ciasto - 162258 przepisów (strona:382/10818)

Gofry z jagodami 127

Tekst przeczytasz w 3 min Gofry z jagodami to moja letnia wariacja gofrowo-jagodowa. W tym przepisie jagody dodałam do ciasta, oczywiście porcja jagód trafia też na upieczone gofry . Jeśli chodzi o ciasto na gofry, to jest to ciasto na proszku do pieczenia, czyli szybkie do przygotowania i co najważniejsze do upieczenia i zjedzenia od razu. Gofry z jagodami [feast(...)szczypta soli 🔪 Instrukcje Do miski przesiać mąkę, dodać reszkę składników suchych, wymieszać. Następnie dodać mleko, olej i jajko, wymieszać i dodać do składników suchych, zmiksować na gładkie ciasto. Gofrownicę rozgrzać, kiedy osiągnie odpowiednią temperaturę posmarować jej wnętrze olejem, nalać porcję ciasta, zamknąć i piec do rumianego koloru i odpowiedniej chrupkości, każda gofrownica piecze inaczej, więc czas pieczenia będzie różny

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto mieszane łyżką 96

Pyszne ciasto mieszane łyżką, które przygotujecie z łatwością w 15 minut. Ciasto zaliczam do tych prostych i szybkich do wykonania, takie na już. Idealny deser do popołudniowej kawy, który sprawdzi się również w przypadku niezapowiedzianych gości. Czy macie takie ciasto, które jesteście w stanie wykonać w ciągu 15 minut? Jeśli nie, to zapiszcie koniecznie ten przepis. Ciasto jest jednym(...)najłatwiejszych ciast do zrobienia. Nie wymaga miksowania, zagniatania i długiego wyrabiania. Wystarczy łyżka i 2 miski, a nawet jedna, jeśli macie duży kubek, w którym wymieszacie mokre składniki. Podstawowe składniki zazwyczaj są w każdym domu, owoce mogą być dowolne, a zamiast czekolady ciasto wystarczy oprószyć cukrem pudrem. Zapewniam, że nigdy już nie będziecie mieli problemu z deserem dla niezapowiedzianych gości

Kuchcik gotuje
Szybkie Ciasto Porzeczkowe 96

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto porzeczkowe to obowiązkowy wypiek w sezonie letnim. Jest ono bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wilgotne i puszyste, wręcz rozpływa się w ustach. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Poniżej znajdziecie znakomity i przede wszystkim sprawdzony przepis na szybkie ciasto porzeczkowe. Ciasto jest tak błyskawiczne i proste w wykonaniu, że poradzi sobie z nim nawet osoba(...)która dopiero rozpoczyna swoją przygodę z wypiekami. Tak przygotowywane ciasto możecie wykonać także z innymi ulubionym owocami np. z malinami czy jagodami. Domowe ciasto porzeczkowe to idealny dodatek do kawy, a także szybki poczęstunek w przypadku niespodziewanych gości. Poniżej znajdziecie pyszny przepis na ciasto porzeczkowe, które możecie wykonać w ekspresowym tempie. Z pewnością będziecie zadowoleni z tego wypieku! Składniki

Przepiski.pl
Jagodzianki 115

Słodkie bułeczki drożdżowe pełne świeżych jagód, posypane po wierzchu kruszonką. Pyszne, mięciutkie i pulchne drożdżówki ze słodkiego ciasta drożdżowego z kwaśnym nadzieniem jagodowym oraz chrupiącą kruszonką. Jak tylko zaczyna się sezon na jagody, jest to moja obowiązkowa pozycja w menu. Uwielbiam je!  Zazwyczaj jagodzianki spotyka się jako bułeczki drożdżowe w środku nadziane jagodami, u mnie jagodzianki wyglądają trochę inaczej(...)równie pyszne... i proste w przygotowaniu. Najlepsze są na świeżo, prosto wyciągnięte z piekarnika, jeszcze lekko ciepłe.  Idealnie sprawdzą się na wakacyjne wycieczki. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 4 łyżki cukru 1 jajko 75 g masła szczypta soli Dodatkowo: ok. 500 g jagód 3 łyżki cukru pudru kasza manna

Kuchnia MagdaLeny
Gozleme z ruskim farszem 117

obiad. Jeden chlebek dla osoby dorosłej, to duża i sycąca porcja. Czteroletni syn zjadł niecałą połowę. Reszta chlebków powędrowała do lunch-boxów do pracy.  Na 4 chlebki. SKŁADNIKI Ciasto: 125 ml letniej wody szczypta cukru 25 g świeżych drożdży 450 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 1/2 łyżeczki soli 160 ml letniego mleka Farsz: 500 g ziemniaków(...)twarogu półtłustego 1 mała cebula 1 łyżeczka masła olej rzepakowy sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: do podania kwaśna śmietana 12% WYKONANIE Ciasto: Do miseczki wlać wodę, dodać rozkruszone drożdże i wymieszać. Następnie dodać szczyptę cukru, 100 g mąki, ponownie wymieszać i zostawić do powstania zaczynu na 15 minut. Do dużej miski wsypać pozostałą mąkę, dodać sól, mleko i zaczyn. Ciasto

