zapiekanki - 10403 przepisów (strona:405/694)

Garnek kamienny - zdrowe i beztłuszczowe gotowanie :) 258

nieprzywierającą kamienną powłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu  Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono w nieprzywierającą kamienną powłokę, do powstania której nie użyto

Zdrowie na języku :P
Pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i rukolą 160

uwielbiam makarony to chyba już wiecie, wiele razy o tym pisałam, nic dziwnego, smakuje przecież w każdej postaci, jako zapiekanka, rozmaite sałatki czy po prostu na ciepło. Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego  makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka w bułce z szynką, jajkiem i pomidorkami. 174

macie pomysłu na kolację a zostało Wam kilka bułek kupionych rano ? proponuję pyszne zapiekanki z jajkiem i  ketchupem FOLWARK . Takie bułeczki możecie zrobić również na śniadanie, są bardzo syte. Ja zjadam taką jedną połówkę i jestem najedzona :)  Zainteresowanych zapraszam do supermarketu on line Frisco.pl https://www.frisco.pl/pid,96523/n,folwark-ketchup-premium/stn,product . Zapraszam :)  Składniki : 2 lub 3 bułki w zależności od zapotrzebowania

Sama słodycz i szczypta chili
Pstrąg zapiekany w sosie śmietanowym z pieczarkami 186

Pyszna rybka. Ostatnio bardzo często ją robię. Nam bardzo smakuje. Filet pstrąga umyć i osuszyć. Doprawić rybę solą i czarnym pieprzem. Rozłożyć rybę na dnie naczynia

Kuchnia Pokoleń
Surówka z kalarepy z czarnym sezamem 204

starsze, które są twardsze, świetnie sprawdzają się na ciepło. Można je gotować, zapiekać i dusić. Można również wydrążyć środek i faszerować. Ponadto kalarepa nadaje się do zup, surówek czy zapiekanek. Surówka z kalarepy z czarnym sezamem. Składniki: - 2 średnie kalarepy - kawałek marchewki - 1 jabłko - 2 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - skórka i sok z ½ cytryny - 1 łyżka sosu sojowego (light

mojewypiekiinietylko
Staub Mini Cocotte – recenzja 199

Cocotte? Ja miałam ostatnio okazję je testować i naprawdę fajnie się sprawują. Wyobraźcie sobie np. zupę podaną w mini garnuszkach – to dużo ciekawsze niż zwykły talerz, albo porcję zapiekanki przygotowaną tylko dla Was w owalnym naczyniu Staub. Ilość możliwości jest niezliczona – ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia. *Wpis powstał przy współpracy z marką Staub. PS. Jeśli doczytacie do końca

Pasja Smaku
Makaron z sosem chlebowym 149

testerką moich makaronów i to z jej zdaniem się liczę jeżeli chodzi o tego typu dania. Bardzo swobodnie zainspirowałam się przepisem na chlebowy sos angielski, a że kiedyś robiłam zapiekankę makaronową z grzankami, to wiedziałam że takie połączenie jest niebiańskie. Danie jest baaaardzo sycące, a sosu na tyle dużo, że spokojnie 1/3 można nawet zamrozić. Nerkowce dają tu maślanego posmaku

greenscarf
Parmezan - skład, historia, produkcja 188

parmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan

Gotuję Testuję
Sałatka z wędzonym twarogiem 183

jesienią i zimą już gorzej. Kiedyś przynosiłam coś, co można odgrzać, ale robię to coraz rzadziej, a praktycznie w ogóle. Przede wszystkim dlatego, żeby nie dokładać koleżankom zapachu zup, zapiekanek lub naleśników ze szpinakiem. Kombinuję więc dalej z sałatkami, ale o ile w lecie to były przede wszystkim warzywa z sosem winegret, tak teraz mi one nie podchodzą tak bardzo

bistro mama
TYMIANKOWE TARTALETKI Z KARMELIZOWANĄ PAPRYCZKĄ CHILI, CZOSNKIEM I KOZIM SEREM 199

pierwszy raz spróbowałam karmelizowanego czosnku totalnie się z nim zakochałam! Teraz przygotowuję go zarówno jako dodatek do tart , jak i zapiekanek czy tez grzanek. Smakuje fantastycznie! W połączeniu z kruchymi tymiankowym tartaletkami z mąki płnoziarnistej i kozim serem tworzą fantastyczną całość, która posmakuje wszystkim wielbicielom pysznego jedzonka! Zamiast tartaletek śmiało można przygotować jedną, dużą tartę – będzie równie pyszna

Ostra na Słodko
Fit lasagne z cukinią 197

znacznie zgęstnieje. Cała woda z pomidorów powinna odparować.  Cukinię układam ciasno na dnie naczynia żaroodpornego, następnie daję połowę sosu i pokruszoną mozzarellę. Ponownie układam cukinię, sos, mozzarelle. Zapiekankę zamykam cukinią i kawałeczkami mozzarelli.  Zapiekam w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.  Smacznego

Cook&Love
POLĘDWICZKI W BOCZKU ZAPIEKANE Z ZIEMNIAKAMI 179

Zapiekane ziemniaki, chrupiąca cebulka i pieczarki - wszystko aromatycznie doprawione, a do tego pachnące czosnkiem polędwiczki otulone boczkiem... Taką oto zapiekankę dziś Wam proponuję na obiad :) Danie łatwe i przyjemne, nie napracujecie się przy nim dużo, a efekt jest naprawdę zaskakujący. Do tego całość pięknie wygląda na talerzu. Czego chcieć więcej! To co?! Do dzieła! :) SKŁADNIKI: 4 duże ziemniaki

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z pieczonych warzyw i komosy ryżowej 229

zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można przygotować z nich surówki, sałatki, zapiekanki, zupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry sposób

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak zapiekany z chipsami + film 652

Jeżeli jesteś na diecie nie czytaj dalej. Ten przepis jest tylko dla totalnych szaleńców kuchennych. Z podanych proporcji wychodzi danie dla 2 osób. Jeżeli chodzi o smak zapiekanka jest ok jednak nie jest to coś co z chęcią jadła bym co drugi dzień, wykonanie tego dania było po prostu testem smaku. Dodam że przepis pochodzi z popularnej strony z przepisami

Pychotkaaa
PUREE Z DYNI 246

chociaż inne gatunki dyń jadalnych również z powodzeniem wchodzą w grę. Moje puree z dyni wykorzystuję do ciasta, do sosów, zup, past do chleba a nawet dodaję do różnych zapiekanek, klusek i ciast. Zamrażam dynię lub wekuję w słoikach, co jest świetnym rozwiązaniem ułatwiającym codzienne gotowanie, gdy najdzie was chęć na jakieś danie z dynią. Osobiście uważam, że jednorazowe zrobienie

Gotowanie-uk

Proponowane wyszukiwania