Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii

Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii

Amandine - tradycyjny tort czekoladowy z Rumunii

Tradycyjny rumuński tort czekoladowy - Amandine Amandine to tradycyjny rumuński tort . Czekoladowy biszkopt, przełożony kremem czekoladowym i obficie nasączony syropem znany jest w Rumunii jako „Amandine” lub „Amandina”. To bardzo popularne rumuńskie ciasto pachnie czekoladą, rumem i kawą. Przygotowanie Amandine nie jest skomplikowane, wymaga jednak trochę czasu - jak każdy tradycyjny tort :) Składniki na rumuński tort czekoladowy Amandine Biszkopt czekoladowy 6 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 4 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Autor

Gotujemy i jemyGotujemy i jemy

Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, ciasto, biszkopt, krem czekoladowy, polewa czekoladowa, ciastka kremówki, ciasto 3 bit, ciasto czekoladowe, ciasto cytrynowe, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasto ucierane

Inne przepisy z Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.