogu 1 szkl puree z dyni 1/2 szkl cukru 3 jajka kilka kropli aromatu waniliowego 1 budyń waniliowy polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady blaszka 24x24cm Przygotowanie: Do miski wkładamy twaróg, dodajemy puree z dyni i blendujemy na gładki krem. Następnie dodajmy cukier(...)wsypujemy budyń i mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nimi zimny sernik. Smacznego Z podanych składników wyszło 16 porcji
słodkie i nie tylko historie kulinarneKlasyczny sernik waniliowy z nutką pomarańczy. Spód wykonany z herbatników pełnoziarnistych, można również użyć kakaowych. Prosty, klasyczny, ale baaardzo smaczny. Polecam! Sernik waniliowy z nutką pomarańczy Składniki na tortownicę 26cm: Na spód: 120g herbatników pełnoziarnistych 30g stopionego masła Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego (może być z wiaderka) szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie budyniu(...)minut. Następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli po tym czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniprzełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 1 godzinę i 50 minut. Po wyłączeniu piekarnika nie otwierałam go tylko zostawiłam tak sernik na kilka godzin do przestudzenia. Polewa: 50 g czekolady mlecznej 50 g. czekolady gorzkiej 4 łyżki mleka Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do rondelka. Podgrzewać na małym ogniu(...)cały czas mieszając, dodać mleko. Mieszać aż powstanie jednolita polewa. Gotową polewą udekorować wystudzony sernik. Ja zaszalałam i przystroiłam dodatkowo winogronem
Agusiowe smakołykiNajbardziej tęskniłam za jakimś pysznym sernikiem - już mi się ostatnio śnił po nocach :) Więc nie mam wyboru, pierwszym ciastem po takiej przerwie musi być sernik! Zdecydowałam się na sernik na tradycyjnym kruchym cieście z dodatkiem soczystych brzoskwiń i delikatnej bezy. Składniki na kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki (225 g) mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka proszku
Świat Ciastaciągu... jednego dnia. Aksamitny, delikatny, kremowy, taki maślany - wprost rozpływa się w ustach. Obłędnie też pachnie i doskonale się kroi. Spód z bułki tartej także należy do najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła 100g bułki tartej (u mnie firmy(...)Ostudzić. W międzyczasie jajka utrzeć z cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach. Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według
Di gotujepieczenia, posypujemy częścią malin i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). 5. Sernik dekorujemy resztą malin i obsypujemy cukrem pudrem. Lekki sernik z malinami jest bogaty w: - wapń (pochodzący z twarogu), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpucharku, nie dostanie ślinotoku i nie zapragnie tych słodkości. I my jesteśmy takimi łasuchami. Uwielbiamy desery owocowe, z alkoholem, ciasta z kremem, zwykłe kruche ciastka, szarlotki, serniki, murzynki, pierniki... I poniekąd dlatego nie trzymam w mieszkaniu wagi! SERNIK GOTOWANY PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM (tortownica 28 cm) kruche ciasto: 200 g zimnego masła 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej(...)dwie paczki galaretki cytrynowej / malinowej / jagodowej 2 szklanki gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczam w gorącej wodzie. Pozostawiam do wystudzenia. Gdy lekko stężeje, ale nadal będzie płynna, wylewam na sernik z malinami. Całość chowam do lodówki i pozostawiam najlepiej na całą noc, aby masa sernikowa stała się sztywna i zwarta. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkimiksuję blenderem i dodaję z łyżką budyniu do drugiej części sera. Na ciasteczkowy spód wykładam masę czekoladową, na nią delikatnie wylewam łyżką masę jagodową, i na końcu masę białą. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około 55 minut aż się zetnie środek. Uchylam drzwiczki i studzę(...)będzie zimny wkładam do lodówki. Polewa jagodowa: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody i studzę. Połowę jagód miksuję blenderem i dodaję do galaretki. Jak lekko stężeje wylewam na sernik, dekoruje resztą jagód i wstawiam do całkowitego stężenia do lodówki
wesoła kuchniaSERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM Jeśli są tu wielbiciele mokrych, ciężkich ciast czekoladowych to ten sernik jest dla Was :D. Jeśli są tu wielbiciele puszystych, lekkich serników to te ciasto też jest dla Was :D. Połączenia murzynka i sernika. Klasyka z klasykiem. Pyszne połączenie. Ciasto, które wychodzi mi zawsze i znika w jeden wieczór. Ciekawe kolorystycznie, w cudowne małe
Kuchnia Paulettesmożecie sobie pozwolić na zjedzenie 3 kawałków ciasta na raz, to moje ciasto będzie dla Was idealnym rozwiązaniem! Co powiecie na wypiek, który łączy w sobie i sernik i makowiec i szarlotkę? Prawdziwe 3 w 1! SERO-MAKO-SZARLOTKA Składniki na 12 porcji : 180g mąki pszennej pełnoziarnistej 50g cukru pudru 100g zimnego masła 4 jajka 6 niewielkich jabłek(...)teflonowej (bez tłuszczu). Gdy ciasto będzie upieczone, wyciągnąć z piekarnika i posypać po wierzchu płatkami migdałowymi. Przełożyć na kratkę, ostudzić, pokroić i cieszyć się wyjątkowym wypiekiem łączącym w sobie sernik, makowiec i szarlotkę. Ciasto łatwo podzielić, przyjmując połówkę jabłka jako środek porcji (powinno ich być 12). 1 porcja to ok. 320 kcal , węglowodany: 40g, białko: 11g, tłuszcz: 13g Informacja
Dietologpieczenia, posypujemy częścią jagód i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). 5. Sernik dekorujemy resztą jagód. Lekki sernik z jagodami jest bogaty w: - wapń (pochodzący z twarogu), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachPyszny sernik na czekoladowym cieście . Przepis mam dzięki Ewie z bloga : revolucjawkuchni . Sernik mnie zafascynował i musiałam zrobić i ja ;) W przepisie Ewa podała , żeby użyć sera białego . Masę serową zrobiłam z sera z wiaderka . Ilość żelatyny nieco zwiększyłam . Sernik był i to dość ważna uwaga , mięciutki , rozpływający się w ustach. Na początku bałam się , że masa
Różne smaki w kuchni