Tort z jagodami

Tort z jagodami

Tort z jagodami

Delikatny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone. Przepleciony frużeliną jagodową , to niezwykle smaczny i przede wszystkim, lekki tort. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej KREM: 200g śmietanki 36% 250g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 3-4 łyżki frużeliny jagodowej 1/2 szklanki jagód Mąkę pszenną przesiać z mąką ziemniaczaną. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, a kiedy zaczną być sztywną pianą, ustawić mikser na najwyższych obrotach. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, z jagodami, frużelina, mascarpone, ciasto, biszkopt, torty, tort, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciastka kremówki, krem mascarpone, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z białek

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.