błyskawicznie i nie wymagają użycia maszynki, a smak moim zadaniem lepszy niż w niejednej cukierni! Czas przygotowania: 15 min Czas chłodzenia: 5 godz. Składniki: 200 g śmietanki kremówki 30 % 100 g mleka skondensowanego słodzonego 30-50 g czekolady z orzechami Przygotowanie: Czekoladę rozpuść i pozostaw żeby nieco ostygła Śmietankę ubij na puszystą masę Pod koniec dodaj mleko skondensowane
Słodki Blogmalinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła dodajemy jajko oraz wodę
Pomysłowa kuchniamożna to danie robić na oko. Najważniejszym składnikiem są ugotowane ziemniaki, resztę można dodawać na oko. Jeśli chcesz, by ziemniaki były bardziej kremowe dodaj więcej masła bądź więcej śmietanki kremówki. Jeśli wolisz danie w wersji fit dodaj mniej masła a więcej mleka. Konsystencja będzie podobna a kalorii dużo mniej. Podstawowy przepis to 1 kg ziemniaków, 50 g masła oraz
To Musisz Wiedziećproces. Polecam również proste w przygotowaniu lody Lody bananowo-truskawkowe Melonowy sorbet Lody kawowe Lody bananowe z masłem orzechowym Lody jagodowe Domowe lody pistacjowe Składniki: 200ml śmietanki kremówki 30% 200ml mleka 3 żółtka 50g cukru 3 łyżki pasty pistacjowej (masła) opcjonalnie: posiekane pistacje (najlepiej niesolone) Mleko zagotować. Żółtka utrzeć na puch z cukrem w kąpieli wodnej, dodać gorące
Obiad gotowywinanalato.pl/ A wcześniej… koniecznie spróbujcie mojej tarty serowej z mango Składniki: 350 g kruchych ciasteczek 150 g masła 350 g twarogu na sernik z wiaderka 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka soku z limonki 40 g białej czekolady 1 plaster mango z lekkiego syropu Na spód: 350 g kruchych ciasteczek 150 g masła Przygotowanie
Słodkie okruszkigalaretką Składniki: Spód: 220g zmielonych, kakaowych herbatników 100g masła – roztopionego i ostudzonego Masa serowa: 700g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 300g naturalnego jogurtu 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 galaretki w proszku (użyłam galaretki przezroczystej, bez koloru, można użyć dowolnej) 300ml gorącej wody 7-8 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią Wierzch: około
Mała Cukierenkadomowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty deser o rewelacyjnym smaku, który zachwyci Twoją rodzinę oraz znajomych. Do deseru użyłam frużeliny Apple & Mango in Jelly od Allnutrition
Kuchnia MagdaLenyskładniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego (3x po 200g) 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 450 g truskawek biszkopty na spód ciasta Pooglądaj film jak wykonać sernik z serków homogenizowanych: wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 24-25 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą
Domowy Smak Jedzeniażółtko, opcjonalnie odrobina zimnej wody kilka łyżeczek ulubionego dżemu prosty krem czekoladowy: 80 g czekolady (może być mleczna, mleczna z gorzką lub sama gorzka, jak wolicie), 50 g śmietanki kremówki 30 % 1/2 łyżki masła, opcjonalnie ulubione składniki do dekoracji, np.: garść posiekanych orzechów, płatków migdałowych, wiórków kokosowych, drobnych owoców (np. malin) Kruche ciastka z dżemem i czekoladą, przygotowanie: Mąkę
Lekcje w kuchniMasa serowa: serek homogenizowany 500 g śmietana kremówka 30% 200 ml żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: śmietana 30% - 200 ml truskawki - 70 dag galaretka truskawkowa - 2 op winogron Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno
przepisy- Milkibaby 200 gram 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Pozostałe składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 400 ml śmietany kremówki 30% 2-3 czubate łyżki cukru pudru lub więcej wg upodobań ok 2-3 garście borówek amerykańskich 3 łyżeczki żelatyny 2 galaretki o smaku arbuzowym lub inne czerwone, ja użyłam
Blog kulinarny S9.PLŚmietana kremówka – 600 g Truskawki – 200 g Cukier puder – 2 łyżki Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Truskawki oczyścić, umyć, zmiksować i przetrzeć przez sito. Połączyć ze śmietaną. Przełożyć masę lodową do pojemnika i wstawić do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu lody nakładamy do miseczki i dekorujemy truskawkami
przepisy- Milkiprzygotowaniu lekkie deserki z płatkami musli i owocami. Chrupiące, orzeźwiające z dodatkiem ulubionych owoców smakują wysmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Musli u mnie crunchy czekoladowo-orzechowe 400 ml śmietany kremówki 1 galaretka-u mnie cytrynowa Ulubione owoce u mnie borówka amerykańska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Do pucharków wsypujemy
Blog kulinarny S9.PLpowinno się mrozić produktów wcześniej rozmrożonych. Oczywiście świeże owoce jak najbardziej wskazane. Trochę dłużej trzeba będzie czekać, ale lody równie pyszne. Lody nie muszą być na bazie mleka krowiego (kremówka, mascarpone), by były pyszne i kremowe 😋😋😋 Użyłam silikonowych foremek do lodów, 6 sztuk: Składniki: - 130g malin - 175g mleczka kokosowego (używam rzadkie, płynne, bez zagęstników) - ok. 35g cukru trzcinowego
Smaczne ZdroweSkładniki: Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: świeże truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt, białka
Kuchnia domowa Ani