Passions hobbies life
Przekładaniec (bez jajek) 82

Przekładaniec drożdżowy pojawiał się w domu tylko na święta. Ciasto ma w składzie bardzo dużo orzechów, które wtedy, jeśli nie miało się babci na wsi z rosnącym w ogrodzie orzechem, należały o towarów luksusowych Ciasto jest kruche, chrupiące i naprawdę smaczne. Można też wprowadzić nutkę dowolności w dodatkach. Orzechy można zastąpić migdałami, można też dobrać ulubiony dżem. Przekładaniec ma niewiele(...)składników i przygotowuje się go łatwo i przyjemnie Składniki na ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej 200 g masła 3 łyżki cukru 2 dag świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka   Składniki na nadzienie: 30 dag mielonych (lub tłuczonych) orzechów cukier waniliowy słoik ulubionego dżemu   Składniki na polewę czekoladową: czekolada mleczna lub gorzka 70 ml śmietanki słodkiej 30%   Drożdże zasypuję

Słodki sentyment
Chlebek odrywany kawowo pomarańczowy 97

miksera. Wystarczy, że wymieszasz je łyżką. Powstanie dość gęsta papka. Przykryj ją ściereczką i pozostaw na kuchennym blacie na 8 do maksymalnie 12 godzin. 2. W dniu pieczenia przygotuj ciasto: do zaczynu dodaj wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem konfitury pomarańczowej. Zagniataj ręcznie lub mikserem, aż powstanie miękkie, gładkie ciasto. Zajmie to około 10-12 minut w mikserze lub około(...)minuty w robocie kuchennym Magimix . Ciasto będzie bardzo miękkie i bezpośrednio po wyrobieniu będzie wyglądało jak na zdjęciu poniżej. 3. Przykryj ciasto ściereczką  i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 60-90 minut. Możesz je wstawić do nagrzanego do 30 stopni i wyłączonego piekarnika. 4. Formę, w której będziesz piekła chlebek odrywany kawowo pomarańczowy wyłóż papierem do pieczenia

Cztery Fajery
Ciasto Telimena z truskawkami, budyniem i bezą / Layer Strawberry Cake 207

Ciasto Telimena z truskawkami, budyniem i bezą  Telimena to ciasto na biszkopcie z truskawkami, galaretką, budyniem i bezą . Takie ciasto na zimno z musem truskawkowym to świetny pomysł na spotkanie w większym gronie. Sprawdzi się nawet jako tort. Zobacz, jak krok po kroku przygotować wszystkie warstwy tego pysznego ciasta na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał(...)Youtube Ciasto z truskawkami, galaretką i kremem budyniowym to taki letni klasyk. W Telimenie dodatkową, ciekawą  warstwę stanowi makowa beza, pokruszona na wierzchu ciasta. Jeśli chcecie, biszkopt do ciasta z truskawkami i budyniem możecie upiec dzień wcześniej - mój biszkopt jest bardzo prosty, przygotowujemy go bez oddzielania żółtek od białek. Z wyprzedzeniem możecie upiec też bezy. Ciasto Telimena z makiem

Lekcje w kuchni
Ciasto z malinami 151

Ciasto z malinami Dziś mam dla Was przepis na pyszne ciasto z malinami. To jeden z moich ulubionych przepisów na letni wypiek. Prosty w przygotowaniu i taki pyszny. Moja rodzina go uwielbia. Co zresztą widać nawet na zdjęciach. Córeczka zawsze śledzi każdą taką sesję fotograficzną po to by po chwili zniknąć w swoim pokoiku z kawałkiem ulubionego ciasta A chwilę(...)później przychodzi drugi mały pomocnik lub tatuś Ach… i jak tu robić spokojnie zdjęcia dla Was? Ciasto z malinami możecie przygotować z dodatkiem świeżych owoców lub tych z syropu. Możecie też je śmiało zabrać ze sobą w plener – nie rozpadnie się. Ja zazwyczaj moje ciasta z owocami oprószam cukrem pudrem, ale śmiało możecie przygotować np. lukier z połączenia

Słodkie okruszki
Bułeczki pszenne na jogurcie 67

Czas czytania: 3 min Bułeczki pszenne na jogurcie, to najlepsze śniadaniowe pieczywo. Jest to bardzo prosty przepis, ciasto szybko wyrasta i łatwo się z nim pracuje. Po chwili wyrabiania i krótkim czasie oczekiwania na wyrośnięcie można cieszyć się wspaniałym smakiem świeżych miękkich bułeczek. Bułeczki pszenne na jogurcie [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki 10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio(...)wody  i  100 ml jogurtu  oraz 1 łyżkę mąki, wszystko wymieszać i odstawić w bardzo ciepłe miejsce do wyrośnięcia zaczynu. Następnie  wszystkie składniki  na ciasto wymieszać (czyli jeśli zrobiliście zaczyn ze świeżych drożdży, to należy dodać  pozostałe 100 ml jogurtu  oraz  zaczyn ), zagnieść elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodzianki z borówkami 77

