ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:352/892)

Trufle czekoladowe 243

fabryce czekoladek :) Sama dekoracja i obtaczanie w różnych dodatkach należała do młodszej córki. Miała dużo  frajdy z czego się bardzo cieszyłam gdy ją obserwowałam. Składniki: 75 ml kremówki 25 g miodu prawdziwego 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 25 g masła Przygotowanie: Kremówkę, miód i cukier waniliowy podgrzać w garnuszku

Ala piecze i gotuje
Galaretka z białego wina 180

deserek im smakował. Składniki: 300 ml wina - białe półwytrawne Celebro 150 ml wody 30 g cukru brązowego 70 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 150 ml kremówki 1 łyżka cukru pudru przyprawa do dań słodkich  Kamis Przygotowanie: Żelatynę zalać zimną wodą do napęcznienia. Wino, wodę i cukry podgrzać do rozpuszczenia się cukrów ale nie gotować(...)stężałą galaretkę zmiksować, aż powstanie pianka i rozlać na stężałą galaretkę w kieliszkach. Przed podaniem dodać bitą śmietanę i oprószyć przyprawą do słodkich dań. Bita śmietana Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i jeszcze raz zmiksować do połączenia się składników

Ala piecze i gotuje
Trzy bit 557

szkolnych 1 puszka masy krówkowej 510 g 30 ml mleka 2 budynie śmietankowe 800 ml mleka 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 łyżka cukru pudru 400 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Przygotowanie:Masa krówkowa: Masę przełożyć do garnka, dodać mleko i podgrzewać na lekkim ogniu(...)pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Bita śmietana: Żelatynę zalać małą ilością wody do napęcznienia. Lekko podgrzać przed dodaniem do śmietany. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać letnią żelatynę, zmiksować. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki (20 szt), wylać masę krówkową, ułożyć herbatniki, wyłożyć krem budyniowy, ułożyć herbatniki

Ala piecze i gotuje
Mini tarty z orange curd 218

łyżki zimnej wody 2 łyżki kakao Orange curd 30 g margaryny 80 ml soku z pomarańczy 2 jajka 1 żółtko 0,5 szkl cukru Bita śmietana 200 ml kremówki 1,5 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki dajemy do misy z robota i wyrabiamy ciasto. Z ciasta uformować kulę owinąć folią spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki. Zimnym(...)uzyskania temperatury około 80 st ( nie wolno zagotować ). Zdjąć z ognia dodać zimną margarynę i energicznie wymieszać. Przykryć z góry folią spożywczą i odłożyć do wystudzenia.Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i zmiksować do połączenia się składników. Zimnym orange curd napełnić upieczone spody i udekorować bitą śmietaną

Ala piecze i gotuje
Krem z białych szparagów z kluskami kukurydzianymi 167

kukurydzianych. Zupka delikatna, kremowa o łagodnym i aksamitnym smaku. Składniki: 1 pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 cebula mniejsza 1 ząbek czosnku 2 szkl bulionu warzywnego 1 szkl kremówki 2 żółtka sól, pieprz do smaku Kluski kukurydziane 1 szkl wody 0,5 szkl kaszki kukurydzianej 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie:  Z szparagów odłamać zdrewniałe końce. Górne łodygi obrać(...)czosnkiem i lekko podsmażyć. Dodać odsączone z wody szparagi, zalać szklanką bulionu wlać przetarte szparagi i gotować do miękkości. Wyjąć kilka szparagów do dekoracji. Resztę zmiksować na krem. Kremówkę zmiksować z żółtkami, wlać i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z kluseczkami kukurydzianymi. Kluski kukurydziane: zagotować wodę z solą, wsypać kaszkę kukurydzianą i energicznie mieszać. Zmniejszyć ogień i mieszając gotować około

Ala piecze i gotuje
Galaretka z truskawkami 144

znajdziecie tam dużo fajnych gadżetów a o nowościach i promocji dowiecie się jeśli polubicie ich na fb klik. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 400 ml wody truskawki 150 ml zimnej kremówki 2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie:Galaretkę wsypać do naczynia, zalać gorącą przegotowaną wodą (400 ml), dokładnie wymieszać i odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie tężeć rozlać do foremek(...)dodać całe truskawki. Włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Foremkę zanurzyć na kilka sekund do gorącej wody i wyjąć galaretkę. Zimną kremówkę ubić na sztywno dosłodzić cukrem pudrem i za pomocą szprycy udekorować deserki

Ala piecze i gotuje
Tort czekoladowy z truskawkami 372

masła lub margaryny 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Bita śmietana 300 ml zimnej kremówki 1,5 łyżki cukru pudru Polewa  125 g margaryny 1/4 szkl cukru pudru 1,5 łyżki wody 1,5 łyżki kakao truskawki dżem truskawkowy z szampanem  Przygotowanie:Margarynę utrzeć(...)przykryć drugim plackiem. Na wierzchu posmarować dżemem truskawkowym z szampanem, wylać tężejącą polewę. Tort przed podaniem schłodzić z 3-4 godziny w lodówce i przed podaniem udekorować truskawkami.Zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i chwilkę zmiksować. Miałam bardzo sztywną śmietanę więc nie dodałam żadnych usztywniaczy.Margarynę podgrzać ale nie gotować. Dodać cukier puder, kakao i wodę. Energicznie

