Przyprawy z całego świata

Przyprawy z całego świata

PIEPRZ  BIAŁY -pieprz jest najpopularniejszą przyprawą. Ziarna białego pieprzu uzyskuje się przez umycie, obranie i wysuszenie mocno dojrzałego czerwonego pieprzu. Przyprawa ta jest nieodzownym składnikiem marynat, sosów i bulionów. Biały pieprz jest w smaku łagodniejszy niż czarny. PIEPRZ KAJEŃSKI -tak nazywa się zmielone i wysuszone papryczki chili. Pieprz kajeński jest łagodniejszy niż przyprawa chili. Stosuje się go przede wszystkim do dań z owocami morza i wszelkich potraw przyrządzanych na bazie żółtego se...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, marynaty, mięso, sosy, curry, ryż, mielone, zupa, owoce morza, ogórki, mak, jabłka, gulasz, pieczywo, zupa krem, dania mięsne, truskawki, budyń, truskawka, ogórki kiszone, kuskus, ananas, szpinak, cukinia, kiełbasa, kapustą, makarony, szynka, pieczona szynka

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.