jagodami leśnymi, ale to nie jest wada. Jagodzianki z borówkami są tak samo pyszne, jak te z jagodami. Jagodzianki z borówkami [feast_advanced_jump_to] 🥘 Składniki Składniki na ciasto 1 średnie jajko 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju słonecznikowy lub rzepakowy 1/2 szklanki cukru 1/2 opakowanie cukru waniliowego(...)kruszonka 🔪 Instrukcje Do miski miksera wsypać mąkę, drożdże, cukier, sól, wymieszać. Wlać mleko (powinno być w temperaturze pokojowej lub troszkę podgrzane), dodać jajko i olej, wyrobić gładkie elastyczne ciasto, wyrabiałam około 7 minut w mikserze . Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce około 1 h. Jagody umyć zostawić na chwilę na sitku

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki z krzyżykiem 68

Czas czytania: 3 min Bułki z krzyżykiem, czyli Hot cross buns , to bardzo pyszne słodkie bułki drożdżowe! Ciasto jest bardzo delikatnie, puszyste i intensywnie pachnące skórką cytryny. Na wierzchu każdej bułeczki nakładamy krzyż z ciasta o smaku cytrynowo-waniliowym. Natomiast po upieczeniu jeszcze gorące bułeczki smarujemy syropem cukrowym, co nadaje im poza słodyczą piękny i błyszczący film. W oryginalnym przepisie(...)wystygły! Naprawdę są pyszne . Polecam gorąco! Print Bułki z krzyżykiem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe bułeczki, koniecznie wypróbujcie. Course Pieczywo Cuisine Angielski Keyword ciasto drożdżowe, rodzynki Prep Time 30 minutes Cook Time 16 minutes Total Time 46 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na zaczyn 190 g letniego mleka 9 g cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
Rozetki – bezglutenowe 110

bardzo, bardzo chrupiące, słodkie no i bez glutenu . Jeśli nie macie wspomnianej rozetki do smażenia ciastek, to nic nie szkodzi. Można poradzić sobie bez niej wystarczy, że przygotowane ciasto przelejecie do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego. W woreczku wytnijcie małą dziurkę i wyciskajcie fantazyjne kształty na gorący olej. Ciastka wyciskane z woreczka będą troszkę bardziej „puszyste” z wyczuwalnym(...)miękkim ciastem w środku, natomiast smażone przy pomocy rozetki są bardzo chrupiące i cieniutkie. Proste i szybkie rozwiązanie i wspaniały efekt 🙂 Smacznego! Print Rozetki - bezglutenowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Bezglutenowe chrupiące rozetki z cienkiego ciasta ryżowego. Course Desery Cuisine Polska Keyword bezglutenowe, wanilia Prep Time 10 minutes Cook Time 40 minutes Total Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi bezglutenowe 97

pierogów przygotowywanych z gotowej mieszanki mąk bezglutenowych, ponieważ nie smakują one zbyt dobrze. Być może pierogi przygotowane z mąki z ciecierzycy oraz mąki ryżowej będą strzałem w dziesiątkę? Ciasto jest elastyczne i miękkie, świetnie się klei, ale trzeba pamiętać, że jest to jednak ciasto bezglutenowe. Ciasto bezglutenowe nie ma takiej elastyczności jak klasyczne ciasto! Rozwałkowując placek na pierogi, pamiętajcie(...)musi być odrobinę grubszy od klasycznego w przeciwnym razie, ciasto będzie się rozpadało i pękało. Sklejone surowe pierogi przykryjcie ściereczka, aby nie obsychały przed ugotowaniem. Ugotowanie już pierogi polejcie odrobiną tłuszczu, aby nie sklejały się podczas przechowywania. Jeśli nie zjecie wszystkich pierogów od razu, to przykryjcie je folią spożywczą i włóżcie do lodówki do dnia następnego. Pierogi odgrzać można

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki cynamonowe 85

Pewnie znacie już bułki cynamonowe, które można spotkać również pod nazwą Kanelbulle lub Cinnamon Rolls, ale czy tak dobre, jak te dzisiejsze? Miękkie, puszyste, wilgotne intensywnie pachnące ciasto cynamonem i do tego szczypta kardamonu, którą dodałam do ciasta, aby podkręcić ich charakter. Po wielu udanych próbach z tym przepisem dziś mogę podzielić się z Wami doświadczeniem związanym z ich przygotowaniem(...)wielokrotnie i to na różne sposoby na blaszce, w okrągłej tortownicy i w formie do muffinek. Najsmaczniejsze wychodzą upieczenie w formie do wypiekania muffinek. Bułki są bardziej wilgotne, a ciasto mniej wysuszone niż upieczone na przykład na blaszce no i pięknie wyglądają 🙂 Jeśli jakimś cudem bułki zostaną do dnia następnego, przechowajcie je w szczelnie zamkniętym pojemniku, aby nieobeschły. Bułki można

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania