porcji: Forma od tarty Składniki: Ciasto: 300g mąki pełnoziarnistej pszennej 140g masła 1 jajko Szczypta soli Farsz: 2 piersi z kurczaka 3 cebule 2 duże jajka Ok. 250g śmietany kremówki Ok. 300g różny serów: u nas żółty ser gouda, brie, mozzarella Do miski od robota przesiewamy mąkę, dodajemy pokrojone masło, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy przy pomocy końcówki
Kolizje Smakówmąki pszennej 60 g cukru pudru 120 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Ganache czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść
Nastoletnie Wypiekaniecukru waniliowego (16 g) 6 jajek 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) Polewa czekoladowa: 80 g mlecznej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżki śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej ! Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do puszystości. Wbijać po jednym jajku, cały czas miksując
Nastoletnie Wypiekaniemasła orzechowego 2 jaja L 160 g ksylitolu/cukru 2 łyżki mączki kukurydzianej/Mondaminy Składniki na karmel: 100 g ksylitolu/cukru 1 łyżka wody 65 g masła 5 łyżek śmietany kremówki dodatkowo: orzeszki do przybrania Wykonanie: orzeszki zmielić w młynku, bardzo krótko, dosłownie kilka sekund. Mąkę i cukier wymieszać z drobno pokrojonym zimnym masłem na mokry piasek. Dodać orzeszki, jajko i miksować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!białej czekolady, a jako żółtko posłużyła mi konfitura morelowa. Bardzo polecam! Prosto i smacznie. Składniki: (na 6 sztuk) Krem: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30% 80 g białej czekolady Dodatkowo: 180 g mlecznej czekolady 6 łyżeczek konfitury morelowej 6 balonów odrobina oleju do wysmarowania balonów Przygotowanie: Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli
Nastoletnie Wypiekaniesztuk) Ciasto półkruche: 250 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka Nadzienie: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki cukru do posypania cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki zagnieść rękami do uzyskania
Nastoletnie Wypiekaniesprawdzi się na osłodę ponurych, deszczowych dni. ciasto : 8 jajek 1 szkl mąki 0,75 szkl cukru 0,25 szkl kakao krem 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 0,5 szkl cukru 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo : 125 g rurek
Polska ZupaPolecam! Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 100 g malin 1 łyżka cukru pudru 3 g żelatyny w proszku 20 g zimnej wody Mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 5 0 g mlecznej czekolady 5 0 g czekolady deserowej Dodatkowo: k ilka malin do dekoracji Przygotowanie: Warstwa malinowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Następnie pogrzać
Nastoletnie Wypiekanieuzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina
https:KKuchniaMniambrukselki. Marchewka i brukselka uduszone w śmietanowym sosie al dente smakują naprawdę doskonale. Składniki: 300 g brukselki 200 g marchewki 1 łyżka masła sól, pieprz, cukier 100 ml śmietany kremówki+50 ml wody skórka otarta z 1/2 cytryny natka pietruszki Wykonanie: brukselkę umyć, podciąć ogonki i przeciąć na pół. Marchewkę obrać i pokroić skośnie w 1 cm plasterki w rondlu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Biszkopt czekoladowy: 6 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 kopiaste łyżki kakao 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Krem malinowy: 300 g śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 200 g serka mascarpone 5 łyżek frużeliny malinowej Poncz: 1/4 szkl wody z cytryną i cukrem, a w wersji dla dorosłych wiśniówka Dodatkowo: kilka łyżek
Nastoletnie Wypiekaniekremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: galaretka , kremówka , mascarpone , Nutella , płatki śniadaniowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamsoli 3/4 szkl cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka kakao Krem waniliowy: 200 g śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 175 g serka mascarpone 3 łyżki mleka w proszku niegranulowanego kilka kropli ekstraktu waniliowego Krem straciatella: 375 g serka mascarpone
Nastoletnie Wypiekanieszkl mąki pszennej sok i skórka z 1 limonki odrobina niebieskiego barwnika spożywczego Poncz: woda+sok z limonki Krem truflowy z białą czekoladą i limonką: 250 g śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki Dodatkowo: 100 g borówek amerykańskich Krem maślany na bezie szwajcarskiej: (jeśli tort chcecie
Nastoletnie Wypiekanieśmietankowe 3/4 szkl soku z cytryny 1 1/4 szkl wody 3/4 szkl cukru 200 g miękkiego masła Pianka cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa 1 szkl gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe 800 ml wody ok. 60 sztuk herbatników Przygotowanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywną
Nastoletnie Wypiekanie