Zapiekanka szpinakowo-jajeczna, na kruchym spodzie, będzie świetnie wyglądać na wielkanocnym stole. Taką tartę można podać na wielkanocne śniadanie , ale może być też obiadem czy kolacją w zwykły dzień. Jest bardzo smaczna i wygląda wiosennie. Jeśli pominiecie dodatek szynki to będzie też świetnym daniem dla wegetarian. Lubimy tarty i robię je dość często. Można je podawać prawie zaraz po upieczeniu albo upiec wcześniej i potem podgrzać. Zawsze staram się by moje tarty wyglądały ładnie i oczywiście smakowały ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.