ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:356/892)

Sernik leśny 192

ciasteczkowym spodem lub bez – jak lubicie. Sernik leśny: 1 kg mielonego twarogu (lub bardzo gęstego sera wiaderkowego) 1 szklanka cukru lub ksylitolu 8 ekologicznych jajek 400 ml śmietanki kremówki 30-36% 2 budynie waniliowe (łącznie 80 g; sam proszek) szczypta soli opcjonalnie spód: 200 g herbatników lub ciastek, 3 łyżki masła Sernik leśny – góra: 300 g jeżyn, malin

Poezja smaku
KREM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY 125

białą czekoladą, to polecam teraz spróbować krem z paloną białą czekoladą! Obserwuj Słodki Pomysł również na INSTAGRAMIE. Składniki na 1 blat biszkoptu o śr 18 cm: 220 ml śmietanki kremówki 36% 120 g palonej białej czekolady 110 g serka mascarpone, schłodzonego Białą czekoladę kroimy na mniejsze, równej wielkości kawałki (na ostatnim zdjęciu i filmie pokazuję jak kroję czekoladę). Układamy pokrojoną

Słodki Pomysł
KREM Z BATONIKAMI KINDER BUENO 317

zakładce Owoce z żelu. Polecam też drugi sposób wykonania kremu z Kinder Bueno. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na krem z batonikami Kinder Bueno: 250 ml śmietanki kremówki 36%* 6 batoników Kinder Bueno ciemnych/białych (pojedynczych) 80 g serka mascarpone, schłodzonego 2-3 batoniki Kinder (opcjonalnie przy ciemnych batonikach) ok 20-25 g białej czekolady (opcjonalnie przy białych batonikach

Słodki Pomysł
MUS JEŻYNOWY – krem z jeżyn 150

jeżyn świeżych/mrożonych 40 – 50 g cukru, do smaku 2-3 łyżeczki soku z cytryny, do smaku 6 g żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 160 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Jeżyny umieszczamy w garnuszku. Dodajemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu. Gdy owoce puszczą sok i się ‘rozpaćkają’ wyłączamy palnik. Miksujemy jeżyny blenderem (nie jest to konieczne). Żelatynę zalewamy

Słodki Pomysł
MUS Z CZERWONEJ PORZECZKI 120

INSTAGRAMIE. Składniki: 225 g świeżych/mrożonych czerwonych porzeczek 50 g cukru lub więcej, do smaku 6 g żelatyny (1,5 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 140 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Porzeczki umieszczamy w rondelku. Dodajemy cukier i podgrzewamy całość na małym ogniu. Gdy porzeczki puszczą sok i się ‘rozpaćkają’ wyłączamy palnik. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy

Słodki Pomysł
MUS CZEREŚNIOWY 147

pestek) 25-35 g cukru lub więcej, do smaku* 2-3 łyżeczki soku z cytryny, do smaku 8 g żelatyny (2 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 140 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak słodkie będą czereśnie. Świeże czereśnie drylujemy, pozbywając się pestek. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Czereśnie umieszczamy

Słodki Pomysł
MUS ANANASOWY 104

puszki – 6 plastrów 30 ml syropu ananasowego 1 1/3 łyżki soku z cytryny 3/4 łyżki cukru, do smaku 8 g żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 130 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej dodatkowo: 2,5 – 3 plastry ananasa, odsączonego i drobno pokrojonego Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia, ok 7 min. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy

Słodki Pomysł
MUS RABARBAROWY 93

cukru trzcinowego lub więcej, do smaku* 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie, do smaku) 8 g żelatyny (2 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody 200 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej Ilość cukru zależy od tego jak kwaśny będzie rabarbar. Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 7 min, do napęcznienia. Umyty rabarbar kroimy w kostkę. Umieszczamy go w garnuszku i dodajemy

Słodki Pomysł
KREM Z KINDER BUENO 2123

Krem idealny do tortów dla dzieci. Warto słodycz kremu przełamać kwaskowatymi owocami, np. frużeliną malinową. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na krem z Kinder Bueno: 210 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 110 g serka mascarpone, schłodzonego 25-30 g cukru pudru (2 łyżki) lub więcej, do smaku 6 batoników Kinder Bueno białych/ciemnych (pojedynczych) trochę białej/mlecznej rozpuszczonej czekolady

Słodki Pomysł
Talerz pysznego spaghetti z kurczakiem i brokułami w mniej niż 20 minut. Będziesz zachwycona. PRZEPIS 72

mieć na stole już za 20 minut. Mniam! Przepis na spaghetti z kurczakiem i brokułami Składniki: mały brokuł, pojedyncza pierś z kurczaka, mała cebula, ząbek czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., oliwa, 200 gramów makaronu spaghetti, sól, pieprz. Jak zrobić spaghetti z kurczakiem i brokułami? Makaron ugotuj al dente . Kurczaka pokrój w małą kostkę, brokuła porwij na małe różyczki

Kulinarna Polska
Słonecznikowiec z pianką krówkową 85

jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie) 3 kopiata łyżki mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie budyniu czekoladowego Pianka krówkowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 400 g masy krówkowej (u mnie kukułkowa firmy Helio ) 1 kopiata łyżka żelatyny 200 g słonecznika (u mnie firmy Helio ) 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Wymiary

PatiGotuje
Irish Coffee 90

przygotuje ją samemu w domu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 150 ml mocnej kawy 1 łyżeczka cukru 50 ml whisky 50 ml śmietany kremówki Opis przygotowania: Rozpoczynamy od ogrzania naczynia, w którym będziemy przygotowywać kawę. Wlej do niego na chwilę ciepłą wodę i wylej ją. Następnie umieść w nim lekko podgrzany alkohol. Dodaj również cukier

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Torcik dyniowo-czekoladowy 81

wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem, wlać równomiernie ciasto. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 o C z termoobiegiem , odstawić do wystygnięcia. Masa śmietankowa: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan-fix, chwilę jeszcze miksować. Wykonanie Ciasto posmarować warstwą marmolady, następnie rozprowadzić śmietanę i posypać posiekanymi orzechami oraz startą na tarce czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką 440

zalewamy około 1/3 szkl. zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Podgrzewamy krótko na najmniejszej mocy palnika – do rozpuszczenia. Zimną kawę mieszamy z mlekiem z puszki. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Stopniowo wlewamy masę kawową, miksujemy na niskich obrotach. Przekrojony biszkopt możemy nasączyć naparem z kawy, mocnej herbaty lub likierem kawowym (jeśli biszkopt wykonany był z dodatkiem oleju

Smaki Na Talerzu
Ganache 4931

Ganache to francuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietanki kremówki. Ten czekoladowy krem, który głównie wykorzystywany jest do tynkowania tortów, ale nie tylko. Równie świetnie sprawdza się jako krem do babeczek, czy też jak The post Ganache appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania