ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:352/892)

Krem z kalafiora z ostrym dodatkiem 222

porcji) 800 g kalafiora (różyczki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1,5 l bulionu 150 ml śmietany kremówki (38%) sól pieprz dodatkowo: 2 ząbki czosnku 4 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki sezamu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 2 łyżki oliwy Cebulę pokroić w kosteczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy 202

rozpuszczonej kawy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki sody 25 g kakao gorzkiego 400 g brązowego cukru 2 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 250 ml śmietany kremówki 30% AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Sposób przygotowania: 200 g czekolady łamiemy na kosteczkę i wrzucamy do rondelka. Dodajemy do tego pokrojone w kostkę masło oraz rozpuszczoną w zimnej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Placek węgierski babci Basi 240

też zrobić odwrotnie , przełożyć 2 razy ,żeby placek był w pozycji , jak się wypiekał. – przeciąć na pól i wierzch upieczonego ciasta zdjąć. Produkty na krem : 0,75 l kremówki ( ubić bez cukru ) 2 śmietan fix -y , 1 czekolada gorzka, 1 czekolada mleczna, Sposób przygotowania kremu : Wylewamy śmietanę( pozostawiając ok. pół szklanki do roztopienia czekolad ) i miksujemy z śmietan

Pysznosci Babci Basi
Kilimandżaro babci Basi 177

szklanki pozostawić do białek ) 1,5 łyżki kakao,(Wedel ) 1/3 szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować

Pysznosci Babci Basi
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11056

pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 200ml kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opak. cukru wanilinowego lukier: 2 czubate łyżki cukru pudru + odrobina wody garść płatków […] The post Malinowa rozkosz bez pieczenia appeared first

Kulinarne Przeboje
Mus czekoladowy 480

Najlepszy deser dla każdego smakosza czekolady. Mus czekoladowy jest puszysty, delikatny i oczywiście niesamowicie czekoladowy. Składniki: 220 g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 125 ml śmietany kremówki 36% 3 jajka 50 g cukru lub cukru pudru 30 g masła 3 łyżki brandy 4 łyżki wody Sposób przygotowania: Do miseczki wrzucamy połamaną czekoladę. Dodajemy do tego wodę oraz brandy. Wszystko rozpuszczamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ryżowy przekładaniec 271

ubitych jajek dodawać stopniowo mąki, delikatnie mieszając ciasto.  Biszkopt wylać na dużą blaszkę.  Piec w temperaturze 180 stopni/ 40- 45 minut. Masa śmietankowa  600 gram śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 100 gram posiekanej czekolady 4 łyżeczki żelatyny  - żelatynę zalać 1/4 szkl. zimnej wody, po napęcznieniu dodać wrzątek. Rozpuścić. Przestudzić.  Śmietanę ubić na sztywno

Kuchnia smaków
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 345

drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni dodajemy kurki ( większe kroimy w kostkę ). Gdy grzyby przesmaż ą si ę wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem sola i szczypta tymianku oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Na końcu dodajemy kwaśną śmietanę .   Schab w yjmu

Słodka Strona
Eklery z kremem i malinami 182

szybko. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka wody 120 g masła szczypta soli 120 g serka mascarpone 100 g malin (świeżych lub mrożonych) 100 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Do rondelka wrzucamy wodę, masło oraz szczyptę soli. Wszystko razem gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy. Ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cream Brulee 153

wykwintny francuski deser. Jest to pyszny, waniliowy krem, zapiekany pod cienką warstwą karmelu. Ten deser przygotujemy szybko, a na pewno zachwyci swoim smakiem każdego. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 40 g cukru 100 ml mleka 1 laska wanilii 4 żółtka Sposób przygotowania: Na małym ogniu w rondelku gotujemy śmietanę oraz cukier. Do tego wrzucamy również wyłuskane ziarenka z wanilii

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kluski na parze w sosie czkoladowym 211

ciepłego mleka ( w wersji  wegetariańskiej   2/3 mleka roślinnego + 1/3 wody) 2 łyżki oliwy z oliwek  Składniki  na sos:  200 ml śmietanki kremówki 30% 50 ml mleka  50 g gorzkiej czekolady/ mlecznej 2 łyżki syropu klonowego  Wykonanie:  1.Mąkę mieszamy z solą, i robimy  lekkie zagłębienie, dodajemy cukier i drożdże ( j eśli

vaniliowoczekoladowa
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 250

piec przez około 60 min. Smacznego :) Wystudzone ciasto można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kremówka , porzeczki

https:KKuchniaMniam