Ala piecze i gotuje
Kakaowo truskawkowe rożki 206

pszennej  1,5 szklanki mleka 1 jajko cukier waniliowy 1 łyżka kakao  oliwa do smażenia Składniki na nadzienie : 10 dag  serka mascarpone 0,5 szklanki kremówki 1 łyżka miodu 10 dag świeżych truskawek Przygotowanie : Składniki na ciasto naleśnikowe mieszam wszystkie razem  do uzyskania jednolitej konsystencji, i smażymy na dobrze rozgrzanej  patelni z odrobiną oliwy.Serek(...)mascarpone mieszam z łyżką miodu, kremówkę ubijam mikserem na sztywną pianę i przekładam do misy z serkiem. Truskawki kroję w kawałeczki i dodaję również do serka. Całość mieszam i daję na chwilę do lodówki.Naleśniki składam na połowę z jedną połówką mniejszą, przewracam na drugą stronę i kładę 1 łyżkę gotowego nadzienia i zawijam.Układam w salaterce i przyozdabiam połówkami

Mechanik w kuchni
Raffaello z truskawkami- raffaello with strawberries 312

kremówki1 biała czekolada150 gr wiórek kokosowych500 gr mascarponeok 30 gr migdałow do uprażeniaok 300 gr truskawek  Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy.W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Po ubiciu łączymy ze śmietaną.  Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy

Smaki Edyty
Banoffee pie 125

spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom !      Składniki : * opakowanie dowolnych herbatników * kostka masła * puszka kajmaku * banany * pół litra kremówki * fix do śmietany bądź rozpuszczona żelatyna * mleczna czekolada      Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć i połączyć z płynnym masłem. Wyłożyć spód formy. Na ciasteczka rozłożyć kajmak. Po podgrzaniu masa krówkową lepiej(...)się rozsmaruje na herbatnikach. Na masę układamy plasterki banana. Ubijamy kremówkę z fixem bądź rozpuszczoną żelatyną. Wykładamy śmietanę na banany i wszystko posypujemy startą czekoladą. Odstawiam na noc do lodówki

Magiczne Życie Marty
Jabłkowa fantazja : Listopadowe Wyzwanie Blogerek 155

Masa budyniowa : * 4 budynie waniliowe bez cukru * litr mleka * 3 łyżki cukru * cukier waniliowy  Masa śmietanowa : * pół litra słodkiej śmietany 30% * cukier puder  * 3 fix-y do kremówki * kakao do posypania ciasta  Przygotowanie : kruche ciasto , jabłka , dżem wiśniowy cynamon budyń waniliowy   Zagnieść kruche ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , bądź wysmarować masłem i obsypać bułką tartą(...)ćwiartki. Wyłożyć na ciasto. Posmarować dżemem wiśniowym i posypać cynamonem. Przygotować budyń i ciepły wylać na jabłka. Piec około 70 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ubić kremówkę. Wyłożyć na zimne ciasto. Posypać kakao. Odstawić do lodówki.   W Listopadowym Wyzwaniu Blogerek - wariacje na temat szarlotki wzięły udział dziewczyny z blogów Paulina z bloga mojapasjasmaku Monika z bloga

Magiczne Życie Marty
Ciasto pyzie siostry Anastazji 329

pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr jogurtu owocowego - u mnie truskawkowy z owocami * galaretka truskawkowa  * łyżka żelatyny Bita śmietana : * pół litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny  * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec biszkopt. Miksować jajka z cukrem na gęstą masę przez około 5 minut. Miksując dosypać(...)delicje czekoladą do góry. Rozpuścić żelatynę i galaretkę truskawkową w połowie szklanki wrzątku. Dodać do jogurtu i tężejący jogurt wylać na delicje. Rozpuścić żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku. Ubić kremówkę, dolać przestudzoną żelatynę i miksować dodając puder. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki. Odstawić na noc do lodówki

Magiczne Życie Marty
Domowa pianka w czekoladzie 140

swoją wersję zrobiłam w domu i myślę że to świetny pomysł na coś słodkiego do kawy. Kto jeszcze zrobi swoja piankę w czekoladzie? Składniki :* opakowanie serka mascarpone* mała śmietana kremówka* opakowanie serka waniliowego* 2 łyżki cukru pudru* 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w połowie szklanki wrzątku* łyżeczka przyprawy do sernika bądź laska wanilii  * tabliczka gorzkiej czekolady* 2 łyżki masła Przygotowanie(...)kąpielą wodną podgrzewać kremówkę z serkami aż się rozpuszczoną. Dodać laskę wanilii bądź przyprawę do sernika. Dosłodzić do smaku. Całość dobrze wymieszać, można użyć miksera ale nie jest to konieczne. Dodać żelatynę, wymieszać i całość wylać do niskiego, prostokątnego pojemnika. Odstawić do wystygnięcia a później na trzy godziny do lodówki. Czekoladę roztopić razem z masłem. Piankę dowolnie pokroić, polewać czekoladą

Magiczne Życie Marty
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 147

Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki :* 21 herbatników* pół kostki masła* 200 g wiórków kokosowych* tabliczka białej czekolady* mała śmietana kremówka* migdały Przygotowanie :Herbatniki pokruszyć. Masło rozpuścić z czekoladą i kremówką. Zalać herbatniki, dodać 150 g wiórków kokosowych, wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Z powstałej  masy formować kuleczki

Magiczne Życie Marty
Blue Velvet Cupcake 89

dałam, bo zapomniałam. Wymieszać na zmianę z mąką połączoną z solą i proszkiem oraz maślanką. Połączyć z barwnikiem. Piec 20 minut w 180 stopniach.  Krem : * mała śmietanka kremówka  * łyżka żelatyny * pół szklanki wrzątku * 2 łyżki cukru pudruPrzygotowanie : Kremówkę ubić z cukrem, dodać dobrze rozmieszaną żelatynę we wrzątku. Ubić. Ozdobić babeczki. Przełożyć do lodówki. Do dekoracji używałam cukrów kolorowych

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania