Tort z mascarpone i frużeliną malinową
Tort z mascarpone i frużeliną malinową
Najbardziej popularne torty to te na bazie śmietany i serka mascarpone. Poniższy tort wzbogacony jest dodatkowo o frużelinę malinową, która przełamuje słodki smak kremu . Składniki na biszkopt forma 26cm: 7 jajek (temperatura pokojowa) szklanka mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki cukru drobnego do wypieków na nasączenie: pół szklanki wody, sok z 1 cytryny, czubata łyżka cukru Składniki na krem: 750 ml śmietanki kremówki 750 g serka mascarpone 9 łyżek ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu tyfranbox
Autor
tyfranbox
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tort, torty, biszkopt, mascarpone, maliny, ciastka kremówki, krem mascarpone
Inne przepisy z tyfranbox
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję