GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN

GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN

GNOCCHI Z GORGONZOLĄ, GRUSZKĄ I KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI PEKAN

Oryginalne, wykwintne jesienne danie z gruszką, makaronem gnocchi i karmelizowanymi orzechami pekan. Idealne dla miłośników kuchni wegetariańskiej. Do jego przygotowania możecie użyć gotowe kluseczki gnocchi lub przygotować je sami. Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 500 g gnocchi ● 2 gruszki ● 150 g sera gorgonzola ● 15 cl śmietany kremówki ● 100 g orzechów pekan ● 3 łyżki cukru ● kilka listków świeżej szałwii ● sól, pieprz Przygotowanie : Upraż orzechy na suchej patelni kilka minu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.