ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:364/892)

Weselne toasty po duńsku. I żółciutka tarta z kurkami 210

zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 2-3 łyżki zimnej wody dodatkowo: 1 białko nadzienie: 400 g kurek 1 cebula 2 łyżki masła 3 jajka 200 ml śmietany kremówki (38%) 50 g twardego, wędzonego sera 3 gałazki tymianku 100 ml białego wytrawnego wina sól pieprz Mąki, sól, masło, jajko i żółtko umieścić w malakserze, zmiksować. Po łyżce dodawać wody

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jesienne ragout z dynii, podgrzybków i żurawiny 128

delikatna, słodkawa dynia i kwaskowate, czerwone kulki żurawiny - tak smakuje jesień! Polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: 250-300 g podgrzybków 1 kubek żurawiny 1/2 dyni piżmowej/hokkaido 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz tymianek suszony 2 cm kawałek imbiru masło ghee zielenina Wykonanie: kapelusze grzybów oczyścić wilgotną ściereczką, następnie pokroić w grubą kostkę dynię pokroić również w kostkę. Użyłam dynii piżmowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 148

malutkich ciasteczek) 220 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej (proszek) 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 100 g miękkiego masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę, kakao i cukier puder przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło i śmietanę, zmiksować tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem do dekoracji tortów i babeczek z białą czekoladą 304

Jeśli szukacie idealnego, stabilnego i smacznego kremu do dekoracji tortów i babeczek na bazie kremówki i mascarpone, to właśnie go znaleźliście! Gdy z okazji pierwszych urodzin Kacpra zrobiłam babeczki Ciasteczkowy Potwór z kremem maślanym wiedziałam, że nie pochwalę się nimi dopóki nie znajdę lepszego, smaczniejszego zamiennika tego kremu. Długo myślałam

Słodki Pomysł
Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) 127

tylko. Składniki (forma o średnicy 26 cm najlepiej z wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych

Fitsweet.me
Ziemniaczana rolada z rybą 235

Pokroić roladę na 1-1,5cm plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego! Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Na specjalne okazje , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kremówka , por , wino , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Malinowa chmurka 431

masła (zimnego) Galaretka z malinami: -600 g malin (świeżych lub mrożonych) -3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) -3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: -500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % schłodzonej -250 g serka mascarpone, schłodzonego -3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej

Marta Gotuje
Krem z dyni 183

smaku jest delikatna, łagodna i kremowa. Nie jest trudna w przygotowaniu. Składniki: 1-2 kg dyni 3 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki Śmietana kremówka 18% Sól, pieprz Oliwa z oliwek Sposób przygotowania:   Dynię obieramy ze skory, usuwamy pestki ze środka i kroimy na mniejsze kawałki. Również marchew, czosnek i cebulę obieramy i kroimy

CookMag
Spaghetti Carbonara 371

posiada tego składnika. Krótko pisząc Spaghetti Carbonara to makaron w sosie jajecznym z dodatkiem boczku. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g boczku wędzonego 2 jajka 100 g śmietany kremówki 1 łyżka oliwy z oliwek 30 g startego parmezanu + odrobina do posypania 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku w osolonej wodzie gotujemy makaron al dente

CookMag
Mus czekoladowy 314

czekoladowy to najlepszy deser na świecie. Jest puszysty i delikatny w smaku, ale też prosty do przygotowania. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem alkoholu oraz wody. Mieszamy całość

CookMag
Sernik czekoladowo - kokosowy 154

kąpieli wodnej Składniki: 1 kg twarogu 4 jaja 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g czekolady deserowej 100 g wiórków kokosowych 200 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki likieru kokosowego Sposób przygotowania: 100 ml śmietanki zagrzać w rondelku razem z łyżką cukru. Zdjąć z ognia i wsypać 80 g wiórków i 2 łyżki likieru kokosowego. Wszystko wymieszać

Różne smaki w kuchni
Sernik Oreo 1314

całkowitego wystygnięcia. Drugą połowę masła zmiksować, następnie dodać cukier puder. Kolejno do masy wrzucić jasną część ciasteczek, ciągle miksując. Następnie dodać stopniowo serek waniliowy. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę. Na koniec dodając do niej usztywniacze do śmietany, aby była gęsta. Do masy serowej dodać wystudzoną żelatynę, cały czas mieszając. Następnie dodać ubitą

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z sosem kurkowym 158

Odrobina czosnku, natki pietruszki, ulubiony makaron i mamy danie idealne. Sami spróbujcie. Składniki (2 porcje): 200 g makaronu (u mnie Casarecce) 150 g kurek 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 małej młodej cebuli 1 cebulka dymka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: 1) Makaron ugotować

Fitsweet.me
Ciasto Kaloria 40875

mleka 60 g masła 260 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka 150 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Masa śmietankowa: 360 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 2 płaskie łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml zimnego mleka Posypka owsiana: 20 g masła 100 g płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki cukru trzcinowego Dodatkowo: 3 banany

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowe kluski na parze z sosem angielskim 214

ciepłego mleka ( w wersji wegetariańskiej 2/3 mleka roślinnego + 1/3 wody) 2 łyżki oliwy z oliwek  Na sos:  125 ml mleka 3,2 % 125 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 laski wanili  3 duże żółtka  3 łyżki cukru  Wykonanie :  1.Mąkę mieszamy z solą oraz przesianym kakao. Następnie robimy lekkie zagłębienie, dodajemy cukier i drożdże (jeśli

vaniliowoczekoladowa