ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:373/892)

Biszkopt z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną 102

leciutki biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną. Składniki Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 5 łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia Śmietana: 2 kubeczki śmietany kremówki 30% po 400 ml cukier puder 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Biszkopt: Całe jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Piec

Wasze Przepisy
Deser Banoffee 13618

pokrojonych w plasterki bananów. Tak przygotowany deser Banoffee uda się każdemu i będzie smakować wyśmienicie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Deser Banoffee: 3 duże banany 400 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 100 g herbatników 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 1 puszka masy krówkowej (460 g) starta gorzka czekolada do dekoracji lub kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Ciasto z kremem twarogowo-malinowym, morelami i galaretką 151

być różny w zależności od piekarnika. Ciasto studzimy. W tym czasie robimy krem. Do misy blendera z nożami wkładamy nasz twaróg,  cukier puder i wlewamy 200 ml zimnej kremówki. Blendujemy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy maliny i wlewamy stopniowo resztę śmietanki miksując wszystko do połączenia. Ilość śmietany zależy od rodzaju twarogu. Krem nie może być za rzadki. Uwaga

Słodkie okruszki
Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry 147

łyżki oliwy  niewielka cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka żółtej pasty curry 1 młoda cukinia, pokrojona w kostkę sok z cytryny około 300ml śmietany kremówki 30% sól, pieprz posiekana natka pietruszki  Przepis na tagliatelle z kurczakiem i cukinią: Krok 1. Ugotować makaron tagliatelle według przepisu na opakowaniu Krok 2. W tym czasie przygotować kurczaka

Moja Książka Kucharska
Najlepszy sernik z kajmakiem i orzechami 147

Przepyszne ciasto bez pieczenia - sernik a'la snikers z orzechami i masą kajmakową! The post Najlepszy sernik z kajmakiem i orzechami first appeared on jedzeniowy .

Vegan Taste
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i brokuła 133

zapiekankę ze słodkich ziemniaków i brokuła. 50 dkg słodkich ziemniaków (obranych) 30 dkg brokuła 15 dkg sera żółtego 2 łyżki sera żółtego do posypania zapiekanki 150 ml śmietanki kremówki 400 ml mleka 1 i 1/4 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 duże ząbki czosnku 1/2 łyżeczka suszonego tymianku Jak zrobić zapiekankę ze słodkich ziemniaków i brokuła. Obrane ziemniaki pokroić

MeCooks
Owocowy 3 Bit 124

masę budyniową. Masę budyniową przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, a między czasie przygotowujemy masę śmietanową. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru i śmietan-fiksu. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na herbatniki. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na kilka

Przepiski.pl
Pierogi z białym serem na słodko 105

pomocą szklanki wyciąć kółka, napełnić ciasto masą serową. Następnie sklecić pierogi i gotować w wodzie przez 3 minuty od czasu wypłynięcia. Pierogi podawać polane śmietaną 12 % lub ubitą śmietaną kremówką i posypane startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasto na pierogi 2. Zrobić masę serową 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka 5. Nafaszerować ciasto 6. Ugotować pierogi Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Szarlotka z toffi 132

stopni i piekę przez 10-12 minut. W tym czasie przygotowuję nadzienie. Składniki na nadzienie: 100 g orzechów laskowych 1 łyżka masła 1/3 szklanki cukru 3 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki mąki 4-5 jabłek Jabłka obieram i kroję na cienkie cząstki (u mnie to półksiężyce). Jabłka układam gęsto na upieczonym cieście. Orzechy siekam i wrzucam do rondelka razem

Słodki sentyment
Bread pudding, czyli najpyszniejszy sposób na czerstwe ciasto drożdżowe 167

drożdże, drożdżowe, kuchnie świata, pudding Całkowity czas przygotowania 40 min. Porcje 4 porcje Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Składniki 300 g czerstwego ciasta drożdżowego 200 ml śmietany kremówki 200 ml mleka 2 duże jajka lub 3 mniejsze 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią Opcjonalnie

Na-talerzu.pl
Tarta Quiche Lorraine z porem i boczkiem 145

śmietany 18 % 1/3 łyżeczki soli morskiej FARSZ TARTY 3 pory – tylko biała i jasnozielona część 150 g boczku parzonego dobrej jakości 200 g słodkiej śmietanki 36 % (lub ewentualnie kremówkę 30m %) 2 jajka z chowu ściółkowego 50 g tartego parmezanu lub grana padano 50 g tartej żółtej mozzarelli sól morska i zmielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD

ProstePesto.pl
Jednogarnkowiec a’la Strogonow 168

średniej wielkości cebule 2 łyżki musztardy stołowej lub deserowej (łagodnej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3-4 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego ( 5-6 sztuk) 100 ml słodkiej śmietany kremówki 30 % ( mniej tłusta zwarzy się od musztardy) bulion z kości wieprzowych (ewentualnie kostka bulionowa) sól, pieprz czarny do smaku smalec wieprzowy do smażenia Schab pokrój w plastry a następnie

Ogrodnik w podróży
Ciasto cappuccino na biszkopcie 154

Ciasto cappuccino na biszkopcie Składniki: Biszkopt: mąka pszenna: 3/4 szklanki jajka: 4 szt. cukier z prawdziwą wanilią: 3 łyżki sok z cytryny: 1 łyżka Masa cappuccino: śmietana kremówka 30 %: 500 g kawa cappuccino waniliowe: 50 g cukier puder do smaku czekolada gorzka lub deserowa: 30 g   Przepis na ciasto cappuccino na biszkopcie Przygotowanie: Jak zrobić ciasto cappuccino? Ciasto cappuccino

Kuchnia Na Wypasie
Zupa krem z cukinii 121

wrzącej, łyżkę oleju i gotować 20 minut na małym ogniu. Lekko schłodzić i zmiksować zupę, by powstał gładki krem. Doprawić solą oraz sokiem z cytryny. Żółtka roztrzepać ze śmietana kremówką. Zupę podgrzać i zalać śmietaną i żółtkami. Dokładnie wymieszać, ale już nie gotować. Podawać z groszkiem ptysiowym

przepisy- Milki
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 182

smaku) 2 galaretki malinowe 1-2 szklanki malin (może być też mieszanka owoców jagodowych; mogą być owoce świeże lub mrożone, mrożonych nie trzeba rozmrażać) 500 ml śmietanki kremówki, 250 g mascarpone, duża szczypta mielonej wanilii, kilka łyżeczek cukru pudru, do smaku na bezę owocową: 3 białka, 150 g cukru, 1 kisiel malinowy ok. 70 g (lub truskawkowy albo z owoców

Lekcje w kuchni