Karp w śmietanie czosnkowej jest idealnym daniem na wigilijny stół. Nie jestem smakoszem karpia ale muszę się przyznać, że tego zjadłam ze smakiem. Sos delikatny, aromat czosnkowo cebulowy sprawia, że karp zupełnie ma inny smak, niż wszystkie mi do tej pory znane. Użyłam filetów z karpia, ponieważ nie znoszę ości. Nie moczyłam wcześniej aby pozbyć się specyficznego aromatu ale okazuje się, że nie było takiej potrzeby, był wyjątkowo smaczny. Podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem i surówką z kapusty pekińs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.