barwnika spożywczego w paście nadzienie: 125 g białej czekolady 10 listków świeżej mięty czekoladowej skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 2 łyżki miodu 4 łyżki śmietany kremówki (38%) Migdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko. 65 g białek ubić na sztywną pianę. W czasie ubijania z cukru i wody
Pożeraczka, czyli raz adobrzerękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna
https:KKuchniaMniambyć bardzo mocno schłodzone (min. 24 godziny w lodówce). Dodatkowo warto schłodzić misy i końcówki do ubijania przez 1 godzinę. 500g mascarpone 220g mleka skondensowanego słodzonego 200 g śmietany kremówki 36% dodatkowo 1 szklanka jagód Mascarpone przełożyć do misy miksera. Zacząć miksowanie przechodząc stopniowo od minimalnych do maksymalnych obrotów. Nie przerywając miksowania cienkim strumieniem wlewać mleko. Ubijać aż krem stanie
Pełny talerzzdecydowanym, mocnym smaku czekolady. Pralinę orzechową możecie wykorzystać tylko do posypania lodów lub wmieszać je razem do masy. Ja osobiście wolę posypkę :) Składniki: Lody czekoladowe: 200 ml śmietany kremówki 200 ml mleka 3,2% 80 g gorzkiego kakao 100 g mlecznej czekolady 120 g cukru 1 cukier waniliowy 3 żółtka Solona pralina orzechowa: 50 g orzechów ( u mnie włoskie
My simple kitchendusić pod przykryciem do miękkości, przyprawić solą i pieprzem kolorowym, najlepiej świeżo mielonym. Dorsza zdjąć z patelni, na patelnie wlać resztę wywaru z duszonych warzyw, 100 ml piwa i kremówkę, wymieszać przyprawić solą i pieprzem i odparować sos aż się zagęści. Ryż brązowy posolić i ugotować w 0,5 l wody. Ryż nałożyć na talerze, polać sosem, na wierzch wyłożyć
Ze smakiem i z pasjąrondelka z masą czekoladową. Delikatnie wmieszać przy użyciu łopatki. Przelać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO Tagged: czekolada , jajka , kremówka
https:KKuchniaMniamjagodową. Truskawki pokroić na mniejsze części i dodać do kremu. Delikatnie wymieszać i nałożyć do pucharków. Podawać schłodzone. Smacznego :) Kategoria: Desery , DLA DZIECI , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: jagody , kremówka , mascarpone , truskawki
https:KKuchniaMniamwierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , NA SPECJALNE OKAZJE , SŁODKO Tagged: czekolada , galaretka , jagody , kremówka , maliny
https:KKuchniaMniamrozsmarować również na bokach. Wyłożyć świeże jagody. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO , Torty Tagged: frużelina , jagody , kremówka , mascarpone
https:KKuchniaMniamgodzinę przemieszać ze względu na to, że większe kawałki czekolady będą opadać na spód. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Desery , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie żółtek Tagged: czekolada , kremówka , wiśnie
https:KKuchniaMniamkwadraty o boku ok 5cm. Przed podaniem udekorować bezami i czekoladą. Smacznego! Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , SŁODKO Tagged: brzoskwinie , jeżyny , kremówka , żelatyna
https:KKuchniaMniamktóry studzi się w piekarniku. W ten sposób oszczędzimy trochę energii :) Kategoria: Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Przekładańce , Serniki pieczone , SŁODKO Tagged: czekolada , jagody , kremówka , twaróg
https:KKuchniaMniamWierzch zrównać i wyłożyć jagody na jeszcze ciepły, ale nie gorący krem. Schłodzić. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty i kruche ciasta Tagged: czekolada , jagody , kremówka , mleko
https:KKuchniaMniamszklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 cukru waniliowego (8 g) Masa: 1 kg naturalnego gęstego serka homogenizowanego (w wiaderku) 250 ml śmietany kremówki (30%) ok. 200 g cukru pudru 2,5-3 łyżki żelatyny cukier waniliowy ponadto: ok. 250 g owoców leśnych galaretka z owoców leśnych (lub inny smak galaretki i owoców) Sernik
Słodka Stronaprzygotowaniu i nie drogi. Zdecydowanie godny polecenia :) Czas przygotowania: 10 minut + czas na gotowanie bobu Ilość porcji: 4 Składniki: 250g ugotowanego bobu 180g boczku 4 żółtka 4 łyżki śmietany kremówki Około 60g tartego drobno żółtego sera Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4 osób Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Podczas odcedzania zostawiamy ½ szklanki wody
Kolizje Smaków