Serce z sernika włoskiego

Serce z sernika włoskiego

Serce z sernika włoskiego

Sernik włoski to odmiana sernika na zimno, tylko zamiast żelatyny dodaje się agar - roślinny środek żelujący nadający specyficzny smak. Pyszny sernik bez pieczenia , na bazie kremu bezowego. Polecam! SKŁADNIKI: 350 g sera esencja pomarańczowa krem bezowy: 96 g cukru 44 g białek  45 g wody galaretka: 235 g cukru 11 g agaru 235 g wody barwnik spożywczy w kolorze czerwonym Przygotować krem bezowy: Wodę zagotować z cukrem do temp. 116 st C ( tzw.próba pióra), w międzyczasie ubić białka jaj na sztywną pian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Marcepanem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Autor

Z MarcepanemZ Marcepanem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, galaretka, ciasto, bez pieczenia, sernik pieczony, walentynki, mięso, sernik bez pieczenia, serniki na zimno, sernik na zimno, ciasto z galaretka, szybkie ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto na zimno, sernik bez cukru, mięsa pieczone, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Z Marcepanem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.