ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:369/892)

Kluski na parze w sosie czkoladowym 179

ciepłego mleka ( w wersji  wegetariańskiej   2/3 mleka roślinnego + 1/3 wody) 2 łyżki oliwy z oliwek  Składniki  na sos:  200 ml śmietanki kremówki 30% 50 ml mleka  50 g gorzkiej czekolady/ mlecznej 2 łyżki syropu klonowego  Wykonanie:  1.Mąkę mieszamy z solą, i robimy  lekkie zagłębienie, dodajemy cukier i drożdże ( j eśli

vaniliowoczekoladowa
Leśny tort z kremem jagodowym 420

szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy (16 g) 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku Masa jagodowa: 750 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 szkl cukru pudru (dałam mniej) 2 galaretki jagodowe (2x44 g) 2 szkl gorącej wody 1 i 3/4 szkl jagód Dodatkowo: 2 galaretki jagodowe (2x44

Nastoletnie Wypiekanie
Rolada bezowa z mascarpone i czerwoną porzeczką 291

wszystkim lubiącym słodkie wypieki!     Składniki:   Beza: 3 białka w temperaturze pokojowej 3/4 szkl drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej   Krem: 100 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% 150 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru   Dodatkowo: 200 g czerwonej porzeczki+ garść do dekoracji     Przygotowanie:   Piekarnik rozgrzać do 170 st.C.   Beza: Białka

Nastoletnie Wypiekanie
Lodowy tort śmietankowy z truskawkami 148

biszkoptów 100 g herbatników 3 szkl mleka 3/4 szkl cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 7 żółtek 330 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% 500 g truskawek + truskawki do dekoracji 2 łyżki cukru     Przygotowanie:   2 szkl mleka przelać do garnuszka. Dodać obydwa rodzaje cukru i podgrzewać na małym ogniu, nie doprowadzając do zagotowania

Nastoletnie Wypiekanie
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 181

piec przez około 60 min. Smacznego :) Wystudzone ciasto można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kremówka , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Kostka malinowa bez pieczenia 160

przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki  na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić. Kiedy zacznie tężeć

Ze smakiem i z pasją
Potrójnie czekoladowy sernik na zimno 244

tortownice o średnicy ok. 18-20 cm)   Spód: 130 g herbatników kakaowych 70 g masła, stopionego   Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 200 g śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka kakao 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 4 łyżeczki żelatyny+ 8 łyżek zimnej wody   Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Bananowiec 143

roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła 1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej 150 g cukru 125 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek cukru pudru 1 1/2 tabliczki mlecznej czekolady Warstawa owocowa: 5-6 bananów 4-5 łyżek soku z cytryny 6 łyżek dżemu wiśniowego Ciasto: Masło utrzeć

Kuchnia smaków
Kostka alpejska 209

kajmakowej (400 g) ok. 200 g białych bez (ja dałam mniej, ale można dać więcej. Moim zdaniem masa jest już wystarczająco słodka)   Masa śmietankowa: 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny+3 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, startej     Przygotowanie:   Biszkopt ciemny: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być

Nastoletnie Wypiekanie
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 174

łyżki cukru waniliowego 3 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto "(Nie)typowe jabłuszko" 593

pianką. Mnóstwo smaków nieprawdaż? Nie przejmuj się, one wszystkie naprawdę dobrze ze sobą współpracują. Polecam!     Składniki: (na keksówkę o wymiarach 30x12 cm)   Pianka: 200 g śmietanki kremówki 30% 1 galaretka pomarańczowa 1 szkl wrzątku   Masa jabłkowa:  700 g jabłek  3/4 szkl wody 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki soku z cytryny 1 galaretka

Nastoletnie Wypiekanie
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 174

zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Pod koniec ucierania dodać alkohol. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt. Ponadto: 50 dag truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny           Truskawki przekroić na połówki, ułożyć na warstwie kremu,lekko wcisnąć. Galaretkę agrestową przygotować zgodnie

Praktyczna pl
Rabarbarowo- truskawkowa pianka z bezami na biszkopcie 160

sokiem z cytryną i cukrem   Pianka rabarbarowo-truskawkowa: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl wrzątku 100 g truskawek 3 łodygi rabarbaru 1 łyżka soku z cytryny 600 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: ok. 150 g herbatników małe beziki do dekoracji (ok. 30 sztuk)     Przygotowanie:   Biszkopt: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Kopiec Kreta 1088

kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g mąki pszennej (ok. 1 szkl) 2 jajka w temperaturze pokojowej   Masa śmietanowa: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 60 g startej gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody   Poncz: kilka łyżek herbaty z cytryną i miodem   Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Deser Black&White, czyli podwójnie czekoladowo - nugatowy mus. 135

smakuje obłędnie. Deser nie jest skomplikowany w wykonaniu przy czy nie ustępuje niczym tym deserom, których przygotowanie ciągnie się godzinami... Serdecznie polecam.  Składniki:  500 ml śmietany kremówki  100 g orzechów laskowych 15 g orzechów brazylijskich 100 g czekolady gorzkiej 70 % 70 g białej czekolady  2 łyżki ekstraktu waniliowego 100 ml likieru czekoladowego  Wykonanie

vaniliowoczekoladowa