obiad musi być nudny? Oczywiście, że nie! Zwykłe podudzia z kurczaka można podać w niecodzienny sposób. U mnie w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej z sosem serowym. Składniki: Mięso • 8 podudzi z kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka
To co kochamBruschetta to rodzaj włoskiej przekąski, coś jak nasza zapiekanka. Klasyczna to grzanka, której podstawą jest pieczywo. Istnieje wiele wariantów tego dania. Najczęściej podawana jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów z oliwą i czosnkiem. Oryginalnie czosnkiem naciera się podpieczoną grzankę, ja dodałam go do pomidorów. Wersja na bogato – z serem mozzarella
To co kochamjako samodzielny posiłek i jako dodatek do obiadu. Cukinia im młodsza, tym smaczniejsza. Można jeść ją na surowo, smażyć kwiaty cukinii, przyrządzać popularny gulasz – leczo, zapiekankę, placuszki, ratatouille i dodawać do wypieków. Jest uniwersalnym, łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem o wysokiej wartości dietetycznej. Zawiera potas, żelazo i magnez oraz witaminę
To co kochamczemu nie! To naprawdę smaczne połączenie. A do mięsa lekka jak chmurka ziemniaczana pierzynka... Powiem Wam szczerze, że to jedno z najlepszych połączeń smakowych ostatniego czasu. Tą zapiekanką zajadały się moje dzieci a także ja i Małżon. Pomysł pochodzi z listopadowej KUCHNI. Wieprzowina z jabłkami zapiekana pod ziemniaczana pierzynką olej do smażenia 1 cebula, pokrojona w kostkę
Dzieje kuchennej WiewióryKolorowa, sycąca zapiekanka z makaronem pełnoziarnistym poleca się na szybki, jesienny obiad :) Składniki na dwie porcje: 1 szklanka pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie Barilla) 150 g obranej dyni 4 łyżki startego żółtego sera 8 pomidorków koktajlowych 1/2 zielonej papryki 2 plastry owczego sera 1 łyżka pestek dyni natka pietruszki czosnek niedźwiedzi, czarnuszka, sproszkowane suszone pomidory sól, pieprz oliwa Przygotowanie: Makaron
Ze smakiem i z pasjąnieprzywierającą kamienną powłoką stosuje się zaledwie kroplę oleju dania, w których produkt ma zdolności do przywierania do powierzchni, czyli jajka, ryby, wszelkie potrawy smażone potrawy z piekarnika - pasztety, ciasta, zapiekanki tradycyjne posiłki, które powinny być przyrządzane na prawdziwym kamieniu Nieprzywierająca powłoka bez dodatku związków PFOA Garnek kamienny Stone Legend wyposażono w nieprzywierającą kamienną powłokę, do powstania której nie użyto
Zdrowie na języku :Puwielbiam makarony to chyba już wiecie, wiele razy o tym pisałam, nic dziwnego, smakuje przecież w każdej postaci, jako zapiekanka, rozmaite sałatki czy po prostu na ciepło. Dziś mam dla Was szybką ,zdrową i smaczną propozycję ciemnego makaronu z dodatkiem suszonych pomidorów, tuńczyka i rukoli, świetna potrawa dla zabieganych, nic więcej do zapełnienia brzuszka nie potrzeba! Składniki
Wanilia i Kardamonmacie pomysłu na kolację a zostało Wam kilka bułek kupionych rano ? proponuję pyszne zapiekanki z jajkiem i ketchupem FOLWARK . Takie bułeczki możecie zrobić również na śniadanie, są bardzo syte. Ja zjadam taką jedną połówkę i jestem najedzona :) Zainteresowanych zapraszam do supermarketu on line Frisco.pl https://www.frisco.pl/pid,96523/n,folwark-ketchup-premium/stn,product . Zapraszam :) Składniki : 2 lub 3 bułki w zależności od zapotrzebowania
Sama słodycz i szczypta chiliPyszna rybka. Ostatnio bardzo często ją robię. Nam bardzo smakuje. Filet pstrąga umyć i osuszyć. Doprawić rybę solą i czarnym pieprzem. Rozłożyć rybę na dnie naczynia
Kuchnia Pokoleństarsze, które są twardsze, świetnie sprawdzają się na ciepło. Można je gotować, zapiekać i dusić. Można również wydrążyć środek i faszerować. Ponadto kalarepa nadaje się do zup, surówek czy zapiekanek. Surówka z kalarepy z czarnym sezamem. Składniki: - 2 średnie kalarepy - kawałek marchewki - 1 jabłko - 2 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - skórka i sok z ½ cytryny - 1 łyżka sosu sojowego (light
mojewypiekiinietylkoCocotte? Ja miałam ostatnio okazję je testować i naprawdę fajnie się sprawują. Wyobraźcie sobie np. zupę podaną w mini garnuszkach – to dużo ciekawsze niż zwykły talerz, albo porcję zapiekanki przygotowaną tylko dla Was w owalnym naczyniu Staub. Ilość możliwości jest niezliczona – ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia. *Wpis powstał przy współpracy z marką Staub. PS. Jeśli doczytacie do końca
Pasja Smakutesterką moich makaronów i to z jej zdaniem się liczę jeżeli chodzi o tego typu dania. Bardzo swobodnie zainspirowałam się przepisem na chlebowy sos angielski, a że kiedyś robiłam zapiekankę makaronową z grzankami, to wiedziałam że takie połączenie jest niebiańskie. Danie jest baaaardzo sycące, a sosu na tyle dużo, że spokojnie 1/3 można nawet zamrozić. Nerkowce dają tu maślanego posmaku
greenscarfparmezanu sięgają XI wieku, kiedy to został wyprodukowany po raz pierwszy przez Benedyktów i cystersów. źródło: sport.pl Parmezan nadaje się zarówno jako dodatek do różnego rodzaju potraw m.in. pizzy, zapiekanek oraz do bezpośredniej konsumpcji. Jest znany na całym świecie. Dojrzewa ok. 24 miesiące, nie wymaga pasteryzacji. Zazwyczaj produkowany jest w postaci dużego, ważącego ok. 40 kg kręgu. Najlepszy parmezan
Gotuję Testujęjesienią i zimą już gorzej. Kiedyś przynosiłam coś, co można odgrzać, ale robię to coraz rzadziej, a praktycznie w ogóle. Przede wszystkim dlatego, żeby nie dokładać koleżankom zapachu zup, zapiekanek lub naleśników ze szpinakiem. Kombinuję więc dalej z sałatkami, ale o ile w lecie to były przede wszystkim warzywa z sosem winegret, tak teraz mi one nie podchodzą tak bardzo
bistro mamapierwszy raz spróbowałam karmelizowanego czosnku totalnie się z nim zakochałam! Teraz przygotowuję go zarówno jako dodatek do tart , jak i zapiekanek czy tez grzanek. Smakuje fantastycznie! W połączeniu z kruchymi tymiankowym tartaletkami z mąki płnoziarnistej i kozim serem tworzą fantastyczną całość, która posmakuje wszystkim wielbicielom pysznego jedzonka! Zamiast tartaletek śmiało można przygotować jedną, dużą tartę – będzie równie pyszna
Ostra na Słodko