Słodka, przełamana smakiem kokosa i nutka chilli. Dla tych, którzy lubią kukurydze i kremy. Dla tych, którzy nie boja się używać kukurydzy jedynie do sałatek czy zapiekanek. I ten piękny złotawy kolor... Polecam :) Składniki: 3 puszki kukurydzy pół puszki mleczka kokosowego duża łyżka masła 3 ziemniaki 2 szklanki bulionu 2 łyzki kurkumy szczypta imbiru zmielonego łyżeczka papryki słodkiej duża łyżka
ChilliJemyziołach zapiekany z warzywami autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Łopatka wieprzowa zapiekana z ziemniakami autorka: Białagłowka | blog: Kuchenna Kontrrewolucya Roladki schabowe z gruszka autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach Zapiekanka ryżowa z warzywami autorka: La Gusteau - Luna | blog: RATATOUILLE Szaszłyki z kurczakiem, arbuzem i halloumi autorka: aga - mój przepis na życie | blog: mój przepis na życie Szaszłyki wołowe na grillowej patelni
Kuchenna KontrrewolucyaFrome do zapiekania smarujemy delikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu. Tak przygotowana pieczemy max 30 minut w temp. 180 C, po czym zmieniamy opcję w piekarniku na „grill” i przyrumieniamy jeszcze 10 minut. Smacznego
greenscarfmiąższ usiany nielicznymi oczkami o średnicy ziarna ryżu. Jest ceniona ze względu na swoją doskonałą topliwość, dlatego doskonale sprawdza się w daniach na ciepło, takich jak tosty, pizza czy zapiekanki. Porcja na około 20 pierogów Składniki: Ciasto: 20 dag mąki około pół szklanki ciepłej wody szczypta soli łyżka oliwy Farsz: 30 dag ziemniaków 13 dag żółtego sera pół cebuli ząbek
My simple kitchenserowej wytwarzany jest dwutlenek węgla. To jemu też ser zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Aldamer Mońki doskonale nadaje się zarówno do przygotowania szybkiej przekąski w postaci kanapek, jak i do zapiekanek, sosów czy dań bardziej wyszukanych. Porcja dla 2osób Składniki: 2 filety z kurczaka 7-8 średnich pieczarek majonez keczup 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka W pierwszej kolejności
My simple kitchenjaka jest moja opinia? Jak najbardziej pozytywna! Sery są wyśmienite, jedne z najlepszych jakie do tej pory jadłam (to jest szczera opinia). Można wykorzystać je na wieloraki sposób - od zapiekanek poprzez naleśniki aż po zwykłe kanapki. Mi najbardziej zasmakował ser Gouda oraz Podlaski. Wiem, że jeszcze nie raz sięgnę po sery tej marki :) Bardzo gorąco wszystkim polecam sery Mońki
My simple kitchenwspomnąc już o napisaniu posta. Life is brutal. A teraz na nogi postawiłaby mnie chyba tylko "siekiera" (czyt. bardzo mocna kawa). Dlatego dziś krótko i na temat. Poniższa zapiekanka powstała z resztek po obiedzie, a mianowicie z ziemniaków. Do tego kilka dodatków i kolacja jak marzenie. I przede wszystkim szybka. Oczywiście możecie dorzucić do niej to na co macie ochotę
My simple kitchenkońcu wsypujemy kukurydzę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami i przekładamy do naczynia żaroodpornego tworząc warstwy: makaron-ser-makaron-ser-makaron-ser. Wierzch zapiekanki posypujemy oregano. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż ser się zrumieni
My simple kitchenksiążki "Mama's Italian Cookbook". A sposób krojenia szparagów podpatrzyłam na blogu Smitten kitchen . Tak krojone szparagi są dobre nie tylko do pizzy ale także do sałatek, zapiekanek i grzanek. składniki ciasto na pizzę ( 2 placki) 1 opakowanie suchych drożdży 1/4 łyżeczki cukru 62,5 ml letniej wody - 4 łyżki i 1/2 łyżeczki 212 g mąki - dałam
Stare Garyjakiejś" knajpy, gdzie chce się coś spałaszować. Miejsca wegańskie są coraz bardziej popularne i szybko można sprawdzić w internecie dostępność takiego rozwiązania. W ogólnodostępnych knajpkach znajdziemy przede wszystkim pizze, zapiekanki, kebaby i inne tego typu rzeczy. Czasami zdarza się tak, że jedyną opcją roślinną jest sałatka, za którą zapłacimy około 20 złotych, a będzie tam kilka liści sałaty, jeden
Bananowe Polecebulka doskonale go podkreśla. Z wyglądu, smaku i klejenia się do zębów kojarzy mi się z sosem serowym robionym niegdyś z serków topionych (ło matko!) - idealny do nachosów, zapiekanek, warzyw, zupy cebulowej, itd. Same płatki drożdżowe są super również do posypywania spaghetti i innych dań makaronowo-warzywnych, fajnie podrasowują smak, a przy okazji mamy strzał witamin z grupy B, więc
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEprzepyszny! Lekko chrupiąca skórka, mięciutki środek. Na drugi dzień nadal miękki, na trzeci dzień? Już do nie było! Pieczywo nadaje się świetnie też do zapiekania w piekarniku w formie zapiekanek. Ja z tym pieczywem zostaję na dłużej, nawet teraz jak to piszę, w kuchni w misce rośnie kolejne ciasto na chleb :) Źródło: Moje Wypieki . Na zdjęciach widzicie czarną formę
Blondynka Gotujemyjemy, obieramy ze skóry i wszystkich włókien. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę i zagniatamy kruszonkę. Posypujemy nią warstwę truskawkową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 40 minut. Zapiekankę truskawkową podajemy lekko ciepłą lub na zimno z jogurtową polewą. Magnez, potas, wapń, żelazo, fosfor, sód, cynk, witaminy z grupy B, C, A, E - to wszystko znajduje się w jednej
My Chcemy Jeśćjest bardzo intensywny, więc należy dodawać go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi
Garniec Magalieziemniaki – specjalnie wybrane małe okazy zwane „orzechem”. Obiera się je szybko, bo wystarczy przetrzeć je szmatką. Genialnie smakują samodzielnie, posypane jedynie koperkiem, ale pozwalają też na mnóstwo eksperymentów. Sałatki, zapiekanki. I dlatego dziś… sałatka ziemniaczana. Sałatka ziemniaczana zazwyczaj kojarzy się
Gotuj z Blue Raven